Menu

Red insekterne

Red insekterne

Tirsdag den 19. september 2023 indleder vi på Fur Museum efterårssæsonen med et livestream foredrag om insekter fra Aarhus Universitet. Første del af foredraget holdes på engelsk af professor Dave Goulson, der fortæller om insekternes altafgørende betydning for selve livet på jorden. Derefter vil den danske miljøjournalist Kjeld Hansen sætte emnet i dansk perspektiv. Danmark er det land i Europa, der har den største andel af sit areal under dyrkning og dermed mindst plads til naturen. Insekterne har det derfor ekstremt hårdt. Hvorfor er det gået sådan? Og hvad kan der gøres for at rette op på det?

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum, Fur Museums Støtteforening og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 19. september, at du kan høre foredraget om insekter.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser  

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan komme gratis med færgen Det kræver forhåndstilmelding til Kirsten Høgh på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 30 20 53 58, så klarer Kirsten det praktiske.

 

Du kan opleve flere foredrag i løbet af efteråret:

Tirsdag 26/09 2023 Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden?
Tirsdag 24/10 2023 Hvordan fungerer hjernen?
Tirsdag 07/11 2023 Antistoffer antiverden
Tirsdag 14/11 2023 Uden kryptering – intet internet
Tirsdag 21/11 2023 Celler deler os

 

Søger du mere information, så kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76  
 

Til toppen