Menu

Vær med til international Hjertestarterdag i efterårsferien Dagli’ Brugsen Fur - søndag den 16. oktober

Vær med til international Hjertestarterdag i efterårsferien Dagli’ Brugsen Fur - søndag den 16. oktober

I år er det 10. gang, at der afholdes international Hjertestarterdag, som er søndag den 16. oktober.

Børn og voksne kan blive klar til at redde liv, hvis de bliver vidne til et hjertestop. Ved Dagli’ Brugsen på Fur står instruktører fra Hjerteforeningen samt Hjerteløbere fra Trygfonden klar til at vise, hvordan man træder til med genoplivning og bruger en hjertestarter.

Til den årlige Hjertestarterdag kan du i hele landet deltage i gratis aktiviteter, som ruster børn, unge og voksne til at træde til, hvis de skulle blive vidne til et hjertestop. Dagen markeres i hele landet og sætter fokus på, at alle kan redde liv med simple teknikker og hurtig reaktion.

Aktiviteter særligt henvendt til børn
Der er aktiviteter til alle aldre, og i år er der udviklet nye aktiviteter, der især er henvendt til børn. Børn kan nemlig træde til med genoplivning fra omkring 12-årsalderen, og alle kan ringe 1-1-2. Børn vil f.eks. kunne afprøve sine genoplivningsfærdigheder på en bamse, eller lære hvor hjertet sidder ved at påsætte hjerte-klistermærker korrekt på hinanden. Instruktørerne er desuden klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets hjerteløberordning, ligesom man bl.a. kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz - eller få en snak om de gratis hjerteredderkurser der tilbydes eller det, at være hjerteløber.

- Vi glæder os til at holde Hjertestarterdag på Fur, hvor vi får mulighed for at møde både børn og voksne og klæde dem godt på til at træde til ved hjertestop. Vi ved, at det er lettere at hjælpe med hjertemassage og kunstigt åndedræt, hvis man har øvet sig et par gange. Netop derfor er det så vigtigt, at man allerede som barn har mulighed for at lære, hvordan man træder til ved hjertestop. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen, fortæller Brian Sørensen Bugge, der selv er både frivillig hjerteløber og hjerteredderinstruktør.

Danmark er verdensmestre i genoplivning I Danmark er vi verdensmestre i at træde til med genoplivning. Der er i 80 % af alle tilfælde af hjertestop
uden for hospital vidner, som træder til og yder førstehjælp, indtil ambulancen ankommer. Det er en af årsagerne til, at overlevelsen efter hjertestop er firedoblet i Danmark de seneste tyve år.

Arrangementerne på Hjertestarterdagen har været med til at skabe det flotte resultat, fordi arrangementerne skaber god opmærksomhed på, hvor vigtigt det er at træde til ved hjertestop.

Tre simple trin til genoplivning: Ring op – Tryk ned – Giv stød

Husker du de tre simple trin til genoplivning, kan du gøre en forskel: Ring op – Tryk ned – Giv stød. Det er vigtigt, at du straks ringer 1-1-2 ved et hjertestop, dernæst at du starter hjertemassage med 30 hårde tryk på brystkassen og to indblæsninger mund-til-mund, og endeligt at du bruger en hjertestarter, hvis der er en til stede.

Arrangementet foregår som åbent hus

Søndag den 16. oktober 2022 i Dagli’ Brugsen på Fur kl. 11-14.

Om Hjertestarterdagen
Den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af verden. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation). I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden bag dagen. En lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

Læs mere på www.hjertestarterdagen.dk og www.restartaheart.eu


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Brian Sørensen Bugge, frivillig hjerteløber og hjerteredderinstruktør
Mobil: 61 70 12 14

Stine Strandkjær, sekretariatschef, Dansk Råd for Genoplivning
Mobil: 28 57 06 77

Grethe Thomas, projektchef for Akut hjælp, TrygFonden
Mobil: 41 77 93 00

Til toppen