Menu
Artikel

Artikel (4342)

Tegneholdene udstiller på Fur Museum

I forbindelse med ”Jul på Fur” kan du søndag den 3. december se, hvad der er kommet ud af de to tegnehold, som Lisbet Hauge har undervist på Fur Museum i efteråret 2023.

Torsdagsholdet blev fuldt besat i løbet af ingen tid, så der blev også oprettet et onsdagshold. Du kan se en særudstilling med et udvalg af deltagernes tegninger.

Udstillerne er: Aase Lykke Jensen, Ulla Thomassen, Kirsten N Klokmose, Gunhild Dahl, Conni W Jeppesen, Dan Thomsen, Winnie Brodam, Marianne Nielsen, Ea Fuur, Lene Dam Hansen, Kathrine Søgaard, Tove Heidemann, Berit Andersen, Karen Jûrgensen, Birthe Abild, Elke Mølgaard, Eva Panduro, Cecilie Skov, Helle Lykke Sørensen

Alle er velkomne på Fur Museum søndag d. 3. december kl. 12-16

Læs mere...

Fredslyset

Onsdag d. 29. nov. hentes Fredslyset i Aarhus i Vor Frue Kirke, og transporteres via Silkeborg, Herning, Holstebro, og Struer til Fur Kirke, hvor Fredslyset overrækkes ved en aftenandagt

Et lys for fællesskab
Et lys for forståelse
Et lys for fred og venskab
Et lys for tolerance
Et lys for nødlidende og ensomme
En gave som skal lyse op i Adventstiden
En gave til dig, så du kan tænde et lys for andre.

Sct. Georgsgilderne i Danmark

Tak til Lars Peder Roost for det gode initiativ og for at være chauffør.

Læs mere...

Jul på Fur Museum - Søndag den 3. december kl. 12-16

Søndag den 3. december står hele Fur i julens tegn, når der er ”Åben Jul på Fur” og Fur Museum deltager med hyggelige aktiviteter for hele familien.

Museet byder på meget mere end de sædvanlige udstillinger.

I det nye velkomstrum er der borde, så man kan sætte sig og nyde både vådt og tørt. Eva sørger for, at der er noget på anretterbordene hele tiden.

På storskærmen kan du se en billedkavalkade med gamle og nyere foto fra Fur Havn og færgeriet. Det er John og René, der har været på jagt i Fur Lokalarkivs fotosamling.

Du kan se en særudstilling med resultaterne af de to tegnekurser, som Lisbet Hauge har haft på museet i løbet af efteråret.

Du kan også få inspiration til dit eget julebord, for fire nabokvinder (Aase, Kirsten, Birgit og Lisbet) har hver givet et bud på, hvordan et julebord kan dækkes. Kom og se.

Hvis du mangler en gave, så er der flere udstillere, der byder på fristelser.

Og sidst men ikke mindst, så er der mange gaveideer i museet nye store butik, hvor Birthe står bag disken og er klar til at betjene dig.


Alle er velkomne på Fur Museum søndag den 3. december fra kl. 12 til 16. Der er gratis adgang.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

T: 99156933

 

 

Foto: MUSEUM SALLING.

Læs mere...

Celler deler os - livestream foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 21. november 2023 kan du opleve molekylærbiolog Lotte Bjergbæk, der fortæller om, hvordan cellerne i vor krop kopiere og deler sig ustandseligt. Et menneske kan skabes ud fra en enkelt celle. Ofte går det godt, men når det går galt, kan det så kimen til cancer. Kom og hør en molekylærbiolog udfolde cellens funktioner og kontrolsystemer.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 21. november, at du kan høre foredraget om celler, der deler os.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Der kommer ikke flere foredrag i år, men vi er klar igen til en række nye foredrag i løbet af foråret 2024. Det bliver offentliggjort på FurNyt i begyndelsen af det nye år.

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  
 

Læs mere...

Uden kryptering, intet internet - livestream foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 14. november 2023 kan du opleve datalogerne Ivan B. Damgaard og Jesper B. Nielsen, der fortæller om kryptering, der sikrer at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet for eksempel, når du bruger din netbank. Hør også om, hvordan udvikling af blockchain giver os af muligheder i fremtiden for eksempel ved indgåelse af kontrakter.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 14. november, at du kan høre foredraget om kryptering.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser

Du kan opleve endnu et foredrag i løbet af efteråret:

Tirsdag 21/11 2023 Celler deler os

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Den bedste julekomsammen med juleøl og snaps fra FUR

Planlægningen af årets julefrokoster og julefester er i fuld gang, og til enhver vellykket julekomsammen hører et veldækket bord og ikke mindst velsmagende juleøl og julesnaps.

Hos FUR Bryghus finder man et bredt udvalg af juleøl – både til dem, der kan slå gækken løs og til dem, der skal køre hjem: Julebryg, Julefrokost, Vulcano Julebryg, Christmas Ale, Alkoholfri Jule Ale.

Anbefales kan også FUR Julesnaps, der på bedste vis supplerer bryghusets juleøl – og den gode julemad hjemme eller på restaurant.

FURs juleøl og snaps findes hos de lokale forhandlere samt i bryggeriets webshop på www.furbryghus.dk

 

Læs mere...

Sanne, Lars Lilholt og Sømændene sætter Fur på den anden ende

Billetsalget til Fur Bryghus Sommerkoncerten 2024, startede mandag morgen og allerede nu er der kun ganske få VIP-billetter tilbage. Det skyldes ikke mindst årets stærke musikprogram, der byder på Danmarks rockmama Sanne Salomonsen & The Antonelli Orchestra (kendt fra blandt andet Vild Med Dans på TV2). Men også Lars Lilholt Band, Sømændene, Nikolaj & Piloterne, MD Duo fra Thy (kendt blandt andet fra Jonas Vingegaards Tour de France fest) og Falderebet er på plakaten.

- Sommerkoncerten skal være en fest for alle. En dag hvor man kan hygge sig med venner og bekendte, familie, arbejdskollegaer, fodboldholdet mv. og hvor kvaliteten er i top på både det, der serveres på pladsen og det man kan opleve på scenen, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni Svane Boysen, Fur Bryghus.  

VIP Billetter stort set væk
Han fortæller, at VIP-billetterne nærmest er revet væk.

- Der er nogle få stykker tilbage til dem, der udover adgang til alle koncerterne, også vil forkæles lidt ekstra i form af et aflukket VIP-område med rigeligt med toiletter, en lækker to retters VIP-koncert menu og i det hele taget bare gerne vil have en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, fortæller Danni Svane Boysen.

Salget af de ordinære billetter kører også i højeste gear, og her gælder det om at være hurtig, hvis man vil sikre sig en billigere billet i form af early bird tilbuddet. Det udløber nemlig ved midnat mellem torsdag og fredag i denne uge.

- Der er 1.000 early bird billetter til salg, og som salget går nu, er jeg ikke i tvivl om, at de bliver udsolgt. Så vil man spare lidt ved at være ude i god tid, gælder det om at være hurtig, påpeger Danni Svane Boysen.

Lad bilen stå hjemme
Fur Bryghus har sørget for, at alle gæsterne kommer sikkert hjem efter koncerten. I samarbejde med Skive Minibusser, indsættes busser fra Nykøbing Mors, Glyngøre, Durup, Roslev og Selde og en tur/retur billet koster 150 kroner mens early bird billetterne koster fra 445 kroner. Alle billettyper sælges på www.furbryghus.dk

Fur Bryghus Sommerkoncerten finder sted lørdag den 10. august 2024.

Yderligere informationer:
Danni Svane Boysen, Fur Bryghus, tlf. 2349 2198

Fotos:
Sanne Salomonsen, Pressefoto/PDH Music
Lars Lilholt Band, Foto : Frank Rosgaard
Sømændene, Pressefoto
MD DUO, Pressefoto

Læs mere...

”10.000 festivalgæster gik forgæves!”

Overskriften prydede danske medier, da Alex Vargas debuterede på Roskilde Festival og overrumplede arrangørerne, og ikke mindst publikum, med sin koncert på Gloria-scenen. Vargas – og publikum – fik dog revanche, da mægtige Arena blev fyldt til bristepunktet to år senere. Og oplevelsen i Roskilde, må siges at have været ganske sigende for den danske musikers karriere.

Siden 2022 har Alex Vargas været på en længe ventet turne til alle de danske spillesteder, og nu er turen kommet til Fur Bryghus, hvor han giver solo-koncert lørdag den 6. april 2024 kl. 21.00.

- jeg har brugt masser af tid i studiet og fået skrevet og indspillet en masse ny musik til hvad der godt kunne gå hen at blive et album en dag. Det er nogle af de sange, jeg skal ud at spille for allerførste gang – og jeg glæder mig, fortæller Alex Vargas.

Alex Vargas brød for alvor igennem på den danske musikscene med Platin-hittet, ’Shackled Up’. Han har siden udgivet EP’en, ’Giving Up the Ghost’, som også gav ham DMA-prisen som Årets Danske Solist i 2016. Det nu Guld-sælgende album, ’Cohere’ fra 2017, kastede hit-singler som ’Higher Love’ og ’Inclosure’ af sig og senest overraskede Vargas på ny med den personlige rejse på den imponerende ’EGO’-trilogi fra 2019.
 
Billetsalget er startet på www.furbryghus.dk billetten.dk fra 325 kroner + gebyr. Det er muligt at tilkøbe en lækkert koncertmenu før koncerten til 425 kroner pr. kuvert.

Foto:
Pressefoto

Læs mere...

En masse #FuurSten med julestjerner dukker på til “Jul på Fur” - 1. Søndag i Advent den 3. december 2023

Hvis du finder en julestjerne sten

- så tag et billede af den og
- læg det op på FaceBook siden FuurSten
- tag stenen med
- læg den foran Cirkeline Blomster,  så der samles en hel buket

Vi trækker lod om en pakke stentuscher blandt deltagerne

Vi håber mange vil deltage i den lille leg, denne konkurrence er blot skabt for at gøre opmærksom på vores sjove leg!

Om #FuurSten flotte dekorerede sten er begyndt at dukke op rundt omkring på Fur. En herlig leg hvor alle kan være med.

Mal en sten og skriv #FuurSten på bagsiden og placer den et sted på Fur. Hvis du finder en malet sten, så læg et billede op i gruppens Facebookside og læg derefter stenen et nyt sted på øen, til glæde for den næste finder.

Ideen er opstået på Fur Camping

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed