Menu
Artikel

Artikel (3781)

Gule COVID-testbiler i sommerlandet

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel. Listen bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Kun test af danske statsborgere

Det er desværre endnu ikke muligt at teste udenlandske turister. Det skyldes, at de ikke har et sundhedskort, som ellers bruges til at holde styr på, hvem der er testet og hvor svaret skal sendes hen. Vi arbejder intenst på et it-system der kan klare registreringen af udlændinge, men indtil det er klar, kan udlændinge ikke blive testet.


Børn

Afsnit om børn er præciseret: Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge.På vegne af Testcenter Danmark og Ældre- og Sundheds-ministeriet indsætter Region Midtjylland nu gule testbiler, der skal turnere i sommerlandet for at teste personer uden symptomer på COVID-19 i bl.a. turistområder og havne.

Farven bliver solgul på de testbiler, der fra i dag begynder at cirkulere i Region Midtjylland med et tilbud om en test for COVID-19.
15 stoppesteder

De nye biler er Testcenter Danmarks lettilgængelige, mobile tilbud til borgere, turister og større virksomheder i Region Midtjylland. Bilerne bliver drevet og bemandet af Region Midtjylland.

Bilerne gør fra i dag holdt 15 steder, hvor der ofte færdes mange mennesker. Blandt stoppestederne er en række turistattraktioner.

På kortet øverst kan man se stoppestedernes fordeling. Stoppestederne ændrer sig i takt med behov og efterspørgsel. Adresserne bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk
Ingen tidsbestilling til test i gule biler

For at gøre det så nemt som muligt at få taget en test, skal man bare møde op ved de gule testbiler, skanne sit sundhedskort og få podningen overstået! Ved de gule testbiler er tidsbestilling ikke nødvendig, og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor maksimalt 72 timer.

Hvis testen bekræfter smitte, bliver man kontaktet direkte.

Ikke for børn

Test af børn og unge under 18 år kræver en henvisning fra egen læge

Stikprøver i havne og lufthavne

Det er også de nye testbiler, der sørger for, at der stikprøvevist er tilbud om COVID-test i havne og lufthavne, der har forbindelse til udlandet. I region Midtjylland gælder det i øjeblikket Grenaa Havn og Aarhus Lufthavn.
26 test-muligheder for raske borgere

Udover de gule testbiler, der har fået en gul prik på kortet, er det også muligt at book en tid til test i Testcenter Danmarks hvide telte – vist med hvide prikker - i Aarhus, Viborg og Herning og på de otte stationer, som siden fredag har haft åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse: Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Tidsbestilling

Hvide prikker: Tidsbestilling er nødvendig
Gule prikker: Ingen tidsbestilling

Stoppesteder og tider

Bemærk, at stoppesteder og tidsplaner vil ændre sig i takt med behov og efterspørgsel.

Listen med adresser og åbningstider for både hvide og gule teststeder bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

Stoppested på Fur
Fursund færgehavn
Stenøre 3
7884 Fur
    
Torsdag kl. 09.30-11.30


Teststrategi

Læs om teststrategi test af raske i ”samfundssporet” på Ældre- og Sundhedsministeriets hjemmeside.
Test-steder

I Region Midtjylland er udover i de nye gule biler i forvejen muligt at bestille test i Testcenter Danmarks hvide telte i Aarhus, Viborg og Herning og på otte stationer, som siden fredag har fået åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse i Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Se placering, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk

Podning

Podningen foregår med en vatpind der tager en spytprøve i halsen. Testen viser med rimelig sikkerhed, om en person er smittet med COVID-19 og dermed udsætter andre for smitterisiko.

Flere oplysninger

Spørgsmål om f.eks. opgaver, bemanding og drift:
Region Midtjyllands pressevagt, tlf. 7841 0666
(svarer hverdage kl. 8 – 17)

Spørgsmål om f.eks. Testcenter Danmark, test og teststrategi:
Ældre- og Sundhedsministeriets pressekontakt, tlf. 2132 4727

Læs mere...

Fur Andelsbageris Fond indkalder ansøgninger

Ifølge vedtægterne skal bestyrelsen for Fur Andelsbageris Fond forvalte kapitalen, så den giver et årligt afkast på minimum 50.000 kr. Som renteudviklingen har været, er det i dag en umulig opgave. Afkastet er nu så beskedent, at det ikke længere kan opveje omkostningerne.

Bestyrelsen har derfor besluttet at opløse fonden ved at udlodde egenkapitalen (omkring 500.000 kr.) i portioner a 50.000 eller 100.000 kr. til almennyttige og kulturelle projekter, der kan komme Fur og furboer til gode. Foreninger, institutioner og borgere kan søge.

Det er en betingelse, at støtten fra Fur Andelsbageris Fond udgør højest halvdelen af projektets samlede finansiering. Der kan med andre ord kun søges til større udviklingsprojekter, hvor der også er støtte fra for eksempel, Landsbypuljen, Landdistriktspuljen og LAG eller andre fonde. Der kan ikke søges til drift.

Ansøgninger skal indeholde projektbeskrivelse, budget, finansieringsplan og driftsbudget for de første tre år efter projektets afslutning. En eventuel støtte fra Fur Andelsbageris Fond kan først komme til udbetaling, når der er endelig dokumentation for, at den samlede finansiering er tilvejebragt.

Ansøgning skal sendes til formanden for Fur Andelsbageris Fond, Lars Lykke på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Inden udgangen af september 2020. Bestyrelsen vil behandle ansøgningerne efter den 1. oktober.

Når egenkapitalen er på mindre end 50.000 kr. vil bestyrelsen fordele de sidste midler og opløse fonden.

Med venlig hilsen på vegne af fondsbestyrelsen Lars Lykke (formand)

Læs mere...

Sommerudstilling i Fur Kunsthal

Hele juli måned udstiller jeg som sædvanlig mine farvestrålende malerier i Fur Kunsthal på Ulstedvej 3a. Her vil være billeder med motiver af landskaber, dejlige dansepiger, cykelryttere over mere fabulerende temaer

År 2020 står i Coronaens tegn, og jeg har derfor, som noget helt nyt, malet en række Pestfugle i respekt for det sundhedspersonale, der har taget risikoen for os andre og har måttet arbejde med mundbind i mange måneder. I 13-1400 tallet brugte pestlægerne masken med fuglenæbbet som værnemiddel. Næbbet var fyldt op med velduftende krydderurter som en beskyttelse, når de skulle behandle mod byldepest eller måske mere for at tage den grimme lugt fra de døde.

Herudover vil det være muligt at erhverve min egen Fur Fiskeplakat, med alle de fisk som har sjove tekster.

Kom forbi Fur Kunsthal som er åbent når flaget er ude eller efter aftale på tlf. 23236838

Se mere på www.larshenning.dk
Mange hilsner
Lars Henning

Læs mere...

Sommerskole på Fur

Fur Friskole  har i år arrangeret sommerskole i den første uge af skoleferien. Lærerne har nemlig beslutet at bruge ugen på aktiviteter sammen med børnene på Fur Tilbuddet er for alle, der har tid og lyst, og hver dag har sit tema.

I dag mandag blev der lagt ud med et besøg i Fur Bådelaug, hvor de omkring 20 børn prøvede kræfter med det våde element. Det kom der mange sjove situationer ud af.

I morgen tirsdag  tager lærere og elever på tennisbanerne ved havnen og til Fur Ø-arena, hvor der er mulighed for at spille tennis og minigolf.

KPJ

Læs mere...

Har du et sommerhus til salg?

På de sociale medier kommer der næsten dagligt spørgsmål om man kender sommerhuse, der er til salg på Fur. I kølvandet på Coronaen har der været så meget gang i sommerhussalget, at der ikke længere er så mange huse til salg, som for bare nogle få måneder siden. Efterspørgslen er nu større end den har været i mange år.

Hvis du er sommerhusejer og har overvejet om ikke du skulle sælge inden for en kort årrække, så er det måske nu, at du skal ændre overvejelsen og beslutte dig for at sætte huset til salg. Hvorfor vente, når markedet er så gunstigt som nu?

Tekst: John Brinch Bertelsen

Foto: Anette Gaden Dalsgaard

Læs mere...

Sct.Hansaften hos Niels Thise

Igen i år, havde vi den sædvanlige glæde, at Niels Thise holdt den tradiotinelle Sct. Hansfest for os, som han gjort i snart mange år.

Festen foregik i en lille indhegnet gyde, hvor der var sat stole op, og der var lavet et godt bål.

Først bød Niels os hjertelig velkommen, hvorpå han holdt en god tale, og bålet blev  tændt, mens vi sang nogle bålsange. Der var det mest vidunderlige vejr, så vi nød rigtigt det flotte bål, han havde lavet. Vi var ca det samme antal mennesker, som de andre år,men i år var vores nye præst Rikke Hvarregård Andersen med for første gang. Da bålet var ved at være brændt ud, serverede Niels og Anne-Grethe pølser og kaffe for os, og de fortjener en stor tak for deres dejlige arangement.

Læs mere...

Sommerudstilling Karolines Hus - lørdag d. 27. juni frem til og med 16. august

Åbent alle skolefridage undtaget onsdage.

Sommerudstillingen udvides med yderlig tre kunstnere.
Foruden Ellen Bye Jensen og Egon Denu kan man opleve “knudemanden” Claus Faber med sine fantastiske træskulpturer og små fine æsker.
Lars Ibsen, keramiker viser sine værker i stueetagen.
Aage Kristiansen, maler, tegner og skulptør kommer med kultegninger, akvarel og malerier. En helstøbt udstilling under temaet: Sommer.

Omtale Claus Faber

Jeg har så længe jeg kan huske, været optaget af de spektakulære former naturen danner. Det frister mig konstant at tage udgangspunkt i naturens former og arbejde videre med min egen form. Min arkitektuddannelse har givet mig den æstetiske dimension, og det har altid alene været den smukke og spændende form der har fascineret. Sjældent har jeg søgt et resultat der skulle ligne noget eller være noget.

Arbejdet er en proces der foregår i mange faser. Det hele starter med ”skattejagten” i skoven. Finder jeg en god knude, får lov at tage den og har fået den transporteret hjem, så kan næste del af skattejagten begynde. Det er den del hvor jeg pakker knuden ud og finder ud af hvad der er inde bag al barken og det råd der ofte er i knuder.
Så begynder skitseringen og forestilling-erne om hvad der kan blive ud af knuden. Små skridt af gangen. Ikke fjerne mere af knuden end lige det nødvendige, før jeg er helt sikker på formen.
Arbejdet med skulpturerne/skålene er meget tidskrævende da langt størstedelen af arbejdet foregår med helt basalt håndværktøj som stemmejern og huljern af forskellig slags, raspe og file, siklinge og sandpapir.

Jeg har i nogle år dyrket en lille niche – knudeæsker!
Nogle er ganske små. De kan være den fornemme bopæl for ens kæreste ring. Andre æsker er lidt større, så de kan fungere som et lille smykkeskrin. Nogle er i 2 eller 3 etager. Som det er typisk for mine ting er formen det afgørende. Det er dejligt hvis man kan finde funktionel anvendelse for mine ”knudeting”, men det afgørende er at man glædes ved synet.
Arbejdet med knudeæskerne er en dejlig variation i arbejdet med de meget organiske former i knudeskålene. Dimensioneringen af æskerne er meget styret af knudelågets form og størrelse. Jeg holder meget af den del af processen, den meget kreative del, hvor jeg dimensionerer æskerne. Oftest søger jeg harmoni mellem låg og bund, men af og til lader jeg det skulpturelle få lov til at løbe lidt løbsk

Aage Kristiansen
Maler, tegner, illustrator

Medlem af malergrupperne Rammen
Uddannet på Det Fynske Kunstakademi.

Har udstillet  på mange censurerede udstillinger, kunstforeninger og Himmerlands Kunstmuseum, samt Vesthimmerlands Musikhus ALFA.
Har også malet: kirker, gavlmalerier, teaterkulisser, skilte og præstetavler.

Aage siger:
”At tegne og male er min basale drivkraft.
At gå ud med de ret simple midler som papir, lærred, maling, pensler og vand.
Sætte sig og forsøge at fange stemningen, lyset og farverne.

En tegning eller et maleri bliver til, og helt naturligt opstår
Mødet med andre mennesker, samtalen, nærværet, kontakten.

Ren livsenergi”


Omtale Lars Ibsen

Man siger om mine ting, at man kan se, at jeg er arkitekt! Det er der måske noget om. Som arkitekt har jeg altid interesseret mig for design, struktur, farvesætning, materiale og overflade.

Jeg holder meget af at eksperimentere med formgivning, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have. Det sker ikke altid, for eksperimenter er jo også at betræde nye veje og finde vej.

Jeg arbejder mest med unika ting i stentøj, men har i de senere år også arbejdet en del med raku-teknik.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er indfarvet med oxyder og stains. Jeg bruger til gengæld meget få glasurer og ofte ren aske som glasur.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark - på censurerede udstillinger, gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger.

Læs mere...

Bankospil på Ældrecenteret

Onsdag d. 17-juni havde vi bankospil i ældrecenterets spisesal, som Lone og Jane havde arangeret for os, som lidt afveksling for al den tid, vi har været isoleret, og ikke har måttet modtage besøg af venner og familie udefra.

Det var så kun stedets beboere, der måtte deltage i bankospillet, under streng kontrol af. at der blev overholdt den opgivne sikkerhedsafstand.

Vi holdt en pause i spillet, .hvor vi fik serveret kaffe, nybagte boller og lagkage.

Når vi nu er inde i den trælse situation, som vi er nu, er det en slags opmuntring, at der bliver gjort noget for os, og det skal Lone og Jane have stor tak for.

 

Læs mere...

Det gode børneliv - på Fur Friskole

Fur Friskole har haft besøg af Lotte Brinkmann fra Anholt Læringsværksted

Lotte tager rundt til alle småøerne og snakker med skolerne og hører hvilke udfordringer der er ved at drive skole på en lille ø. Hun lægger op til samarbejde småøernes skoler imellem.

Her er en lille kommentar fra hendes besøg på Fur Friskole

Det gode børneliv

Over indgangen til Fur Friskole står der VELKOMMEN, og det er man så sandelig også.
Når man træder ind, mærker man straks en god atmosfære, her emmer det af liv og læring.

Rammerne for elevernes skolegang er unikke. Tidssvarende lokaler med plads til mange former for differentieret undervisning. Udendørsarealer hvor eleverne kan udfolde et væld af aktiviteter, der stimulerer deres kreativitet ud fra devisen: Alt er muligt til det modsatte er bevist!

Det er tydeligt, at eleverne møder nogle engagerede voksne, hvor læring og trivsel er i fokus.

Jeg inviteres med til elevernes første samling i aulaen efter Corona-lockouten. Jeg fortæller lidt om min ø, Anholt, og eleverne fortæller om deres ø og de mange seværdigheder Fur byder på. Talelysten er stor.

Herefter går snakken om det positive i livet på en lille ø-skole. Her er der ingen mobning – man får hurtigt gode venner – vi lærer meget.

Samlingen sluttes af med friskolesangen, en sang eleverne selv har været med til at skrive. Det var en meget betagende oplevelse. Alle elever stemte i med engagement, og man kunne mærke, de havde den inde under huden.

Jeg oplever en lille skole med nærvær, læring, trivsel og glade, selvstændige elever.

Bagefter mødtes jeg med lærerne og bestyrelsesformanden, hvor vi drøftede muligheder og perspektiver i et ø-skolesamarbejde og deltagelse i pilotprojektet: Samarbejde på tværs af ø-skolerne – fleksible mødepladser, fysisk og digitalt.

Et inspirerende, konstruktivt og positivt møde, som tegner godt for et fremtidigt ø-skolesamarbejde.

Lotte Brinkmann
Anholt Læringsværksted
13. juni 2020

Billedet er fra Fur Friskoles 5-års fødselsdag

Læs mere...

Årets Højskoledag på Fur er aflyst

Grundet corona-krisen har højskolegruppen bag Højskoledagen lørdag den 26. september 2020 i Fur Forsamlingshus set sig nødsaget til at aflyse. Årets tema var ellers: "Er verden i forandring - hvad bringer os sammen". Selv om udbruddet af corona-virusset både har forandret verden og bragt os sammen i sang og via pc-skærmen, så skal det hele jo som bekendt ske med afstand. Og den afstand er det ikke muligt at få i Furs Forsamlingshus medmindre deltagerantallet skæres ned til det halve.

Højskolegruppen håber at verden næste år på vore breddegrader er normaliseret så meget, at højskoledagen igen kan afvikles den sidste lørdag i september.

Knud Peder

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed