Menu

Kaffe

Kaffe

Tirsdag den 21. marts 2023 kan du på Fur Museum høre tre forskere fortælle om kaffe, kaffeplantens biologi, dens dyrkning og bearbejdning til den kaffe, som vi drikker, om bæredygtig kaffe, om den betydning, som klimaændringerne vil få for fremtidens kaffe og om sundhedsaspekterne ved at drikke kaffe. Forelæserne er lektor i botanik, Anders Sanchez Barfod, læge og lærer i diabetes og ernæring Keld Hermansen og lektor i naturressourceøkonomi Aske Skovmand Bosselmann.  

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 21. marts, at du kan høre foredraget om kaffe.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan komme gratis med færgen Det kræver forhåndstilmelding til Kirsten Høgh på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 30 20 53 58, så klarer Kirsten det praktiske.

Du kan opleve flere foredrag i løbet af foråret:
Tirsdag 28/03 2023 Stjernernes vilde liv.
Tirsdag 18/04 2023 Fremtidens RNA-medicin.
Tirsdag 25/04 2023 Myrer.

Søger du mere information, så kontakt:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33 og 97 59 35 76

Til toppen