Menu

Slut med Akvarelkurser på Fur

  • Skrevet af 
Slut med Akvarelkurser på Fur

Siden 1992 har Jette Herne fra Galleri Jettestuen afholdt akvarel- og akrylkurser på Fur. Først hos sig selv i Debel 1 og senere hos Alek Krylow på Æ Skovvej. Jette har selv undervist i silkemaling, akvarel og akrylmaleri og Alek i akvarelmaleri. Det har  været mange år – 30 år, at sørge for kost og logi og undervisning for de mange kursister, som kom fra ind- og udland, for at lære at udtrykke sig i farver. I starten blev der tilbudt 4 kurser om året – et i påsken og tre i løbet af sommeren. juni, juli og august. I år var der kun tilbudt to sommerakvarelkurser og de er så de sidste der holdes her i Jettestuen.

Folk er kommet fra hele landet, mest på grund af Aleks undervisning rundt om i Danmark. Der var ikke brug for annoncering – folk, som havde oplevet Aleks undervisning over hele landet ønskede mere. I starten var der plads til 8 deltagere – på grund af indkvarteringsmulighederne, men efter Corona, faldt antallet til 5, igen på grund af indkvarteringsmuligheder på enkeltværelser. Og 5 var et dejligt afslappet antal, når man skulle undervise rundt på øen!

Folk var på ’Kost og Logi’ og der var kursister, der sagde, at de kom lige så meget for Jettes gode mad! Mange kom gennem flere år.
Men nu, da indkvarteringsmulighederne er svundet ind, er det sværere at holde hele flokken samlet, og selv om der er mange B&B på Fur, er priserne højere, end de var i Jettestuen, og ’vi også blevet ældre’ siger Alek.

Så er det besluttet at den dejlig rejse må afsluttes. Der bliver ikke flere akvarelkurser hos Alek og Jette på Fur. Dog – kommer der grupper af interesserede akvarellister, må de selv finde indkvartering og forplejning og ’jeg vil så undervise dem’ siger Alek.

Alek forsætter lidt endnu med sine kurser uden for øen, mest i Jylland og på højskole.  

Begge vil gerne sige tak til alle de mennesker, som har været på kurserne gennem årene hos begge to på Fur, og håber at man vil huske de dejlige oplevelser man har haft sammen.

Til toppen