Menu

Vil du være med til at sende børn på en tidsrejse?

Vil du være med til at sende børn på en tidsrejse?

Børn har en utrolig evne til at leve sig ind i roller. Hvis du har lyst til at få børn til at lege sig tilbage til bedsteforældrenes eller oldeforældrenes tid, så har vi et godt tilbud. Du kan blive tidsrejsevært ved Fur Museums bondegård ”Det Lille Land”

Fur Museums Støtteforening gennemførte sidste år 10 Tidsrejser, hvor børn kunne rejse tilbage til den tid, da en bondegård havde dyr i staldene og masser af arbejdsopgaver for både børn og voksne. Det gik så godt, at vi gerne vil gentage succesen i år.


 
 Foto: Tidsrejsen på Fur Museum - m. skolebørn fra Fur Friskole - 2022

 

Mere liv i museumsgården:
Der er kommet køer, kalve og grise i stalden. Høns i hønsegården og en stor arbejdshest. Dyrene er kunstige, men de giver lyd fra sig.
Køerne gumler og grisene grynter. I hønsegården galer kokken og hønsene klukker.
Dyrene og lydene vil være med til at skabe en kulisse, der stimulerer børns evne til at leve sig ind i roller.
Ved siden af gården er anlagt en lille mark. Der er en lille plov, en harve og en såmaskine i børnestørrelse.

Hvad er en tidsrejse?
En tidsrejse vil have en varighed på en time til halvanden og have deltagelse af et begrænset antal børn i alderen 4-12 år. Rejsen begynder med at børnene får tildelt nogle roller og rekvisitter, så de kan gå i gang med de daglige gøremål.
Nogle skal i marken, nogle skal malke køerne, andre muge ud. Hønsene skal fodres og der skal samles æg. Der skal pumpes vand op af brønden til storvasken og til madlavning. Måske skal der smøres en fedtemad. Børnenes sanser bliver for alvor stimuleret.

Vil du være tidsrejsevært?
Vi håber at kunne samle nogle personer, der har lyst til at blive værter. Vi har truffet aftale med Lisbet Lunde Lauridsen om, at hun instruerer tidsrejseværterne og medvirker i tidsrejserne. Lisbet er læreuddannet og har stor erfaring som museumsformidler. Hun er kendt for at formidle med stor energi, der smitter deltagerne.
Den 22. juni kl. 10 til 12 afholder Lisbeth et kursus, så du kan snuse til, hvad det vil sige at blive Tidsrejsevært.
Hvis du har lyst til at være med, skal du kontakte John Brinch Bertelsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 99 15 69 33/97 59 35 76 eller sms 24 62 02 06.
Måske får du lyst til også at være med søndag den 2. juli, hvor Lisbeth afholder to Tidsrejser med børn. Den første kl. 11, og den anden fra kl. 13. Det kan du tage stilling til efter kurset den 22.

Baggrund:
Projekt Tidsrejse har fået støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Kulturelt Samråd og Skive Kommunes Landsbypulje. Museum Salling og Fur Museums Støtteforening bidrager også økonomisk. Det er Fur Museums Støtteforening, der står som projektholder. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med museet. Museumsinspektør John Brinch Bertelsen koordinerer arbejdet, står for markedsføringen og hjælper støtteforeningen med gennemførelse og afrapportering af projektet.

Med venlig hilsen på vegne af Fur Museum og Fur Museums Støtteforening
John Brinch Bertelsen
 

Senest ændretMandag, 26 juni 2023 19:55
Til toppen