Menu
Artikel

Artikel (3759)

Sommeraktiviteter på Fur Museum i uge 29 - oplevelser for hele familien

Museet på Fur kan give dig en heldagsoplevelse med masser af aktiviteter og spændende udstillinger. Der er noget for både børn og voksne.

I museumshaven er der demonstration af gamle gøremål og håndværk tirsdage, onsdage og torsdage i uge 29, 30 og 31.

Tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i haven.

 

Det sker på Fur Museum i uge 29:

14/07 tirsdag kl. 11-16:
Biavl, børstenbinding, billedkunst for børn, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, molermalerier, pileflet, sløjd, traktortræf og trædrejning.

15/07 onsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, børstenbinding, detektorjagt, filtning, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, pileflet, sløjd, strikning og traktortræf.

16/07 torsdag kl. 11-16:
Biavl, billedkunst for børn, børstenbinding, detektorjagt, fossilbestemmelse, gammeldags lege, knobbinding, mikroskopi, molermalerier, pileflet, sløjd, og traktortræf.

 

Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur

Åbningstider: Fra kl. 10.00 til 17.00 alle dage i juli.

Læs mere...

Fur Rundt 2020 er aflyst

Arrangøren bag Marchen Fur Rundt gentager: Der bliver hverken march, havnebal eller folkefest på Fur den 11. juli 2020. Nogle små, private hold vil nok gå øen rundt, men den store march med omkring 1.500 deltagere bliver ikke til noget i år. Det er forsamlingsforbuddet i forbindelse med Corona-situationen, der gør, at Fur Rundt aflyses.

Det er første gang i arrangementets  mere end 50 årige historie, at marchen må aflyses, men situationen er jo også enestående.

En tradition lader sig dog ikke stoppe af en enkeltstående aflysning. Som arrangør vil Furs Forenede Foreninger, allerede nu byde velkommen til Fur Rundt næste år. Sæt derfor et stort kryds ud for den anden lørdag i juli 2021 og kom til Fur Rundt.

Læs mere...

Foreningen Fur Kunst - sommerkoncert

Foreningen Fur Kunst inviterer sammen med Menighedsrådet fra Fur Kirke til sommerkoncert søndag den 12.juli kl. 19 i Fur Kirke

Har du lyst til at høre smuk, klassisk live-guitarmusik? Det lykkedes foreningen Fur Kunst at invitere `AROS GUITAR DUO´ til at give koncert i forbindelse med Fur Kunst åbning af sommerudstillingen, søndag den 12. juli kl. 19 i Fur kirke. . Hør smagsprøver fra denne fantastiske duo her:
https://www.arosguitarduo.com/sound

Pga. Corona situationen og for at beskytte deltagere, har menighedsrådet besluttet at der kan være plads til 40 personer under koncerten. Der står håndsprit ved indgangen til kirken.

Billetter kan bestilles hos næstformand for Fur Kunst bestyrelsen Lasse Højgaard per mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Billetprisen er 90 kr pr stk.

AROS GUITAR DUO har planlagt et Ø-hop i denne sommer. Se mere på deres hjemmeside: https://www.arosguitarduo.com/-hop

 

Læs mere...

Sommerpakken - Gratis for gående og cyklister med færgen til Fur

I forbindelse med den Sommerpakke regeringen har vedtaget

Gratis for gående og cyklister med færgen fra d. 1. juli til 31. juli

https://em.dk/nyhedsarkiv/2020/juni/covid-19-sommerpakke-skal-saette-skub-i-dansk-sommeroekonomi/

Der vil på et senere tidspunkt blive meldt ud omkring de 50 mio. der i august og september er afsat til ø færgerne.

Læs mere...

Foreningen Fur Kunst inviterer til sommerudstilling fra den 12. juli til 03. august i Fur Forsamlingshus

Traditionen tro inviterer foreningen Fur Kunst til sommerudstilling i forsamlingshuset.

Kunstnere, som er medlem af Fur Kunst foreningen viser et udpluk af deres værker frem i forsamlingshuset. Besøgende kan finde kunsthåndværk, billedkunst og skulpturer på denne alsidige og interessante udstilling.

Hver dag fra kl. 13-17 er alle velkommen til at se på de forskellige værker. Entréen er gratis.

Pga. Coronasituationen begynder foreningen i år IKKE med en fernisering. Under udstillingen bliver antal af besøgende begrænset til højst 20 personer ad gangen i forsamlingshuset. Der står håndvask (ind på badeværelserne) og hånd-desinfektionsmiddel ved indgangen. Alle de foranstaltninger er selvfølgeligt kun for at begrænse evt. smitte.

Vores traditionsrige amerikansk lotteri er i år pga. Coronasituationen organiseret lidt anderledes: Der er 5 lodder blandet i en pose til salg for 50 kr. ( for at undgå smitte via lodder i en skål). Alle er velkommen til at købe flere poser ad gangen og man kan frit vælge den pose( de poser), som man ønsker.
Også i år donerer de deltagende kunstnere et kunstværk og ovenikøbet støtter erhvervslivet på Fur lotteriet med fine præmier.

Vi glæder os til at se jer til vores sommerudstilling i Fur Forsamlingshus.

Læs mere...

Invitation - alle ejere af feriehuse på Fur inviteres til møde om udlejning

Feriehusudlejernes Brancheforening vil i samarbejde med Fursund Turistfor-ening invitere alle ejere af feriehuse på Fur til et informationsmøde.
Mødet afholdes tirsdag den 4. august 2020 kl. 14.00-15.30 på Regitzes-minde.

På mødet vil der blive orienteret om den interviewundersøgelse, der er gennemført blandt ejere af feriehuse på Agersø og Sejerø, og om deres holdning til udlejning af deres sommerhus.

Der vil endvidere blive orienteret om økonomien og reglerne ved udlejning af sommerhuse, herunder også de afledte muligheder for øgede indtægter og flere job på Fur.

Under mødet vil der blive budt på kaffe og islagkage.

Læs mere...

Gule COVID-testbiler i sommerlandet

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel. Listen bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Kun test af danske statsborgere

Det er desværre endnu ikke muligt at teste udenlandske turister. Det skyldes, at de ikke har et sundhedskort, som ellers bruges til at holde styr på, hvem der er testet og hvor svaret skal sendes hen. Vi arbejder intenst på et it-system der kan klare registreringen af udlændinge, men indtil det er klar, kan udlændinge ikke blive testet.


Børn

Afsnit om børn er præciseret: Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge.På vegne af Testcenter Danmark og Ældre- og Sundheds-ministeriet indsætter Region Midtjylland nu gule testbiler, der skal turnere i sommerlandet for at teste personer uden symptomer på COVID-19 i bl.a. turistområder og havne.

Farven bliver solgul på de testbiler, der fra i dag begynder at cirkulere i Region Midtjylland med et tilbud om en test for COVID-19.
15 stoppesteder

De nye biler er Testcenter Danmarks lettilgængelige, mobile tilbud til borgere, turister og større virksomheder i Region Midtjylland. Bilerne bliver drevet og bemandet af Region Midtjylland.

Bilerne gør fra i dag holdt 15 steder, hvor der ofte færdes mange mennesker. Blandt stoppestederne er en række turistattraktioner.

På kortet øverst kan man se stoppestedernes fordeling. Stoppestederne ændrer sig i takt med behov og efterspørgsel. Adresserne bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk
Ingen tidsbestilling til test i gule biler

For at gøre det så nemt som muligt at få taget en test, skal man bare møde op ved de gule testbiler, skanne sit sundhedskort og få podningen overstået! Ved de gule testbiler er tidsbestilling ikke nødvendig, og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor maksimalt 72 timer.

Hvis testen bekræfter smitte, bliver man kontaktet direkte.

Ikke for børn

Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge

Stikprøver i havne og lufthavne

Det er også de nye testbiler, der sørger for, at der stikprøvevist er tilbud om COVID-test i havne og lufthavne, der har forbindelse til udlandet. I region Midtjylland gælder det i øjeblikket Grenaa Havn og Aarhus Lufthavn.
26 test-muligheder for raske borgere

Udover de gule testbiler, der har fået en gul prik på kortet, er det også muligt at book en tid til test i Testcenter Danmarks hvide telte – vist med hvide prikker - i Aarhus, Viborg og Herning og på de otte stationer, som siden fredag har haft åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse: Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Tidsbestilling

Hvide prikker: Tidsbestilling er nødvendig
Gule prikker: Ingen tidsbestilling

Stoppesteder og tider

Bemærk, at stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel.

Listen med adresser og åbningstider for både hvide og gule teststeder bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Stoppested på Fur
Fursund færgehavn
Stenøre 3
7884 Fur
    
Torsdag kl. 09.30-11.30


Teststrategi

Læs om teststrategi test af raske i ”samfundssporet” på Ældre- og Sundhedsministeriets hjemmeside.
Test-steder

I Region Midtjylland er udover i de nye gule biler i forvejen muligt at bestille test i Testcenter Danmarks hvide telte i Aarhus, Viborg og Herning og på otte stationer, som siden fredag har fået åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse i Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Se placering, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk

Podning

Podningen foregår med en vatpind der tager en spytprøve i halsen. Testen viser med rimelig sikkerhed, om en person er smittet med COVID-19 og dermed udsætter andre for smitterisiko.

Flere oplysninger

Spørgsmål om f.eks. opgaver, bemanding og drift:
Region Midtjyllands pressevagt, tlf. 7841 0666
(svarer hverdage kl. 8 – 17)

Spørgsmål om f.eks. Testcenter Danmark, test og teststrategi:
Ældre- og Sundhedsministeriets pressekontakt, tlf. 2132 4727

Læs mere...

Fur Andelsbageris Fond indkalder ansøgninger

Ifølge vedtægterne skal bestyrelsen for Fur Andelsbageris Fond forvalte kapitalen, så den giver et årligt afkast på minimum 50.000 kr. Som renteudviklingen har været, er det i dag en umulig opgave. Afkastet er nu så beskedent, at det ikke længere kan opveje omkostningerne.

Bestyrelsen har derfor besluttet at opløse fonden ved at udlodde egenkapitalen (omkring 500.000 kr.) i portioner a 50.000 eller 100.000 kr. til almennyttige og kulturelle projekter, der kan komme Fur og furboer til gode. Foreninger, institutioner og borgere kan søge.

Det er en betingelse, at støtten fra Fur Andelsbageris Fond udgør højest halvdelen af projektets samlede finansiering. Der kan med andre ord kun søges til større udviklingsprojekter, hvor der også er støtte fra for eksempel, Landsbypuljen, Landdistriktspuljen og LAG eller andre fonde. Der kan ikke søges til drift.

Ansøgninger skal indeholde projektbeskrivelse, budget, finansieringsplan og driftsbudget for de første tre år efter projektets afslutning. En eventuel støtte fra Fur Andelsbageris Fond kan først komme til udbetaling, når der er endelig dokumentation for, at den samlede finansiering er tilvejebragt.

Ansøgning skal sendes til formanden for Fur Andelsbageris Fond, Lars Lykke på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Inden udgangen af september 2020. Bestyrelsen vil behandle ansøgningerne efter den 1. oktober.

Når egenkapitalen er på mindre end 50.000 kr. vil bestyrelsen fordele de sidste midler og opløse fonden.

Med venlig hilsen på vegne af fondsbestyrelsen Lars Lykke (formand)

Læs mere...

Sommerudstilling i Fur Kunsthal

Hele juli måned udstiller jeg som sædvanlig mine farvestrålende malerier i Fur Kunsthal på Ulstedvej 3a. Her vil være billeder med motiver af landskaber, dejlige dansepiger, cykelryttere over mere fabulerende temaer

År 2020 står i Coronaens tegn, og jeg har derfor, som noget helt nyt, malet en række Pestfugle i respekt for det sundhedspersonale, der har taget risikoen for os andre og har måttet arbejde med mundbind i mange måneder. I 13-1400 tallet brugte pestlægerne masken med fuglenæbbet som værnemiddel. Næbbet var fyldt op med velduftende krydderurter som en beskyttelse, når de skulle behandle mod byldepest eller måske mere for at tage den grimme lugt fra de døde.

Herudover vil det være muligt at erhverve min egen Fur Fiskeplakat, med alle de fisk som har sjove tekster.

Kom forbi Fur Kunsthal som er åbent når flaget er ude eller efter aftale på tlf. 23236838

Se mere på www.larshenning.dk
Mange hilsner
Lars Henning

Læs mere...

Sommerskole på Fur

Fur Friskole  har i år arrangeret sommerskole i den første uge af skoleferien. Lærerne har nemlig beslutet at bruge ugen på aktiviteter sammen med børnene på Fur Tilbuddet er for alle, der har tid og lyst, og hver dag har sit tema.

I dag mandag blev der lagt ud med et besøg i Fur Bådelaug, hvor de omkring 20 børn prøvede kræfter med det våde element. Det kom der mange sjove situationer ud af.

I morgen tirsdag  tager lærere og elever på tennisbanerne ved havnen og til Fur Ø-arena, hvor der er mulighed for at spille tennis og minigolf.

KPJ

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed