Menu

Geofysiske målinger i området på Fur - via SkyTEM-metoden

Geofysiske målinger i området på Fur - via SkyTEM-metoden

Miljøstyrelsen orienterer:

I forbindelse med grundvandskortlægning har Miljøstyrelsen planlagt en geofysisk kortlægning på Furved brug af den såkaldte SkyTEM-metode. Nedenfor er kortlægningsområdet vist som det skraverede område.



Undersøgelserne

Der udføres geofysiske målinger ved hjælp af SkyTEM-metoden, som på baggrund af helikopter overflyvninger kan ”skanne” jordens elektriske modstandsforhold ned til en dybde af ca. 200-250 m

Undersøgelserne forventes at forløbe i februar-marts 2023. Målingerne foretages fra en helikopter, som flyver i ca. 80 meters højde og måleudstyret hænger under  helikopteren i 35 til 40 meters højde.  

Hvert område overflyves en gang, langs linjer med 200 meters mellemrum.

Man bestræber sig på at undgå at flyve over bygninger, husdyrhold og mennesker. I enkelte tilfælde er det sket, at den kortvarige støj der opstår, når helikopteren er i nærheden, har generet husdyr.

Kender De derfor til områder, hvor overflyvning kan være til gene, beder vi Dem rette henvendelse til Ole Frits Nielsen,  41  76  27  23, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Generelle henvendelse kan rettes til Miljøstyrelsen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Miljøstyrelsen har lavet en video 'Sådan flyver vi efter vand' - den kan ses på Youtube.com via dette link: https://youtu.be/QBbTXi7lsPM

 

Til toppen