Menu
Artikel

Artikel (3580)

Hyggedag for beboere og pårørende på Fur Ældrecenter

Lørdag d. 17. august havde vi en rigtig god dag på ældrecenteret, idet Lone og jane der står for Åbent Dagcenter sammen med medlemmerne af kontaktrådet, havde drøftet om ikke det ville være en god ide at lave sådan et arrangement, hvor beboerne måtte tage deres pårørende med, og det viste sig at være en god ide, for der kom 29, så det lader til at succesen bliver gentaget på et senere tidspunkt

Vi fik en rigtig god forplejning, som blev leveret fra "Råkilde".

Vi havde et godt indslag med en pårørende rådgiver, som hed Kirsten Anette Fill,  der var ansat ved Skive Kommune.

Hun fortalte om sit arbejde som hjælper og støtte, for dem der havde behov for det. Det var meget inspirerende at høre på.

Vi havde en rigtig hyggedag, hvor vi også sang en del sammen, så vi håber bare på en gentagelse igen til næste år.

 

Læs mere...

Boder til træskibssejladsen Limfjorden Rundt 2019

Vil du låne en bod på Fur Havn til Limfjorden Rundt?

Fredag den 13. september 2019 anløber nordens største træskibssejlads Fur. Havnen fyldes med omkring 65 gamle træskibe. Mere end 500 besætningsmedlemmer og sejlende gæster vil være på havnen sammen med hundredvis af interesserede landkrabber, der vil snuse til atmosfæren. Hvis du har nogle varer, som du gerne vil sælge eller en forening, som du gerne vil fortælle om, så stiller Furs Forenede Foreninger en bod til rådighed.

Boderne er 1½ meter dybe og 3 meter lange. Du skal selv medbringe bord og eventuelt stole. Boderne udlånes gratis. Af hensyn til opstillingen, skal de bestilles i forvejen.

Bestil hos John Brinch Bertelsen på 97 59 35 76 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er kun et begrænset antal boder til rådighed. Og de reserveres efter først til mølle princippet.

På vegne af Furs Forenede Foreninger
John Brinch Bertelsen 12/08 2019

Læs mere...

Kom til Shu.bi.dk koncert på Fur Færgekro

Så find kiks, dansesko og lommetørklæder frem, varm op til fest og fællessang og tag med SHUBI.DK på en nostalgisk, musikalsk stjernefart af de bedste!

Musikken spilles med energi, nerve og kærlighed til originalerne samtidig med, at SHUBI.DK fører de gamle sange ind i det nye årtusind - de leverer en live-sound, som nænsomt blander lyden af 70'erne med lyden af i dag.

Der bliver ikke ”slinger i valsen”, men til gengæld ”tryk på” og ”sexchikane.”
Vi spiller og synger, så loftet det gynger.

Fredag d. 6. september 2019 kl. 21,00

Koncert billet inkl. 2-retters menu (buffet) 350,- serveres fra kl. 18,00

BEMÆRK KUN 100 BILLTER

Betaling ved bordbestilling. 97593002

Læs mere...

Rosenfestfestival i Bogense

Søndag d.4-august havde Ruth og jeg en fantastik skøn oplevelse, idet vi tog med Sørens rejser til Rosenfestfestival i Bogense på Fyn.

Vi tog af sted med 8.00 færgen og var først hjemme med 9.30 færgen.

På vejen dertil holdt vi en kort pause på Skærup rasteplads, og ankom til Bogense ved 12.oo tiden, og her blev vi så sluppet løs til kl.17.oo.

Det var 13.ende år, de havde så pragtfuldt et arrangement, og det var en stor oplevelse at se alle de forskellige roser, der var brugt til at lave udsmykninger af, det lød til der var brugt 100.000 roser.

Temaet for festivallen var: Nordisk Mytologi.

Selv den pragtfulde kirke var fyldt med de mest pragtfulde orkideer.

Vi vandrede igennem den pragtfulde gågade, hvor der var boder overalt Med ting og sager de ville sælge, og der var mange steder, hvor de solgte øl og vin, så man kunne få sin tørst slukket, og der blev også solgt en masse pølser, ost og andre fødevarer, og der var så mange mennesker, at der næsten ikke var til at komme frem, men en dejlig oplevelse var det.

Da vi kørte derfra kørte vi til Gelsted kro og fik en rigtig fin middag.

Det var en lidt anstrengende, men god dag.

Læs mere...

Ø hop med velfærdsgaleasen Noatun

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Ø hop er blevet populært, der stemples ø pas som aldrig før og de mange danske småøer, oplever mange nye gæster og måske gæster, der på længere sigt, vælger at bosætte sig, på en af de mange, fantastiske småøer i Danmark. 

I år gik min sommerferie igen til små og store øer i Danmark, med Noatun, der det sidste halve år før sommertogtet, har været at finde på beddingen på Fur, hvor Niels Harborg og en hær af frivillige medlemmer, har arbejdet hårdt på at renovere, den gamle båd.  

Vi sejlede ud fra Thisted og satte kursen mod Ålborg, hvor den sidste af den 10 mand store besætning kom om borde, så var vi samlet og så klar til nye eventyr. 

Meningen var at gå til Hals og sejle turen til Nyhavn uden stop, sådan gik det dog ikke. 

Vejrudsigten lovede ikke for godt, så vi lagde ind til Hals og ventede på at vinden skulle lægge sig, så vi kunne komme over Kattegat. 

Det blev en hård tur, vi sejlede 8 taller hele vejen og en del af besætningen, blev noget dårlige, så vi var enige om, at gå til Helsingør, således maverne kunne komme i form igen. 

Udover dårlige maver, måtte vi lænse tit og ofte, båden var utæt og der kom meget vand ind . 

Næste dag var alle friske og kursen blev sat mod Nyhavn. 

Vejret var skønt og i Nyhavn, blev vi modtaget af familie og venner og havde en dejlig aften. 

Vi blev i Nyhavn, dels havde endnu et besætningsmedlem, meldt sin ankomst og så var der jo lige noget der skulle ordnes på båden. 

Så nogle tog på Christiana, mens andre lavede nogle småopgaver. 

Nogle var så heldige at få en tur i Københavns kanaler, af en ven af båden, mens andre hyggede ombord. 

Og ja, det er skribenten, der måtte i masten, ikke for sjov, med for at hente nogle blokke ned. 

 

 

Så blev det nu nok med det storbyliv og kursen blev sat mod Fejø. 

Inden afgang til Fejø, havde skipper haft kontakt til en gammel kending, der har bosat sig på Fejø, han kunne være behjælpelig med, det vi skulle bruge for at kalfatre, det der var utæt og hold da lige op en hjælpsomhed vi oplevede på den smukke ø. 

Straks da vi ankom, stod Margit og Jan, på kajen med nylavede frikadeller og kartoffelsalat. Der dukkede folk op, der var så hjælpsomme, ja, vi kneb os i armen. 

Fejø er en dejlig lille sydhavsø, med ca.460 beboere. 

På Fejø har man hilse pligt, så lidt hjemligt var det da jeg begav mig op til købmanden og alle hilste på mig. På Fejø er det ikke fisk men æbler, kunsterne udsmykker øen med. 

 

 

Vi vender lige tilbage til Margit og Jan, der i årenes løb har købt flere huse op på Fejø, 13 huse, som de så lejer ud, til bla. de der vil prøve at bo på øen, sidste indkøb , blev det nedlagte alderdomshjem, hvor der nu er 13 lejligheder i, som alle er udlejet. 

Der var der stadig plads, så noget er lejet ud til hjemmeplejen, noget til lægen og så har de da lige lavet et lille spisested, hvor de serverede god dansk mad. 

Vi blev inviteret på alderdomshjem , til aften. Venlige ø boere, afhentede os på havnen og hentede os igen da vi var klar til at komme ombord. 

Der var mange gode initiativer på Fejø, et ungt par med børn er kommet til, de har lavet en cafe og købt en lille Tuk Tuk, hvorfra de sælger, fantastiske morgenboller, Fejø most osv. 

 

 

 

Vi vinkede farvel til Fejø, helt sikkert en oplevelse rigere. 

Udover Fejø, nåede vi til Stubbekøbing og endnu en lille ø, Agersø, med kun 174 beboere. Den må udforskes. Nærmere en anden gang. 

 

Ugen lakkede mod enden og Noatun blev afleveret i Nyborg, hvor det næste hold skulle holde ferie på den fantastiske båd. 

Nu glæder vi os bare til uge 37, hvor vi igen deltager i træskibssejladsen Limfjorden rundt. 

Og man siger det er sundt at grine, er det sandt, er Noatun’s besætning, den sundeste flok jeg kender. 

 

Læs mere...

Spændende ny kunstudstilling hos RAKLA: ”Livs Tegn” hos RAKLA Galleri

RAKLA Galleri viser i sin sensommerudstilling ”Livs Tegn” malerier af Jørgen Hermann, der kredser omkring menneskelivets vilkår og de rammer vi mennesker sætter os i livet.
"Jørgen Hermann maler sig op og imod intet mindre end de sidste 600 års vesteuropæisk kunsthistorie og han  bruger de kunsthistoriske referencer i et erkendelsesmæssigt øjemed. Tilmed et, der vidner om en levende og engageret interesse for menneskets ve og vel”, sådan beskriver kunstanmelder ved JyllandsPosten og redaktør ved Kunstavisen, Tom Jørgensen, Jørgen Hermanns billeder.

Jørgen Hermann er født 1967, og han har i mange år har haft galleri i Bryrup syd for Silkeborg. Han har malet siden 1995. Han er kendt som en maler, der har noget på hjerte og som er kompromisløs i sin søgen efter netop det udtryk og den symbolik i billedet, der illustrerer de tanker, som optager ham og som han ønsker beskueren skal konfronteres med og tage stilling til. Jørgen Hermann sætter med sine malerier menneskelivet og tilværelsens vilkår i spil i de på en gang meget enkle men også symbolladede og dybe billeder. Her er fundamentale billedbegreber som dybde og perspektiv opløst i æstetisk smukke, meningsfulde og stærkt vedkommende malerier.

Hovedbudskabet i Jørgen Hermanns malerier er, at vi lever i en digitaliseret og mangetydig tidsalder, hvor gamle sandheder og holdepunkter, i kunsten såvel som i menneskelivet, er afløst af afgrundsdyb tvivl, der alt efter det enkelte menneskes evner og situation kan udmunde i fortvivlelse, ligegyldighed eller i et forløsende håb. I den verden er Jørgen Hermann en eksistentialistisk arbejdende og humanistisk søgende kunstner, som det er svært ikke at blive berørt af.

”RAKLA Galleri har siden sin åbning for tre år siden i stort set alle sine udstillinger bestræbt sig på at vise billeder med indhold, dybde og kant. Kunst skal ikke kun behage men også gerne betage og skabe eftertanke. Sådan en kunstner er Jørgen Hermann og vi glæder os meget til at præsentere publikum for hans billeder”, siger Karen Jürgensen og Lasse Højgaard, som driver RAKLA i fællesskab.

Udstillingen åbnes lørdag d. 10. august om eftermiddagen, hvor der er fernisering. Jørgen Hermann vil naturligvis være til stede og fortælle om sine arbejder og publikum vil efterfølgende have mulighed for at få en snak med kunstneren. RAKLA Galleri byder traditionen tro på lidt snacks og lidt vådt til ganen. Udstillingen har åbent til og med d. 22. september, alle er velkomne og der er naturligvis fri entre.

Læs mere...

Sommer i Galleri Jettestuen, er i ’Naturens’ tegn

I galleriet er der billeder med landskaber, vand, himmel, blomster og dyr.

Anne Bjerregaard er gæsteudstiller i denne periode og er kommet med nogle unikke figurer lavet af forstenede moler. Hun finder stumper af ’cementsten’ som findes i moleret, bringer stenene hjem til Silkeborg, hvor hun bor, og polerer dem til de er blanke og årene i moleret kommer tydeligt frem. Der er ikke andre der arbejder med moleret på denne spændene måde.

I haven er der noget specielt for børn. Hængende fra træer og buske er der store insekter. Biller, sommerfugle, natsværmer, hvepse, bier og mariehøns kan findes hvis man bevæger sig igennem vegetationen. Der er også en langnæseabe som sidder oppe i et træ. På vandreturen kommer man forbi en plads ’hvor tiden står stille’!

Kommer man på det rigtig tidspunkt kan man fodre fiskene ved vandfaldet.

Entre for børn er gratis.


Læs mere...

Sommerudstilling i Forsamlingshuset

Igen i år har Furkunst, samen med menighedsrådet, lavet et arrangement med en berømt kunstner, og i år blev det så Tine Lilholdt og hendes mand Klaus Trane.

De havde søndag eftermiddag d. 15.juli fernisering med deres billeder , sammen med flere dygtige Furkunstnere. Men det kom jeg  desværre ikke til, men jeg var i kirken til deres koncert om aftenen, og det blev jeg så betaget af, at jeg i går d.17 juli tog op i forsamlingshuset med mit kamera, for at se de mange flotte billeder, som Tine Lilholdt havde produceret.

Hun begyndte at male og tegne som helt lille, og samtidig med at spille musik som hun komponerede sammen, så at der var en musiklinie under malerierne, som hun kaldte musikmalerier, og det blev jeg meget fascioneret af, da billederne blev vist på et stort lærred i korbuen, så derfor var jeg nødt til at bevæge mig op i forsamlingshuset og se nærmere på dem og da selvfølgerig også de andre kunstneres værker.

Til slut kan jeg ikke lade være med at rose Tine Lilholdt og hendes mand Klaus Trane til skyerne for den vidunderlige koncert de gav os i kirken.

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed