Menu
Artikel

Artikel (4387)

Fur Bryghus: Rimer Allan O’ på analog? - lørdag den 29. juni 2024 kl. 21.00

Ikke helt men alligevel rigtig meget...

Én mand og en hel del guitarer på scenen foran et live-publikum. Mere friskbagt, intenst og håndholdt bliver det ikke. Og da slet ikke, når man som Allan Olsen insisterer på altid at være så godt som uforberedt, idét scenelyset bliver tændt.

Det bliver det lørdag den 29. juni 2024 kl. 21.00 på Fur Bryghus.

- med et tekst-univers der pendulerer mellem rørende og rablende, og med et show, der ofte læner sig mere op ad stand-up, end dansk main-stream, henvender Olsen sig til såvel et ungt som et modent – og altid kræsent publikum. Og han gør det med saft, kraft og masser af bid. Derfor er vi også glade for – for 10. gang - at byde velkommen til en af landets absolut største sangskrivere og entertainere på hans sommerturne, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni Svane Boysen, Fur Bryghus.

Til Fur med kæmpe sangskat
Med hundredvis af sange, via 20+ pladeudgivelser, to bogudgivelser, fire Music-Awards, samt tusinder af koncerter har Allan Olsen efterhånden formet og slebet sin metier til noget nær perfektion i mødet med sit publikum.

Nestor-rollen har bestemt ikke gjort Olsen til en slags kustode i sit eget museum. Tværtimod udfordrer han konstant såvel sig selv som sit repertoire i sin optræden.

- det må hellere kikse og gå galt, end stagnere og blive kedeligt, lyder det fra Olsen.

Ingen under begrebet singer/song-writer rager højere op end Allan Olsen i Danmark, og efter mere end 40 år på vejene må Allan Olsen betegnes som en ægte lyslevende legende.

Billetprisen er 295 kroner + gebyr for en koncertbillet.

Der er mulighed for at nyde en lækker 3-retters koncertmenu før koncerten til 425 kroner pr. person + gebyr.

Billetter samt menu sælges fra fredag den 2. februar 2024 kl.10.00 på www.furbrygbus.dk

Yderligere informationer:
Fur Bryghus, tlf. 9759 3060, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Foto:
Pressefoto

Læs mere...

Fur Bryghus åbner nu for en ny sæson med masser af oplevelser

Der står masser af oplevelser på menuen, når restauranten på Fur Bryghus torsdag den 1. februar 2024 slår dørene op for en ny sæson. Der er kommet nyt menukort til frokost, nye smagsoplevelser på tallerkenerne om aftenen og så træder en perlerække af landets populæreste artister op på bryghusets scene i løbet af de kommende måneder.

- vi fornyer løbende vores menuer gennem sæsonen og lægger stor vægt på lokale råvarer og herudover råvarer af ypperste kvalitet alt sammen med dyrevelfærden i højsædet, fortæller Restaurant- & Eventchef Danni Svane Boysen.

Han lover, at man stadig kan finde klassikere som Bryggerskuddet, de dampede Limfjordsmuslinger og de populære stege på menuen. Ligesom der også serveres en skiftende månedsmenu i restauranten.

- som noget nyt introducerer vi nu takeaway med blandt andet lækkert dansk smørrebrød og nogle af vores mest populære retter f.eks. Bryggerskud, Bryggerburger samt en tapasanretning med vores egne specialiteter, fortæller Danni Svane Boysen.





Stjerner indtager Fur
Udover de gode smagsoplevelser i restauranten, byder Fur Bryghus også på en perlerække af koncerter med nogle af landets mest populære artister.

- vi starter op fredag den 9. februar med en kæmpe 80´er fest med bandet Hit med 80´erne, hvor der bliver rig mulighed for at danse med til de største danske hits. Dagen efter kan man opleve Dodo & The Dodo´s i en intimkoncert. Begge koncerter kan opleves med og uden spisning før koncerten og der er få billetter tilbage til begge arrangementer, fortæller Danni Svane Boysen.

Lørdag den 6. april 2024 kommer stjernen Alex Vargas på besøg og giver en akustisk solokoncert og den koncert er tæt på udsolgt. Senere på sæsonen gæster kigger Anders Blichfeldt forbi med soloshowet ”Tik Tak Tour 2024”. Det sker fredag den 17. maj 2024.  

Man kan læse meget mere om menuer, koncerter og reservere bord samt købe billetter til koncerterne på www.furbryghus.dk

Yderligere informationer:
Fur Bryghus, tlf. 9759 3060, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Foto:
Pressefoto

Læs mere...

Indkaldelse til generalforsamling for Året 2023 i FurKunst.dk - lørdag den 2. marts kl. 14-16 på Fur Færgekro

Hermed indkaldes der ifølge vedtægterne til ordinær generalforsamling i foreningen FurKunst.dk.

Vi mødes lørdag den 2. marts kl. 14-16 på Fur Færgekro.

 

Dagsorden:

1.    valg af dirigent

2.    formandens beretning

3.    regnskabsaflæggelse

4.    behandling af indkomne forslag

5.    fastlæggelse af kontingent for 2025.

6.    godkendelse af budget

7.    valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter

Pia Frøslev (ønsker ikke genvalg)

Inge Lise Larsen (ønsker ikke genvalg)

Ellen Bye Jensen (ønsker genvalg)

Jørgen Ruby (ønsker genvalg)

8. valg af 1 revisor og en revisorsuppleant.

9. evt.

 
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamling, skal være bestyrelsen i hende senest 8 dage før.

Kontingent skal være betalt over netbank 8510 0007231458 eller mobil pay 34771 senest 29. februar.

Læs mere...

Fastelavn for børnene på Fur 2024

Søndag d. 11. februar holder vi fastelavnsfest for alle børn her på Fur.

Vi starter kl. 14 i kirken, hvor børnene i børnehuset har forberedt pyntning til kirken - og pynten er kikkerter, hvad mon de skal bruges til? Kom og få svaret.

Konfirmanderne har været med til at forberede og vil medvirke ved gudstjenesten.

Bagefter følges vi op i forsamlingshuset, hvor vi skal slå katten af tønden, synge og lege.

Vi byder på kaffe og fastelavnsboller.

 

Alle er velkommen

Mvh Fur Forsamlingshus og Fur Kirke

Læs mere...

Fur Museums Støtteforening - Nytårshilsen

Nytårshilsen 

Kære medlemmer 

Fur Museums Støtteforening ønsker jer alle et rigtig glædelig nytår. 

Samtidig ønsker vi alle nye medlemmer velkommen i foreningen og tak for jeres støtte! 

Foreningen beklager, at der fra sæson 2024 ikke længere er mulighed for en gratis ledsager, som hidtil har været gældende (dog kun på Fur). 

Samtidig får alle medlemmer nye kort gældende fra 2024. 

Kortet bliver digitalt styret, så for fremtiden skal foreningen give besked til Museum Salling, og når medlemmerne har betalt kontingent for indeværende år, bliver kortet aktiveret og kan derefter bruges som normalt i alle Museum Sallings udstillingssteder. 

Der skal altså ikke fremover påklæbes årsmærker, da det klares digitalt. 

Da foreningen får 25 kr. i rabat for dem, som vælger at få to navne på samme kort, har vi valgt at videregive denne rabat til de medlemmer, der vælger denne løsning. 

Altså vil det, i kontingent for 2024, koster

kr. 275 for par (ægtefæller/partner)
kr. 150 for enkeltmedlemmer 
 

Og så et opråb! Vi mangler hjælp til vores arrangementer og folk til bestyrelsen.  
Og så trænger museumsmøllens vinger til en frisk gang maling i løbet af sommeren! 
 
Med venlig hilsen 
            p.b.v. 
 
Otto Vester 
Formand

Læs mere...

Fællesmøde den 7. og 8. februar som opfølgning på 'Helhedsplanen for Fur' d. 18.01.2024

Tak for et rigtigt flot fremmøde i sidste uge til fællesmødet om Helhedsplanen for Fur. Hermed følger referatet fra mødet samt oplæg om shelters og fælleshaver (se vedhæftede filer). Desuden er her et link til helhedsplanen for Fur, for dem som skulle være interesserede og måske ikke allerede kender planens indhold.

https://skive.dk/media/o1mpbbe0/helhedsplan-fur.pdf

Som aftalt på aftenen indkalder vi til nyt møde i arbejdsgrupperne. Det er som følger:

Onsdag d. 7. februar               
15.30-17.30    Forsamlingshusgruppen – mødested: skolen
18.00-20.00    Fællesskaber & Aktiviteter – mødested: skolen

 
Torsdag d. 8. februar               
17.00-18.00    Stier & Naturfaciliteter – mødested: infomation følger (Vi håber, at nogle fra gruppen har lyst til at deltage i mødet om Trafik & Veje, da der er overlap mellem de to gruppers arbejde)
18.00-19.00     Trafik & Veje  - mødested: information følger

I må gerne give besked, om I deltager, senest mandag d. 5. februar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller undertegnede.

Vi glæder os til at se jer, og drøfte tiltag og nye skridt med de enkelte grupper!

---------------------------

Referat af arbejdsgruppemøde for Helhedsplanen for Fur 18.01.2024

Der blev afholdt et kombineret informationsmøde om, hvad der sker med helhedsplanen og et fællesmøde for arbejdsgrupperne. Der var et stort fremmøde på museet; langt flere end vi havde ventet. Mange nye ansigter og også nytilflyttere, hvilket er yderst positivt. Dejligt at opleve, at så mange er interesserede i arbejdet med helhedsplanen og ønsker at engagere sig.

Målsætningen med mødet var at få præsenteret de igangværende projekter og drøfte hvilke tiltag, vi vil arbejde med i 2024.

 

Mødets punkter følger nedenfor:

Præsentation af igangværende projekter under helhedsplanen

Forsamlingshus: Karen Ladefoged (Forsamlingshuset) og Astrid (Skolebestyrelsen) orienterede om forsamlingshusgruppens arbejde indtil nu. En større arbejdsgruppe har gjort et stort arbejde med at drøfte indhold, rammer og lokalisere mulige placeringer af et nyt forsamlingshus. Flere snakke mellem Væksthus, skolebestyrelse og forsamlingshus har ført til, at der nu enighed om, at undersøge muligheden for at et nyt forsamlingshus skal tænkes sammen med væksthuset/skolen. Ideen er at lave et Ø-hus, der kan samle flere aktiviteter og få en bedre udnyttelse både kvadratmeter og ressourcer. Der er derfor, som supplement til arbejdsgruppen, etableret en projektgruppe bestående af 2 medlemmer fra Forsamlingshusets bestyrelse, 2 fra Skolebestyrelsen samt 2 fra Væksthuset. Denne lille projektgruppe vil udvikle rammerne for et Ø-hus projekt, som bliver et levende centrum for alle øens borgere.  

 

Fælleshaver: Peter Bertelsen orienterede om, at en lille arbejdsgruppe bestående af ham og Karl Johan Leegaard har indgået et samarbejde med væksthuset, skole og børnehus om at etablere fælleshaver på skolens område. Dermed bliver det udover en fælleshave for furboere også en del af undervisning og aktivitet i skole og børnehus.

Se vedhæftede bilag.

furnyt.dk/images/stories/2024/falleshaver.pdf


Ordnecentralen: Otto Vester orienterede om, at der er etableret en Ordnecentral – et reparationsværksted - i skolens sløjdlokale. Der er åbent hver torsdag eftermiddag, og der kommer hele tiden nye opgaver ind. Etableringsomkostningerne i form af værktøj til Ordnecentralen er givet af puljemidler fra Aktiviteter og Fællesskab.

Muligheden for at udvide med et sy-aktiviteter/reparationer blev efterspurgt, hvilket man var positive overfor.

 

Tømrerværksted: Peter Bertelsen orienterede om, at man i forlængelse af Ordnecentralen sammen med kommunen er i gang med at undersøge muligheden for oprette et træværksted, hvor man kan komme og få hjælp til mindre opgaver eller lave ting selv. Initiativtagerne er Peter Bertelsen og Jeppe Havn.  

 

Padelbane: Erik Wind orienterede om, at han, sammen med Ø-udvalget, gennem længere tid har arbejdet på at etablere en padlebane i den lille park ved Brugsen. Skive Kommune har pt. Padlebanen i udbud, ligesom der er en ansøgning om VVM-godkendelse på vej. Målsætningen er, at banen skal anlægges til sommer. Inden etablering skal der afklares en række forhold om driften – skal der være nøgle- og booking systemer, hvordan skal driften organiseres etc.   

 

Hundeskov: Tove Heidemann var sneet inde, men kunne på forhånd orientere om, at der er en lille arbejdsgruppe, som er i gang med at finde et egnet område, hvor der kan etableres en hundeskov. Målsætningen er, at den bliver etableret i indeværende år. Man er meget velkommen i gruppen, hvis man ønsker at være med.

 

Shelters: Arved Michelson præsenterede arbejdet med at lave to shelters. Der er fundet mulig placering ved hhv. Færker Odde og Langstedhuller. I øjeblikket afventer vi godkendelse fra Kystdirektoratet. Dispensation til opsætning af shelters er svære at få pga. placeringen tæt på vandet; håbet er dog, at vi i hvert fald får det ene shelter godkendt. Derefter skal der gives byggetilladelse og landzonetilladelse. Placeringen af de to shelters er valgt ud fra herlighedsværdi, besøgstal samt nærhed til toiletfaciliteter, vand og lign. (se bilag)

furnyt.dk/images/stories/2024/shelters_som_pdf.pdf

 

Det vil vi i 2024

Efter præsentationen af de ovennævnte projekter, fordelte de fremmødte sig i arbejdsgrupper under de fire temaer Forsamlingshus, Aktiviteter & Fællesskab, Stier & Naturfaciliteter samt Trafik & Veje. Målsætningen var, at de enkelte grupper skulle identificere de projekter, de vil arbejde med i 2024.

Her stødte vi imidlertid ind i en udfordring - et positivt problem! Da der var så mange nye ansigter til mødet – og nytilflyttere – som ikke kendte helhedsplanen, borgerinddragelsesprocessen og ikke havde kendskab til de tanker, der knytter sig til de enkelte indsatser, var det svært for nogle grupper at tage fat på arbejdet. Alle grupperne fik dog indkredset mål for 2024, og vi sørger for på næste møde at prioritere de enkelte grupper og klæde dem godt på til arbejdet.  
 

Helhedsplanen for Fur bliver lagt ud på Helhedsplanens underside på FurNyt, så alle får mulighed for at læse den.

 

Ø-husgruppen:  

Samarbejde med Skive Kommune og starte dialog med fonde (Realdania) om udvikling af projektet

Udarbejde projektbeskrivelse – forhåbentlig i samarbejde med en større fond, udarbejde køreplan for samt organisation af projektet.

 

Stier & Naturfaciliteter-gruppen:

Opsætte to shelters

Få klarlagt og sikre hvordan bestemte stier skal vedligeholdes

Etablere Hundeskov

Skiltning af ridestier blev ikke drøftet, da ingen af de fremmødte var ”hestefolk”.

 

Trafik & Veje-gruppen:

Arbejde med forbedring af sti fra Gl. Havn til Bryghus

Dobbeltrettet cykelsti fra Friskolen til Anders Sørensens Vej

Cykel-gangsti Bjerregårds Bakke-Hvirpgade

 

Aktiviteter & Fællesskab-gruppen:

Der var stor opbakning til at lave fællesspisning – dog uden at nogen meldte sig på banen til at gå videre med ideen. På næste møde snakker vi videre om, hvordan vi kommer i gang.

Etablere padletennisbane

Etablere Fælleshaver

Arbejde med oprettelsen af en Tømrerværksted

 

Næste møde

 

Onsdag d. 7. februar  

 

15.30-17.30    Forsamlingshusgruppen – mødested: skolen

 

18.00-20.00    Fællesskaber & Aktiviteter – mødested: skolen  

 

 

Torsdag d. 8. februar  

 

17.00-18.00    Stier & Naturfaciliteter – mødested: infomation følger (Vi håber, at nogle fra gruppen har lyst til at deltage i mødet om Trafik & Veje, da der er overlap mellem de to gruppers arbejde)

 

18.00-19.00     Trafik & Veje  - mødested: information følger

 

 

I må gerne give besked, om I deltager, senest mandag d. 5. februar til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

----------------------

Top-billede er fra aftenen

 

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed