Menu

Celler deler os - livestream foredrag på Fur Museum

Celler deler os - livestream foredrag på Fur Museum

Tirsdag den 21. november 2023 kan du opleve molekylærbiolog Lotte Bjergbæk, der fortæller om, hvordan cellerne i vor krop kopiere og deler sig ustandseligt. Et menneske kan skabes ud fra en enkelt celle. Ofte går det godt, men når det går galt, kan det så kimen til cancer. Kom og hør en molekylærbiolog udfolde cellens funktioner og kontrolsystemer.

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 21. november, at du kan høre foredraget om celler, der deler os.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Der kommer ikke flere foredrag i år, men vi er klar igen til en række nye foredrag i løbet af foråret 2024. Det bliver offentliggjort på FurNyt i begyndelsen af det nye år.

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  
 

Til toppen