Menu

Foredrag om søvn og immunforsvaret på Fur Museum tirsdag den 25. oktober 2022

Foredrag om søvn og immunforsvaret på Fur Museum tirsdag den 25. oktober 2022

Kom og hør neurofysiolog Brigitte Rahbek Kvornum, der fortæller om sammenhængen mellem vores søvn og immunforsvar. Hvad sker der egentlig i hjernen og kroppen, når vi sover. Hvorfor skal vi sove? Og hvor megen søvn skal der til for at have et godt helbred?   

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på https://ofn.au.dk -Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 25. oktober, at du kan få mere viden om søvn og immunforsvaret.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser

Deltagere, der kommer fra fastlandet, kan komme gratis med færgen Det kræver forhåndstilmelding til Kirsten Høgh på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 30 20 53 58, så klarer Kirsten det praktiske.

Der kommer flere foredrag i løbet af efteråret:

1. November: Vores urolige klode.
15. november: Fagre nye genetiske verden.
22. November: Datalogien i din lomme.

Søger du mere information, så kontakt:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

Til toppen