Menu

Foredrag om kvantefysik på Fur Museum tirsdag den 4. oktober 2022

Foredrag om kvantefysik på Fur Museum tirsdag den 4. oktober 2022

Kom og hør kvantefysiker Klaus Mølmer, der fortæller om
 de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå – samtidig med at den anvendes med succes i alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones.
Læs mere om foredraget på https://ofn.au.dk/sted/281

Foredraget bliver livestreamet fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på https://ofn.au.dk- Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 4. oktober, at du kan få mere viden om kvantefysikken.

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning med storskærm og lyd i topkvalitet. John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40, og Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser

Færgen til Fur er gratis.

Der kommer flere foredrag i løbet af efteråret:
25. oktober: Søvn og immunforsvaret.
1. November: Vores urolige klode.
15. november: Fagre nye genetiske verden.
22. November: Datalogien i din lomme.

Søger du mere information, så kontakt:
Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33.

Senest ændretFredag, 30 september 2022 21:38
Til toppen