Menu
Artikel

Artikel (4387)

FurNyt takker for 2023

Så er endnu et år gået. Og set fra FurNyt gik året godt. Furs hjemmeside bragte i løbet af 2023 168 nye artikler og pressemeddelelser. De blev vist hele 522.953 gange. Hertil kommer titusindvis af klik på portrætterne af øens firmaer og foreninger samt klik på de gamle nyheder, som man finder i FurNyts arkiv.

FurNyts bestyrelse, redaktion og webmaster takker alle skribenter og alle brugere af hjemmesiden for det forgangne år. Og er klar til at tage fat på 2024.

Læs mere...

Status på Helhedsplanen og invitation til fællesmøde den 18. januar 2024 kl. 19.30-21.00 på Fur Museum

Kære Furboere

Arbejdet med at realisere helhedsplanen er i fuld gang. Her følger en status på projekter og info om arbejdsgrupperne.
Status på projekter

Det første synlige resultat var etableringen af Ordnecentralen i efteråret. Der er - udover kaffe på kanden - allerede fuld gang i småreparationer, der giver nyt liv til ting, som ellers ville være blevet smidt ud.

Et andet projekt er etablering af en padelbane i Fur Ø-arena. Skive Kommune er, i dialog med medlemmer fra Ø-foreningen, i gang med at indhente tilbud, udarbejde den lovkrævede miljøscreening (VVM) og øvrig myndighedsbehandling. Padelbanen skal bygges til foråret.

Arbejdsgruppen Naturfaciliteter og Stier har i samarbejde med Skive Kommune udpeget to mulige steder til to nye shelters, og Skive Kommune er nu i gang med at søge Kystdirektoratet om tilladelse.

Andre projekter er mere omfattende - som eksempelvis et nyt forsamlingshus.

En stor arbejdsgruppe er i gang med at kigge på hvilke funktioner et nyt forsamlingshus/borgerhus skal have og hvor det kunne placeres. Der er tale om vigtige beslutninger for et hus, der skal kunne favne alle og været et mødested for Furboerne mange år frem. Og det forarbejde tager selvfølgelig tid.

Praktisk om arbejdsgrupperne

Helhedsplanens indsatser er opdelt i fire temaer. Disse er:
•    Forsamlingshus
•    Aktiviteter & Fællesskab
•    Stier & Naturfaciliteter
•    Trafik & Veje

Under hvert tema ligger der flere forskellige projekter, der hver har en tilknyttet arbejdsgruppe. Til eksempel er projekterne under temaet Stier og Naturfaciliteter:  Stiforløb, hundeskov, naturrum samt Fur med Vilje.

Så uanset om du interesserer dig for hele temaet Stier og Naturfaciliteter, eller du måske alene brænder for at etablere en hundeskov, er der brug for dig! For helhedsplanens succes er afhængig af, at I melder jer til arbejdsgrupperne, og bidrager til at omsætte jeres projektdrømme til virkelighed.

Nedenfor kan du se, hvilke arbejdsgrupper der pt. er aktive og hvem der allerede har tilmeldt sig til dem. Der er også nogle undergrupper med enkelte personer. De grupper afventer, at flere vil være med inden de kan gå i gang. Så der både plads og behov for flere, både i de nævnte grupper og til de projekter vi skal i gang med.  Det gælder blandt andet grupperne for fælleshaver, hundeskov, ridestier og ny vandresti ved Sønderhedevej m.fl.

Hør mere – vær med

Vi holder et fællesmøde d. 18. januar kl. 19.30 på Fur Museum. Mød op hvis du vil høre mere.

På mødet vil arbejdsgrupperne drøfte de forskellige igangværende projekter og hvilke vi skal starte op i 2024. Er du nysgerrig kan du her få svar på, hvad det kræver at deltage i en arbejdsgruppe, hvordan foregår arbejdet i en arbejdsgruppe, hvad skal jeg lave/kan jeg bidrage med mm. Du får selvfølgelig også mulighed for at møde de forskellige arbejdsgrupper der er etableret, og snakke med deltagerne i grupperne.

Vigtigst af alt! Sammen med andre der brænder for gode ideer, får DU indflydelse på nogle rigtigt gode projekter på Fur!

Arbejdsgrupperne ser ud som følger – og der er plads til flere?

Læs mere...

Ny direktør i FUR Bryghus

Det er med glæde, jeg kan meddele, at fra 1. januar 2024 hedder den nye direktør for Fur Bryghus AS Thomas Hald Blouner. Thomas kommer fra en stilling som salgsdirektør i Bryggeriet Vestfyen og har en lang karriere i dansk føde- og drikkevarebranche bag sig, bla. nogle år som direktør for Ørbæk Bryggeri. Thomas overtager roret fra Per Kristensen, som kompetent har passet direktørjobbet i Fur Bryghus det meste af 2023 og fremover vil fortsætte i virksomheden som Key Account Manager.

Bestyrelsesformand Michael Ring siger:  

”Med Thomas får vi en stærk leder med stor erfaring fra specialøl branchen. Han er en leder med operationelt og kommercielt fokus, som vi i bestyrelsen er overbevist om er den rette profil til at tage Fur Bryghus videre til næste fase. Vi er stolte over at have kunnet tiltrække en profil af hans kaliber.”

Thomas Hald Blouner siger:  

"Det er for mig en ære at blive en del af Fur Bryghus, en virksomhed med en stolt arv inden for ølbrygning, der ligger som en lille perle i Limfjorden. Jeg ser frem til at arbejde sammen med det dedikerede team og fortsætte med at skabe fantastiske øl & madoplevelser og dermed styrke Fur Bryghus’ position på markedet. Potentialet er stort og det vil teamet og jeg kortlægge og eksekvere på i de kommende år".

 

Michael Ring
Bestyrelsesformand  
(Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

 

FUR Bryghus ligger på øen FUR i Limfjorden. FUR er kendt for sin smukke natur og unikke geologi, der giver det helt specielle FUR vand, fyldt med naturlige mineraler og salte. FUR Bryghus er privatejet og har siden 2004 produceret håndværksøl i høj kvalitet og etableret salgsnet i hele Danmark. I Restaurant Bryghuset serveres udsøgte retter fremstillet af lokale råvarer og der afholdes events og koncerter i Bryghusets unikke Festsal.

Læs mere...

Tegneholdene udstiller på Fur Museum

I forbindelse med ”Jul på Fur” kan du søndag den 3. december se, hvad der er kommet ud af de to tegnehold, som Lisbet Hauge har undervist på Fur Museum i efteråret 2023.

Torsdagsholdet blev fuldt besat i løbet af ingen tid, så der blev også oprettet et onsdagshold. Du kan se en særudstilling med et udvalg af deltagernes tegninger.

Udstillerne er: Aase Lykke Jensen, Ulla Thomassen, Kirsten N Klokmose, Gunhild Dahl, Conni W Jeppesen, Dan Thomsen, Winnie Brodam, Marianne Nielsen, Ea Fuur, Lene Dam Hansen, Kathrine Søgaard, Tove Heidemann, Berit Andersen, Karen Jûrgensen, Birthe Abild, Elke Mølgaard, Eva Panduro, Cecilie Skov, Helle Lykke Sørensen

Alle er velkomne på Fur Museum søndag d. 3. december kl. 12-16

Læs mere...

Fredslyset

Onsdag d. 29. nov. hentes Fredslyset i Aarhus i Vor Frue Kirke, og transporteres via Silkeborg, Herning, Holstebro, og Struer til Fur Kirke, hvor Fredslyset overrækkes ved en aftenandagt

Et lys for fællesskab
Et lys for forståelse
Et lys for fred og venskab
Et lys for tolerance
Et lys for nødlidende og ensomme
En gave som skal lyse op i Adventstiden
En gave til dig, så du kan tænde et lys for andre.

Sct. Georgsgilderne i Danmark

Tak til Lars Peder Roost for det gode initiativ og for at være chauffør.

Læs mere...

Jul på Fur Museum - Søndag den 3. december kl. 12-16

Søndag den 3. december står hele Fur i julens tegn, når der er ”Åben Jul på Fur” og Fur Museum deltager med hyggelige aktiviteter for hele familien.

Museet byder på meget mere end de sædvanlige udstillinger.

I det nye velkomstrum er der borde, så man kan sætte sig og nyde både vådt og tørt. Eva sørger for, at der er noget på anretterbordene hele tiden.

På storskærmen kan du se en billedkavalkade med gamle og nyere foto fra Fur Havn og færgeriet. Det er John og René, der har været på jagt i Fur Lokalarkivs fotosamling.

Du kan se en særudstilling med resultaterne af de to tegnekurser, som Lisbet Hauge har haft på museet i løbet af efteråret.

Du kan også få inspiration til dit eget julebord, for fire nabokvinder (Aase, Kirsten, Birgit og Lisbet) har hver givet et bud på, hvordan et julebord kan dækkes. Kom og se.

Hvis du mangler en gave, så er der flere udstillere, der byder på fristelser.

Og sidst men ikke mindst, så er der mange gaveideer i museet nye store butik, hvor Birthe står bag disken og er klar til at betjene dig.


Alle er velkomne på Fur Museum søndag den 3. december fra kl. 12 til 16. Der er gratis adgang.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

T: 99156933

 

 

Foto: MUSEUM SALLING.

Læs mere...

Celler deler os - livestream foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 21. november 2023 kan du opleve molekylærbiolog Lotte Bjergbæk, der fortæller om, hvordan cellerne i vor krop kopiere og deler sig ustandseligt. Et menneske kan skabes ud fra en enkelt celle. Ofte går det godt, men når det går galt, kan det så kimen til cancer. Kom og hør en molekylærbiolog udfolde cellens funktioner og kontrolsystemer.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 21. november, at du kan høre foredraget om celler, der deler os.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Der kommer ikke flere foredrag i år, men vi er klar igen til en række nye foredrag i løbet af foråret 2024. Det bliver offentliggjort på FurNyt i begyndelsen af det nye år.

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  
 

Læs mere...

Uden kryptering, intet internet - livestream foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 14. november 2023 kan du opleve datalogerne Ivan B. Damgaard og Jesper B. Nielsen, der fortæller om kryptering, der sikrer at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet for eksempel, når du bruger din netbank. Hør også om, hvordan udvikling af blockchain giver os af muligheder i fremtiden for eksempel ved indgåelse af kontrakter.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 14. november, at du kan høre foredraget om kryptering.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser

Du kan opleve endnu et foredrag i løbet af efteråret:

Tirsdag 21/11 2023 Celler deler os

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Læs mere...

Den bedste julekomsammen med juleøl og snaps fra FUR

Planlægningen af årets julefrokoster og julefester er i fuld gang, og til enhver vellykket julekomsammen hører et veldækket bord og ikke mindst velsmagende juleøl og julesnaps.

Hos FUR Bryghus finder man et bredt udvalg af juleøl – både til dem, der kan slå gækken løs og til dem, der skal køre hjem: Julebryg, Julefrokost, Vulcano Julebryg, Christmas Ale, Alkoholfri Jule Ale.

Anbefales kan også FUR Julesnaps, der på bedste vis supplerer bryghusets juleøl – og den gode julemad hjemme eller på restaurant.

FURs juleøl og snaps findes hos de lokale forhandlere samt i bryggeriets webshop på www.furbryghus.dk

 

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed