Menu

Er parasitter og mikrober – vores fjender? Foredrag på Fur Museum 

Er parasitter og mikrober – vores fjender? Foredrag på Fur Museum 

Tirsdag den 20. februar 2024 indleder vi på Fur Museum forårssæsonens række af foredrag i naturvidenskab. Vi begynder med et foredrag, hvor evolutionsbiolog Tom Gilbert og parasitforsker Peter Lindberg Nejsum stiller spørgsmålet, om parasitter og mikrober er vores fjender eller venner. Når vi tænker på parasitter og mikrober, tænker vi ofte på det ubehag og den sygdom, de kan være årsag til. Kan de også være vores venner? Hør om vores mikrober og den måde de påvirker vores måde at leve på samt om parasitiske orme og deres gavnlige effekt.   

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur. 

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 20. februar, at du kan høre foredraget om mikrober og parasitter. 

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan komme gratis med færgen Det kræver forhåndstilmelding til Kirsten Høgh på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 30 20 53 58, så klarer Kirsten det praktiske. 

 

Du kan opleve disse foredrag i løbet af foråret: 

Tirsdag 20/02 2024 Er parasitter og mikrober vores fjender?  

Tirsdag 27/02 2024 Jagten på den perfekte vejrudsigt 

Tirsdag 12/03 2024 Hvor længe kan vi og vores celler leve? 

Tirsdag 19/03 2024 Bomben 

Tirsdag 09/04 2024 Ig Nobel Prize  

Tirsdag 16/04 2024 Menneskedyret Homo sapiens 

Søger du mere information, så kontakt: 

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum. 
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  
 

Til toppen