Menu

Høringssvarene og beslutning - busser i Salling

  • Skrevet af 

I forbindelse med Skive Kommunes seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget - den 2. marts blev samtlige høringssvar fremlagt som et bilag - på næste side er der links til referatet og bilagene - samt en 'kopi' af Sagsfremstillingen

1.  KØREPLANLÆGNING 2010 - REVISION AF KØREPLANER M.V. 

Sagsnr. 779-2009-149906   
Dok.nr. 779-2010-49356  
Sagsbeh. Lars Henning Andersen            

FORVENTET SAGSGANG

Teknik og Miljøudvalg

INDSTILLING

SAGSFREMSTILLING

Midttrafik har for Skive Kommune udarbejdet forslag til nye køreplaner for kommunale ruter excl. bybusruter med baggrund i følgende aftaler:

De lukkede skoleruter skal i videst muligt omfang integreres i de almindelige busruter for på den måde at undgå dobbeltbetjening. Nye behov i forbindelse med ny skolestruktur er indarbejdet.

Køreplanerne er så vidt muligt tilpasset skolernes ringetider, og udkast til køreplaner er forelagt hver enkelt skole uden for Skive by, og skolerne har været medbestemmende i udformningen af køreplanerne. Bekendtgørelse om befordring af skoleelever er indarbejdet. Se bilag Befordring af skoleelever.pdf

Der er taget hensyn til de videregående uddannelser i Skive: Gymnasiet, HF, Handelsskolen, Seminariet og Teknisk Skole.

Der er taget hensyn til betjening af industriområde Skive Syd.

Der er taget hensyn til togenes ankomst- og afgangstider fra/til Viborg og Aarhus.

Svagt benyttede afgange er i vidt omfang erstattet af tilbud om telebus, således at der ikke skal køre tomme eller næsten tomme busser rundt. Enkelte afgange er dog helt bortfaldet.

Der er ikke taget særlige hensyn til ønsker om betjening af skoler udenfor de vedtagne skoledistrikter eller betjening af videregående uddannelser i nabokommuner. 

De udarbejdede forslag blev offentliggjort 15. januar med høringsfrist til 31. januar.

Der er indkommet ca. 90 bemærkninger samt underskriftsindsamling i Krejbjergområdet. Det drejer sig i hovedsagen om 7 hovedtemaer. I bilag høringssvar.pdf ses samtlige indkomne bemærkninger. 

Midttrafik har efterfølgende, sammen med Skive Kommune, rettet åbenbare fejl i køreplanerne ligesom vi har undersøgt muligheder for at imødekomme de indkomne ønsker.

I vedhæftede bilag for hver rute fremgår et sammendrag af indkomne bemærkninger, fakta, økonomi samt Midttrafiks anbefaling.

Der pågår stadig sagsbehandling for rute 420-421-422. Herunder møder med borgergrupper og busselskaber.

Et samlet overblik over økonomien kan ikke fremlægges, men i det først fremlagte forslag var indarbejdet en besparelse for Teknisk Forvaltning på 700 timer og Skoleafdelingen på 566 timer i alt ca. 0.5 mio kr.  Hertil kommer yderligere besparelser for Skoleforvaltningen hvor enkelte befordringsberettigede overføres til åbne skoleruter. Dette vil dog ændre sig år for år.

BILAG

Befordring af skoleelever.pdf (pdf, 27,2 KB)

Opgørelse over høringssvar.doc (pdf, 23,0 KB)

Samlet høringssvar.pdf (pdf, 1.015,4 KB)

BESLUTNING

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET  DEN 2. MARTS 2010

Fraværende:            

Det fremsendte forslag til alternativ køreplan søges indarbejdet i det færdige forslag, og Krejbjerg søges indarbejdet med en bedre busbetjening

furnyt.dk
12.03.2010

 

Senest ændretSøndag, 14 marts 2010 13:58
Til toppen