Menu

Farvel og tak til Erik Th. Nielsen

Farvel og tak til Erik Th. Nielsen

Den 31. oktober 2022 døde Erik Th. Nielsen, 82 år gammel. Det vil brugerne af FurNyt komme til at mærke, for Erik har gennem mange år været en af de flittigste skribenter på FurNyt.

Erik blev født i Egtved i 1940. Han kom til Fur som barn, da familien i 1947 købte en lille ejendom på Holmen. Erik gik i Hvirp Skole hver anden dag, som skikken var dengang. Efter soldatertiden vendte Erik tilbage til Fur, hvor han blev gift i 1962. Erik var med til at opføre molefabrikken Skamol, hvor han sidenhen blev ansat og var en trofast medarbejder, indtil arbejdslivet sluttede.

Det lå bestemt ikke i kortene, at arbejdsmanden Erik også skulle blive skribent til FurNyt og forfatter, der udgav en del bøger på eget forlag, men det blev han. Han kunne godt betegnes som en mønsterbryder.

Erik havde helt sin egen skrivestil med en ærlighed, der nærmest var grænseløs, når han beskriv sine egne personlige forhold. Et kendetegn ved Eriks artikler til FurNyt er en udførlig beskrivelse af, hvad der var på bordet ved et arrangement. Og så kunne man være sikker på, at Erik altid sluttede med den konklusion, at det havde været en rigtig god dag. Gennem årene har FurNyts brugere kunnet læse i hundredvis af Eriks artikler med skildringer af, hvad der er foregået på Fur Ældrecenter, i kirken, ved arrangementer rundt om på Fur og på ture i ind- og udland.

Ud fra de forudsætninger, som Erik nu engang havde, og uden nogen form for medietræning gjorde han en stor indsat for at skildre livet i et levende lokalsamfund. Og han gjorde det altid med en positiv vinkel for det blev alt sammen skrevet i den bedste mening. Joh. Erik kom sandelig til at skildre mange gode dage.

Ære være Erik Th. Nielsens minde. Tak for indsatsen.

John Brinch Bertelsen på vegne af FurNyts bestyrelse, redaktion og styregruppe

Senest ændretTorsdag, 10 november 2022 13:02
Til toppen