Menu

Foredrag på Fur Museum – jagten på den perfekte vejrudsigt 

Foredrag på Fur Museum – jagten på den perfekte vejrudsigt 

Tirsdag den 27. februar 2024 kan du høre meteorolog Jesper Eriksen og vejr- og klimaforsker Eigil Kaas fortælle om jagten på den perfekte vejrudsigt. 

Hvordan laver meteorologerne egentlig en vejrudsigt? Og hvilke mekanismer er det, der styrer vejret og atmosfærens udvikling? Få svar på det og meget mere, når to vejreksperter fortæller om deres forskning og jagten på den perfekte vejrmelding. 

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 27. februar, at du kan høre foredraget om jagten på den perfekte vejrmelding. 

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Du kan opleve flere foredrag i løbet af foråret: 

Tirsdag 12/03 2024 Hvor længe kan vi og vores celler leve? 

Tirsdag 19/03 2024 Bomben 

Tirsdag 09/04 2024 Ig Nobel Prize 

Tirsdag 16/04 2024 Menneskedyret Homo sapiens 

Søger du mere information, så kontakt: 

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. 
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen