Menu
Artikel

Artikel (3701)

IMERYS søger engageret elektriker

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Til IMERYS fabrik på Fur søger vi en engageret elektriker til reparation og vedligeholdelse af vort produktionsudstyr samt øvrige installationer.

Vi kan tilbyde:
•    For den rette ansøger tilbydes en god og varig stilling med gode løn- og ansættelsesvilkår i en moderne og dynamisk virksomhed.
•    Gode, faglige og dygtige kolleger.
•    Et selvstændigt og alsidigt arbejde, hvor der dog kan forekomme arbejde / tilkald udenfor normal arbejdstid.
•    Et godt arbejdsmiljø med en frisk og uformel omgangstone.
•    En udfordrende hverdag med mange forskellige opgaver.

Vi forestiller os, at du:
•    Har en bred faglig el-uddannelse, gerne industrielektriker eller automatikmekaniker.
•    Ser en udfordring i at arbejde med avancerede, automatiske anlæg, PLC-styring og frekvensomformere.
•    Kan arbejde selvstændigt, men i høj grad også i teams.
•    Kan engagere dig i igangsætning, løsning og opfølgning på forekommende arbejdsopgaver.
•    Er pligtopfyldende og har faglig stolthed.
•    Har et godt overblik.
•    Er åben, fleksibel og har humoristisk sans.
•    Har kørekort – og måske også truckcertifikat.
•    Kan planlægge, samarbejde og lide udfordringer.

Tiltrædelse: Hurtigst muligt.
Yderligere oplysninger fås ved at kontakte Marinus Andersen, 2291 6743.

IMERYS er en international, vækstorienteret virksomhed med mere end 16.300 medarbejdere på verdensplan. IMERYS´ kerneområder er minedrift, forarbejdning og handel med naturligt forekommende industrielle mineraler og komplementære produkter. IMERYS har bl.a. produktionsenheder i naturskønne områder på øerne Fur og Mors i Limfjorden. Se mere på www.imerys.com og www.damolin.com

Læs mere...

Kontaktrådets generalforsamling på Ældrecenteret

Vi har i dag d. 24/2 afholdt vores årlige generalforsamling i ældrecenterets spisesal med fuldt hus.

Generalforsamlingen indledtes med, at vi sang: "I sne står urt og busk i skjul", og vi sluttede med,: Nu er dagen fuld af sang".
Herefter bød formanden Margit Mortensen forsamlingen velkommen, og gav dernæst ordet til pårørendevejleder Kirsten Fihl fra Skive kommune, der fortalte om sit job inden for Skive Kommune, og hvad vi kan bruge hende til, hvis vi har brug for hjælp inden fra kommunen.

Herefter fik vi vores kaffe med boller og lagkage til, og først herefter startede generalforsamlingen, som Margit bød velkommen til.

Første punkt på dagsordenen var valg af dirigent, og det blev Elly Poulsen, herefter blev valgt 2 stemmetællere, og det blev Ulla og Gerda.
3.punkt var formandens beretning, hvor Margit fortalte om møder og begivenheder i det forgangne år.
4. punkt var regnskabet, hvor Egon præsenterede et ganske godt resultat.
Næste var behandling af indkomne forslag, men der var ingen.
Godkendelse af budgettet blev også vedtaget.

7. punkt var valg af bestyrelsesmedlemmer og supleanter  hvor Margit Ellen, Grethe og Anette var på valg og de blev alle genvalgt, og det samme gjorde supleanterne: Gerda og Ea.

Under eventuelt var der ingen der havde nogle bemærkninger og generalforsamlingen sluttede med, at Margit takkede for god ro og orden.

Læs mere...

Fastelavn i kirke og Forsamlingshus

Søndag d. 23.februar havde vi vores årlige fastelavnssøndag i kirken og forsamlingshuset.

Gudstjenesten startede i kl.13.30, hvor Seldes præst, Birgitte Håhr Callesen foretog Gudstjenesten, og hun havde gjort et stort nummer ud af det med udklædning, men desværre, og det syntes jeg, var synd for hende, når hun havde gjort så meget ud af det, at der kun var 4 børn mødt op. Hun gav en kort, men god prædiken med 3 salmer til, der passede til fastelavnsteksten.

Efter gudstjenesten tog vi op i forsamlingshuset, hvor vi blev beværtet med fastelavnsboller kaffe og sodavand.

Allerførst, inden vi fik det, morede de mange børn sig med at slå katten af tønden. De var delt op i 2 hold, de helt små og de lidt større, og så fik den ellers hele armen, men de mindste fik først deres tønde nedlagt.
Sikke en larm der blev, da der gik hul på bylden, og de kastede sig over indholdet af tønderne.

Forsamlingshuset var fyldt med glade og morsomt udklædte børn med deres forældre, som fik en god eftermiddag ud af det.

Jeg var bare ked af, at der var så få børn i kirken, men det kan jeg jo ikke gøre noget ved.

Læs mere...

Det er bare en virus - et offentligt foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 3. marts 2020 kan du komme til et gratis universitetsforedrag på Fur Museum.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.
Foredraget holdes af overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut.
De er overalt, virus: Det mindste smitstof som trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. De fleste af dem er fredelige, men en del af dem giver sygdom, og det er nogle af dem du vil høre om: ”de grove”, ”de utilpassede”, ”de klamme” og ”de virkelig syge”. Dem der rammer os mennesker. Dem vi bør kende. Hør de vigtigste kendetegn
for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne tænker.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 3. marts 2020 at du kan få mere viden om virus. Alle er velkomne.
Der er gratis adgang til Fur Museums undervisningslokale, hvor John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser og arbejdsgruppen Fur Foredrag forkæler deltagerne med hjemmebagt kage.
Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan få færgebilletten refunderet. Det kræver forhåndstilmelding til Thea Cox på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så klarer Thea det praktiske.

Der kommer flere foredrag i løbet af foråret 2020:
Tirsdag den 10/03 2020: Fremtidens natur.
Tirsdag den 31/03 2020: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden.
Tirsdag den 14/04 2020: Ig Nobel Prize: first laugh, then think. Sprog (på engelsk).
Tirsdag den 21/04 2020: Rask og glad - tak dine unikke mikrober.


Yderligere information:
Thea Cox, arbejdsgruppe Fur Foredrag
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

Læs mere...

FUR camping finalist som "Årets danske Campinplads"

Det bliver ekstra spændende for værterne på FUR Camping, Betina og Brian Bugge, når de igen i år tager til Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle i Herning, den kommende weekend.

For 4 gang afholdes nemlig Danish Camping Award, hvor FUR Camping i år er nomineret og blandt de 5 finalister til prisen som "Årets Danske Campingplads 2020.

Det er campinggæsterne, som har haft mulighed for at nominere campingpladserne til prisen, og vinderen findes af en dommerjury og offentliggøres om aftenen fredag den 21. febr. 2020.

FUR Camping deltager selv på messen sammen med mange Fur-kollegaer, og er at finde på stand C-2590.

Læs mere...

Jens Sandager underholdte på Ældrecenteret

Mandag eftermiddag d. 17. februar havde vi en fantastisk skøn eftermiddag i venneforeningen i ældrecenterets spisesal, da vi havde besøg af den fantastisk dygtige musiker Jens Sandager for 3. gang.

Han havde et program med gamle filmmelodier og sclagere med, som han på mesterlig vis underholdt os med, og som vi kunne synge med på, fra hans medbragte sanghæfter.

Han var et stort talent til at underholde, og det var både på hans store el-orgel, hvor han kunne spille på trompet, samtidig med at han spillede på orgel, og han gav også et nummer på sin haveslange med påmonteret tragt.

Vi fik en pragtfuld eftermiddag ud af det, og efter min mening, er han én af de dygtigste musikere, vi nogensinde har haft til at fornøje os.

Læs mere...

Hvad fortæller den nyeste folketælling fra Fur

Hvert år i januar får en inspektør på Fur Museum en liste med samtlige fastboende på Fur – og så kan analysearbejdet begynde.

Den 1. januar 2020 var der 769 indbyggere på Fur. Det er et fald på 11 i forhold til 1. januar 2019. Der var tre fødte i løbet af året. En anden liste på museet rummer 13 døde. Der har altså været et fødselsunderskud på 10 – men da folketallet er faldet med 11, må der have været en nettoafvandring på 1. Nettoafvandring betyder, at tilflytterne er modregnet fraflytterne. Det er de tal, der hurtigt kan trækkes ud af listen, men vi kan gå endnu dybere.

Listen rummer en kolonne med seneste adresseændring. Det tager lidt tid at komme gennem de 769 datoer, men øvelsen gør, at vi kan sætte antal på, hvor mange der flyttede til Fur i løbet af 2019. Det drejer sig om 34 personer.

Fur har altså fået 34 nye tilflyttere i løbet af 2019. Fint nok, tænker mange, men det er vel kun pensionister, der flytter til Fur? Svaret er nej. Tilflytterne falder i to aldersgrupper. Mere end en fjerdedel af tilflytterne (12 personer) er børn og unge under 40 år med en klar koncentration omkring 30 års alderen. Der er et par stykker i 40 års alderen. 10 i 50-erne, tre mellem 60 og 64 samt seks mellem 65 og 69. Kun en enkelt tilflytter er 70 eller derover.

Aldersfordelingen passer fint med tidligere år. Furs tilflyttere falder i to grupper. Den ene gruppe er unge omkring de 30 (og deres børn), og den anden gruppe er mennesker, der ikke længere har hjemmeboende børn og nærmer sig den alder, hvor man kan slippe arbejdsmarkedet inden længe eller er gået på efterløn. Antallet af egentlige folkepensionister svarer stort set til antallet af unge omkring de 30.

På en ø af Furs størrelse kan folketallet svinge en del inden for kort tid. Den 1. januar 2018 boede der 799 indbyggere på øen. I 2. kvartal af 2016 var tallet helt nede på 749. Man kan udjævne disse udsving ved at se på tallene med fem års mellemrum. Så får man et bedre indtryk af de generelle tendenser.

Den 1. januar 2015 var der 787 indbyggere på Fur. De sidste fem år er folketallet altså faldet med 18 personer. Det er et meget beskedent fald sammenlignet med den forudgående femårs periode, hvor faldet var på 69. De sidste fem år har fødselsunderskuddet været på 48, så der har været en nettotilflytning på 30. På de fem år har Fur altså haft 30 flere tilflyttere end fraflyttere.

Der er ikke mange landsbyer eller for den sags skyld kommuner i de danske landdistrikter, der kan notere en nettotilflytning over en femårs periode, men det kan nogle af de danske småøer – heriblandt Fur. Det er den kraftige tilflytning til Fur, der er nøglen til at forstå udviklingen. Det er også den tilflytning, der er afgørende for, om Fur fortsat kan forblive et levedygtigt lokalsamfund med alt fra børnehus til ældrecenter.

Læs mere...

Stiftende generalforsamling for Destination Limfjorden

Som I måske allerede har set - så er det NU, at vi skal rykke og stå sammen!

Der afholdes stiftende generalforsamling for Destination Limfjorden.

Sæt kryds i din kalender og mød op:

Torsdag den 20. februar i Sparekassen Thy Area, H.C.Ørstedsvej 15 - 7900 Nykøbing Mors. fra kl. 17.00 - 19.00

 

Tre medlemmer i den kommende bestyrelse skal vælges indenfor turisterhvervet og der skal så vidt muligt vælges et bestyrelsesmedlem fra hver af de 3 kommuner Skive, Morsø og Struer.
Det er derfor vigtigt, at så mange som muligt fra turisterhvervet på Fur er repræsenteret til generalforsamlingen.

Vi håber,at Fur bliver repræsenteret i den nye bestyrelse og dermed bliver medspiller i Destination Limfjorden. Husk nu at møde op!

 

Tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest mandag den 17. februar

Skrevet af: Jørgen Christiansen - næstformand i Fursund turistforening

Læs mere...

Indkaldelse til Generalforsamling for året 2019 i Furkunst.dk

  • Udgivet i Artikel
  • Skrevet af

  • Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/category_item.php on line 54
    Vær den første til at kommentere!

Hermed indkaldes der ifølge vedtægterne til ordinær generalforsamling i foreningen furkunst.dk
Vi mødes lørdag den 7. marts 2020 kl. 14-16 på Fur Færgekro.

Dagsorden:
1.    Valg af dirigent
2.    Formandens beretning
3.    Regnskabsaflæggelse
4.    Behandling af evt. indkomne forslag.
5.    Fastsættelse af kontingent for 2020.
6.    Godkendelse af budget.
7.    Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter-
Nanny Thalund (slutter sin indsats i bestyrelsen)
Ellen Bye Jensen (villig til genvalg)
Ute Wagner  (villig til genvalg)
8.     Valg af 1 revisor og en revisorsuppleant.
9.    Evt.

Udlodning af kunstværker indkøbt  blandt foreningens kunstnere. Min. 5 stk. blandt alle medlemmer og min 5 stk. blandt de fremmødte.
Kontingent (150 kr) skal være betalt over netbank 8510 0007231458 senest den 2. marts 2020. eller på Mobil Pay 34771.

Tilmelding på mail(Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) senest 2. marts af hensyn til traktementet.
Hvis nogle ønsker emner drøftet på generalforsamling, skal de være indsendt til undertegnede på mail senest den 28. februar 2020.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen v/inge-Lise Larsen

Læs mere...
Abonnér på dette RSS feed