Menu

Furfærgen: Kommunen arbejder på højtryk for at genskabe en ansvarlig, økonomisk drift og et godt arbejdsmiljø

  • Skrevet af 
Furfærgen: Kommunen arbejder på højtryk for at genskabe en ansvarlig, økonomisk drift og et godt arbejdsmiljø

Den senere tids uro om driften af og vagtplanerne for Furfærgen har skabt stor debat. Skive Kommune har ansvaret for driften og arbejder lige nu på højtryk for at genskabe det gode arbejdsmiljø og en ansvarlig, økonomisk drift.

Bølgerne i samarbejdet mellem kommunens medarbejdere ved Fursund Færgeri og Forvaltningen for Teknik & Miljø går for tiden højere, end dem færgepassagererne oplever på overfarten mellem Salling og Fur. Det har blandt andet på grund af enkelte sygemeldinger, afspadsering og ferie været en udfordring at få vagtplanen for sejladsen til at hænge sammen. Det har samtidig vist sig, at der er et behov for en nærmere gennemgang af økonomien i færgedriften.

- Vi tager situationen meget alvorligt. Vi er som ansvarlig myndighed nødt til at sikre, at vagtplan, økonomi og medarbejdertrivsel går op i en højere enhed. Derfor er vi nu i gang med at undersøge, hvordan vi bedst muligt får bundet enderne sammen. Vi skal til hver en tid stå på mål for, hvordan vi forvalter skatteborgernes penge, samtidig med at vi tager ansvar for arbejdsvilkårene for og trivslen blandt vores medarbejdere, siger Maibrit Lykkegaard, der er direktør i Forvaltningen for Teknik, Miljø & Udvikling i Skive Kommune.

Derfor har kommunen allerede for flere uger siden taget initiativ til dialogmøder med medarbejderne ved Furfærgen. FOA har været med på sidelinjen i hele processen.

- Vi vil være helt sikre på, at processen foregår på en ordentlig måde. Og medarbejderne har såvel som FOA givet udtryk for, at viljen til i fællesskab at finde frem til de holdbare løsninger, som alle kan se sig som en del af, er til stede, siger Christian Axelsen, der er driftschef i Forvaltningen for Teknik & Miljø i Skive Kommune.

Han er også blevet opmærksom på, at de økonomiske forhold rejser en række spørgsmål, som lige nu er ved at blive undersøgt.

- Når vi kan konstatere, at udgifterne i færgedriften er steget en del igennem de seneste år, samtidig med at der er oparbejdet en overarbejdspukkel på over 6000 timer, så er vi nødt til at reagere. Det er det, vi gør nu. Vi er i gang med at skabe os et overblik over situationen, siger driftschefen.

Udgiftsstigningen er sket i en periode, hvor serviceniveauet generelt set har været det samme – det vil sige døgnbetjent færgedrift året rundt.

Til toppen