Menu
Artikel

Artikel (3983)

Er du klar til fem nye live stream foredrag fra Aarhus Universitet

Fur Museums nye velkomstlokale med storskærm er klar til foråret serie af spændende foredrag, der live streames fra Aarhus Universitet.

Her kan du se programmet, så du kan sætte kryds i din kalender:

8. februar: Fremtidens Natur

22. februar: Den sovende hjerne

1. marts: Klimaforandringerne

15. marts: Ekstrem fordøjelse

29. marts: Flagermus

Husk: Alle foredrag begynder kl. 19.00. Dørene åbnes kl. 18.40 og der er gratis adgang.

Læs mere...

Tegning på Fur Museum

Kom og tegn? Fuld fart på blyant, tus og kul

Du kommer igennem en masse tegneøvelser, - små korte øvelser blandet med længere opgaver. Fx iagttagelsestegning, lys og skygge, negative rum og tegnecollager. Du bliver trænet i at se og tegne, det du ser.

Fælles oplæg og opgaver med individuel vejledning undervejs.  

Målgruppe: Unge og voksne. Både begyndere og øvede kan være med. Man skal ikke være ”mester”, bare have lyst til at arbejde med udtryk og teknikker.

Tid: torsdag 24. februar, tirsdag 8. marts og tirsdag 22. marts alle tre gange klokken 19 til 21

Materialer: Du må meget gerne tage eget tegnegrej med, men vi har også tegneredskaber og papir, du kan bruge.

Sted: Fur Museum Nederby 28, 7884 Fur  

Arrangeret af John Bertelsen Fur Museum og Lisbet Hauge

Pris: 150 kr.

Tilmelding og nærmere information Lisbet Hauge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 29 10 17 41

Underviser: Lisbet Hauge.  

           

 

Læs mere...

Fur Bryghus sætter fokus på dyrevelfærd og lokale råvarer med nyt a la carte kort og aftenåbent

Restaurant Bryghuset på Fur Bryghus tager nu skridtet fuldt ud og åbner for aftenservering fra starten af februar.  Fokus på lokale råvarer samt dyrevelfærd, og ikke mindst historiefortælling, skal være med til at trække gæsterne til den smukt beliggende restaurant på Limfjordsøen Fur.

- vi har kæmpesucces med vores frokoster, hvor vi i det daglige har så godt som fuldt hus og hvor vores skønne udendørs terrasse er fyldt, når vejret ellers tillader det. Herudover har vi vores events, der trækker tusindvis af gæster til Fur i løbet af en sæson. Det eneste vi har manglet at få i spil, udover i højsæsonen, har været at have aftenåbent i vores restaurant, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni S. Boysen.

Knivskarp gastronomisk profil

Han påpeger, at det erfaringsmæssigt tager tid før, aftenåbent slår fuldt igennem. Men det skal en knivskarp gastronomisk profil være med til at sikre.  

- det er ingen hemmelighed at glade dyr, giver god smag. God mad med god smag, giver glade gæster og det er dem, vi lever af. Derfor har vi også besluttet, at alle de råvarer vi bruger i form af fisk og skaldyr, men også svine- og oksekød, skal stamme fra producenter, hvor vi kan følge råvarernes vej fra vand eller land og direkte ind i vores køkken, siger Danni S. Boysen.

Fur er god smag  

Det betyder blandt andet, at personalet har brugt efteråret på at henkoge og sylte forskellige råvarer, hentet på Fur og omegn.

- på samme måde som vi kommer til at bruge af de spiselige blomster, svampe, rødder og så videre, der findes på Fur i vores menuer. Resten af råvarerne leveres af dedikerede lokale leverandører fra Fur eller tæt på Fur, fortæller Danni S. Boysen.Han kan nu også skrive griseavler på sit visitkort.  

- det er rigtigt.  Vores egne sortfodsgrise går lige udenfor vinduerne på Fur Bryghus og nyder det gode og frie liv De spiller en af hovedrollerne i det nye koncept, hvor nogle af nøgleordene er Smagen af Fur og bæredygtighed, fortæller Danni S. Boysen.

En af de eneste ting han ikke henter lokalt, er oksekød.

- vi har ikke kunnet finde noget af høj nok kvalitet. Derfor er valget faldet på det prisbelønnede fynske økologiske landbrug Grambogård, der siden 1999 har sat dyrevelfærd og økologi i højsædet. Det er ganske enkelt den bedste kvalitet på markedet, siger Danni S. Boysen.

Fur Bryghus løfter de kommende uger sløret for det nye menukort og de lokale producenter samt flere nye lokale gastronomiske tiltag, der ikke er helt på plads endnu.

Sikkert er det dog, at Fur Bryghus åbner for aftenservice fra torsdag den 3. februar 2022 og bordbestillingen er allerede åben på www.furbryghus.dk

 

Yderligere information:

Danni S. Boysen, tlf. 2349 2198

Læs mere...

Parade af musikstjerner indtager Fur Bryghus i 2022

Der bliver fuldt tryk på kedlerne ikke blot i selve bryggeriet på Fur Bryghus i 2022, men også i restaurant- og eventdelen. Burhan G., Lis Sørensen, Allan Olsen, Michael Learns To Rock, Jonah Blacksmith, Zididada og Rasmus Walther er nogle af de topnavne, der har meldt sin ankomst til Fur de kommende måneder, og flere kommer til.  

- det er lykkedes os få hente nogle af landets bedste livebands til Fur Bryghus, og det er vi naturligvis stolte af. Vi har udviklet os til et koncertsted, hvor artisterne selv gerne vil spille, fortæller Køkken- & Eventchef Danni Boysen.

Det er ham, der ansvaret for både restaurationen og de mange events på Fur Bryghus.

- vores events er spredt udover året og er både enkeltstående koncerter med mulighed for spisning, og så selvfølgeligt vores årlige sommerkoncert i august, der trækker folk til fra hele landet, fortæller Danni Boysen. 

Burhan G. og bus fra Skive

Tre af de artister der gæster Fur Bryghus hen over foråret er Burhan G., Lis Sørensen og Michael Learns To Rock.

- Burhan G. er en af Danmarks allerstørste mandlige kunstnere. Han kommer med et mere intimt setup med fire musikere samt kor. Koncerten byder på hans største hits, som tæller både følelsesladede ballader og storladne pophits, som vi alle kender fra radio og TV, fortæller Danni Boysen. Koncerten er stående, og Burhan og os er klar til fest

Burhan G. giver koncert på Fur Bryghus fredag den 4.marts 2022.

- der er få billetter tilbage, og så har vi lavet en busordning, hvor der er transport fra Skive over Roslev til Fur Bryghus og retur, når koncerten er slut, fortæller Danni Boysen. Man skal dog tage kontakt til skive minibusser på 97535311 ved bestilling.

 

Lis Sørensen samler fuldt hus  

Dagen efter lørdag den 5. marts er det en af landets bedste sangerinder, der indtager Fur, når Lis Sørensen og band giver koncert.

- Lis plejer at vælte bryghuset, når hun er på besøg med sit band. Det er en fest uden lige, når hun fører os igennem fire årtiers store danske hits, fortæller Danni Boysen.

Billetsalget går i retning af, at Lis igen samler fuldt hus, så Danni Boysen opfordrer til, at man får købt billet i en fart.

 

MLTR gør et glædeligt gensyn

Der bliver også mulighed for et genhør med ”The Actor” og alle de andre hits fra MLTR (Michael Learns to Rock), når de giver koncert lørdag den 2. april 2022.

- de er stadig den dag i dag verdensstjerner, når de giver koncerter i Asien. Derfor glæder vi os også til, at der drysses internationalt stjernestøv udover Fur, når Michael Learns To Rock spiller deres største hits på Fur. De var her for 3 år siden, og det var en af de dage vi aldrig glemmer, og har man oplevet MLTR, glemmer man dem aldrig, siger Danni Boysen.


Jonah Blacksmith trækker gæster til Fur  

Billetsalget til årets sommerkoncert på Fur Bryghus, der finder sted lørdag den 13. august 2022, tegner også fantastisk godt. Over halvdelen af de godt 1.900 billetter er allerede revet væk.  Til sommerkoncerten kan man bla. opleve Jonah Blacksmith, Rasmus Walther, Zididada m.fl, og der kommer formentligt flere navne til i starten af det nye år.

- Jonah Blacksmith vælter alle koncertsteder, de besøger. De er så velspillende og nede på jorden, at publikum knuselsker dem, og derfor passer de perfekt som vores hovednavn til sommerkoncerten. Det bliver en hel dag med musik fra øverste hylde og noget for alle aldersgrupper, og noget for enhver smag. Netop derfor vælter rigtigt mange firmaer, grupper af personer og så videre også at lave en hel dag ud af at besøge Fur. En dag med god musik, godt øl, god service og ikke mindst gode og trygge rammer at hygge sig i, påpeger Danni Boysen.

 
Billetsalget til koncerterne er i fuld gang på www.billetten.dk og du kan se meget mere på  www.furbryghus.dk.

 
Yderligere informationer:

Danni Boysen, tlf. 2349 2198
 

Læs mere...

Julen på Ældrecenteret

Lidt om, hvordan vi fejrede julen 2021 på ældrecenteret!

Det var som sædvanligt en god jul, for os der bor på ældrecenteret.

Først kom vores leder Inga Jeppesen, rundt til alle beboerne, og ønskede os en glædelig jul dagen før, og da det så blev juleaftensdag, fik vi det helt store arrangement.

Vi startede julen med Gudstjeneste kl. 10.00, hvor Claus Olsen holdt en rigtig god juleprædiken for os, og derefter julefrokost resten af formiddagen, som kokkepigen Lene havde stablet på benene.

Vi holdt så eftermiddagen i stilhed, inden vi skulle i spisesalen kl.18.00, til en fantasstisk god julemiddag, hvor vi fik andesteg og flæskesteg, med alt tilbehør, og risalamande og til sidst kaffe og slik.

Det var Else og Hanne, der stod for det, og der var helt sikkert ingen, der gik sultne og tørstige derfra, og det fortjener de stor tak for.

Anders kom hjem med flextrafik fra Marienlyst, allerede ved 14.00 tiden, så vi nåede at fejre juleaften med gaveuddeling om eftermiddagen, inden julemiddagen, og kl. 21.00 kom flextrafik og hentede ham igen, så vi fik en god juleaften, og Ruth er hele julen, så det er bare dejligt.

Læs mere...

IMERYS søger engageret elektriker

Til IMERYS fabrik på Mors søger vi en engageret elektriker til reparation og vedligeholdelse af vort produktionsudstyr samt øvrige installationer.

Vi kan tilbyde:

 • For den rette ansøger tilbydes en god og varig stilling med gode løn- og ansættelsesvilkår i en moderne og dynamisk virksomhed.
 • Gode, faglige og dygtige kolleger.
 • Et selvstændigt og alsidigt arbejde, hvor der dog kan forekomme arbejde / tilkald udenfor normal arbejdstid.
 • Et godt arbejdsmiljø med en frisk og uformel omgangstone.
 • En udfordrende hverdag med mange forskellige opgaver.

Vi forestiller os, at du:

 • Har en bred faglig el-uddannelse, gerne industrielektriker eller automatikmekaniker.
 • Ser en udfordring i at arbejde med avancerede, automatiske anlæg, PLC-styring og Scada
 • Kan arbejde selvstændigt, men i høj grad også i teams.
 • Kan engagere dig i igangsætning, løsning og opfølgning på forekommende arbejdsopgaver.
 • Er pligtopfyldende og har faglig stolthed.
 • Har et godt overblik.
 • Er åben, fleksibel og har humoristisk sans.
 • Har kørekort – og måske også truckcertifikat.
 • Kan planlægge, samarbejde og lide udfordringer.

Tiltrædelse: Hurtigst muligt.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte Carsten Trærup, 21802072.

IMERYS er en international, vækstorienteret virksomhed med mere end 16.300 medarbejdere på verdensplan. IMERYS´ kerneområder er minedrift, forarbejdning og handel med naturligt forekommende industrielle mineraler og komplementære produkter. IMERYS har bl.a. produktionsenheder i naturskønne områder på øerne Fur og Mors i Limfjorden.

Se mere på www.imerys.comog www.damolin.com

 

Læs mere...

FurNyt takker for 2021

FurNyt  takker alle for året, der snart er gået.

Tak til skribenterne, fotograferne og læserne. Og sidst men ikke mindst tak til de firmaer, fonde og foreninger, der annoncerer på hjemmesiden.

Tak til alle for at I har været med til at skabe en levende hjemmeside med omkring en million aktive klik på de mange nye artikler, der kom på i 2021.

FurNyts webmaster og redaktionsgruppe er klar til at tage fat på det kommende år.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed