Menu
Artikel

Artikel (4387)

Julen på Fur Bryghus – All inclusive til kun 595,-

Serveres hver fredag og lørdag frem til 18. december kl. 18.30 – 22.30

Velkomstdrink: Prosecco, le Contesse, øko, Italien

Forret: Slethvar stegt på sprød cruiton. Serveres med blomkål  - limfjordsmuslinger – hummerbisque

Hovedret: Variation af dansk gris og and. Ballontine af mørbrad og unghane. Kartoffelkroket med confiteret andelår, selleri og æblegastrique.

Dessert: "Ris a la mande i nye klæder". Mousse med julens krydderier, kirsebær, appelsin og chokolade.

Drikkevarer ad libitum: Kaffe/the og avec. Dejlige kolde Fur fadøl, vand og vinbar.

Pris pr. person kun kr. 595,-

Book All Inclusive via dette link: https://www.furbryghus.dk/restauranten/menukort/

 

Læs mere...

Fur kalender 2024

Nu kan 2024 udgaven af den populære Fur-kalender købes hos Cirkeline Blomster & Brugskunst, Stenøre 19, 7884 Fur.

I den nye 2024  udgave viser vi ikoniske og historiske steder og bygninger på Fur, det har været et ønske.

Fotografen Anette Gaden Dalsgaard, bor på Fur, har sit daglige job på Skive Bibliotek. Desuden har hun en del SoMe arbejde for lokale foreninger og en virksomhed.

Naturbilleder og billeder af smukke bygninger og skibe er hendes store hobby.

Læs mere...

Mød Mie hos Fru Jensen på Fur Torsdag den 9. november kl. 19 – 21

Mie fortæller om hendes liv med sclerose og hendes bøger

“DU’ JO SYG - Mit liv med sclerose” og  
“DIG & MIG - Sclerose og kærlighed”.

Hør Mies autentiske og gribende beretning om livet med sclerose på godt og ondt. En ærlig fortælling omkring de følelser og tanker som Mie har haft. Hun fortæller om erkendelsen af sygdom, fiaskofølelse og ændring af arbejdsliv, samt om de udfordringer hun havde som pårørende, da hun var i relation til en mand med sclerose.
 
Mie Hansen er opvokset på Fur som den midterste af 3 søstre, familien drev Fur Bageri i mange år.

Glæd jer til en munter og livsbekræftende fortælling – det bliver ikke kedeligt

 
Foredraget koster 150 kr. inkl kaffe/te/ vand og lækkerier fra Fru Jensen
Der er kun plads til 35

Det foregår: Fru Jensen Søndergårdevej 65 7884 Fur
køb billet: på www. Skivbibliotek.dk



 

Læs mere...

Højskoledag på Fur

Lørdag den 30. september blev højskoledagen på Fur afholdt for 14. gang.

I år var det fælles tema ”Menneske og Natur”. I gamle dage var målet menneskets overvindelse af naturen, så den vilde natur kunne kultiveres og gøres nyttig til landbrugsjord. I dag er det afløst af kampen for at bevare og beskytte naturen, samtidig med, at det moderne mennesker lever et liv, hvor der blive stadig større afstand til en levevis i pagt med naturen.

Den første der forholdt sig til emnet var filosof og forfatter Thomas Telving, der holdt et tankevækkende foredrag om en verden, hvor brugen af kunstig intelligens kun lige er begyndt. En verden hvor flere og flere opgaven blandt andet på plejehjem og sygehuse vil blive overtaget af robotter.



Næste foredragsholder var Sørens Hermansen fra Samsø. Her han har været tovholder for en bæredygtig omstilling af Samsø. Han fortalte om, hvordan det havde været muligt for samsingerne at skabe et fællesskab, der overvinde de kræfter, der splitter samfund for i stedet at bidrage til at løse klimakrisen.



Sidste foredragsholder var Dagmar Marie Jensen. Hun er opvokser på Fur og havde sin debut som foredragsholder. Med baggrund i en afgangsopgave fra gymnasiet fortalte hun om amerikaneren Chris McCandles, der søgte at finde meningen med livet ved at flytte alene ud i naturen og nærmest gå i et med den. Forsøget endte med at koste Chis livet.



Derefter stod Peter-Spillemand-Thomsen og Barbara Tholozan  for at slutte dagen ved sammen at dykke ned i Jeppe Aakjærs forhold til ”Mennesker og Natur”. Det gjorde de virkelig godt. Så 17.05 kunne vi sige "tak for i dag og på gensyn næste år".



Der var ca. 90 deltager til årets højskoledag.

kpj   

Læs mere...

FUR Bryghus søger ny direktør

Den mangeårige leder og direktør for FUR Bryghus Per Kristensen har valgt at slippe ledelsestøjlerne, men forblive hos FUR Bryghus som Salgs- & Key Account Manager.

- Vi har været utrolig glade for den store indsats Per Kristensen har ydet i en stor årrække, og er ovenud tilfreds med at vi kunne finde en løsning, så Per Kristensen forbliver en del af FUR Bryghus mange år frem i den nye stilling. I 2022 fik FUR Bryghus nye investorer ind i ejerkredsen, og vi søger en ny leder, der kan være med til at videreudvikle selskabet og implementere de planer selskabets bestyrelse har for selskabet, siger Bestyrelsesformand Michael Ring.

Han henviser interesserede til at hente oplysninger om stillingen som direktør for FUR Bryghus på bryggeriets side på LinkedIn.

Foto:
Pressefoto

Yderligere informationer:
Bestyrelsesformand Michael Ring, tlf. 2020 8486

Læs mere...

Åbning af Ordnecentral Fur

Torsdag den 19. oktober 2023 åbner Ordnecentral Fur. Og det skal staves med et d.

Du kan besøge reparationsværkstedet mellem kl. 14 og 15, hvor værkførerne Poul Høegh, Poul Kjærgaard og Otto Vester vil fortælle om baggrunden for værkstedet. De har kaffe på kanden og byder også på en småkage.

Tag noget med, hvis du har en ting, der trænger til reparation.

Du finder ordnecentralen i skolebygningen på Stisagervej 2. Gå ind af døren ved gymnastiksalen, drej til venstre, gå op af trappen, til venstre igen og så er du i ordnecentralen.

Ordnecentral Fur er en arbejdsgruppe under Fur Væksthus. Og ordnecentralen er medlem af den landsdækkende organisation Repair Cafe Danmark.

Ordnecentral Fur har et portræt på FurNyt, hvor du kan få mere info klik her

Læs mere...

Skippers historie! - Foredrag med Toke Aagaard, skipper på Skoleskibet Marilyn Anne - Fur Museum, fredag den 27. oktober kl. 19 - 21

Toke Aagaard, der både er meget passioneret og munter fortæller om sit virke som skipper ombord på et skoleskib og om det ansvar der følger med, når man har ansvaret for en "skole til søs" med 14 elever, en besætning og en smuk gammel skude på 100 år !

Toke har arbejdet ombord på Marilyn Anne i mere end 20 år og de sidste 8 år som skipper! Undervejs vil Toke Aagaard viser nogle smukke billeder af skibet og fra dets mange togter. Til sidst vil der være mulighed for at stille spørgsmål og hos en rigtig sømand eksisterer dumme spørgsmål ikke!

"Marilyn Anne" gæster ofte Fur Havn, både skipper og styrmand ombord bor sammen med deres familier på Fur.

Der er indlagt en pause i foredraget, hvor vi serverer kaffe/te og småkager.

Foredraget koster 50 kr.

Køb billet her eller ved indgangen.
https://www.place2book.com/da/sw2/sales/osd1aqdsr1


Arrangører er: Skive Bibliotek og Fur Museum.

Her foregår det: Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

Entré: 50 kr

Læs mere...

Tidsrejse for børn på Fur Museum i efterårsferien

Børn kan lege sig tilbage i tiden på Fur. Det er museumsgården ”Det Lille Land”, der sætter rammerne omkring tidsrejsen, og nogle voksne værter vil lave aktiviteter, så børnene kan leve sig ind i arbejdet på marken, i staldene, stuehuset og værkstedet. Børn har en naturlig fantasi til at lege sig tilbage i tiden. Den evne stimulerer vi, så børnene kommer til at opleve alle de praktiske gøremål, der var på en lille gård i gamle dage. Forældrene og bedsteforældrene er velkomne til at lege med, eller man kan se Fur Museums øvrige udstillinger, mens børnene er på tidsrejsen.

En tidsrejse varer 1½ time. Der er ingen forhåndstilmelding. Deltagerantallet er begrænset, så man deltager efter først-til-mølle princippet. Der bliver fire tidsrejser i løbet af efterårsferien 2023.


 




  
Hvornår kan man komme på tidsrejse?

Mandag 16/10 kl. 11.00-12.30

Mandag 16/10 kl. 13.00-14.30

Onsdag 18/10 kl. 11.00-12.30

Onsdag 18/10 kl. 13.00-14.30

 

Priser:

Det er gratis at deltage i tidsrejsen. Voksne over 18 skal betale normal museumsentré. Der er fri entré for børn.

Projekt Tidsrejse gennemføres med støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Fur Museums Støtteforening, Museum Saling, Skive Kommunes Landsbyudvalg og  Kulturelt Samråd.

Mere info:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76.

Læs mere...

ROMSMAGNING i "Rummet" hos Fru Jensen fredag d. 13/10 kl. 19.00

Endelig blev vi færdige med "Rummet", og det vil vi indvie med en fantastisk spændende aften ved Kjeld Bitsch, salgschef ved Mac Y, som kommer og præsenterer os for 8 kvalitetsrom, herunder bl.a. A.H. Riise, som vi skal smage på og ligeledes skal vi høre om de forskellige nuancer i de enkelte rom. Vi får en bid brød i pausen og slutter aftenen med kaffe og en Caramel Cream Liqueur og lidt sødt.

Der er naturligvis mulighed for at købe netop din yndlingsrom til en go` pris denne aften.

Vi glæder os til at se jer!

Pris pr. person 300,-

Tilmelding sker ved telefon 20312032 og er først gældende ved betaling.

P.s færgen er gratis denne aften

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed