Menu

Udstilling Karolines Hus - 24.09. - 23.10

  • Skrevet af 
Udstilling Karolines Hus - 24.09. - 23.10

Så blænder vi op for sæsonens sidste udstilling i Karolines Hus på Fur.
Udstillingen er lagt i “gratis færge” perioden: 24.09. - 23.10.

Vi regner med, at det vil få rigtig mange til at tage en tur til Fur, og besøge Karolines Hus samt de andre attraktioner på øen.

Karolines Hus præsenterer fire nye kunstnere og tre gamle kendinge.Ægteparret Birgit og Niels Steen Sørensen med malerier

Birgit siger om sig selv:

”Når jeg tegner, lever jeg i mit eget fantasiunivers.    I dette univers er mine medaktører dyr. Nogen er som  vi kender dem, andre skabt i min fantasi. Ofte har de menneskelige egenskaber og  er set med humor. Jeg leger med dem og de gør mig lykkelig. Jeg tænker på, at de nok er lidt ligesom os (mennesker) eller er det os, der er som dem?

Jeg arbejder med blyant, akvarel, akryl og foto.”

Niels Steen Sørensen

Jeg betragter mig selv som en eksponent for tiden. Klimaændringerne fylder meget og ligeså ændret adfærd under ny teknologi.

Mine malerier kan vandre i mange retninger og jeg bliver ved, ofte op til et år, til jeg kan mærke at billedet er færdigt – noget skal falde på plads inde i mig før jeg slipper et billede.
J

eg ved ikke altid hvad jeg har gang i, hvor jeg føres hen. Jeg har en ide, en startplan og prøver derefter at have en helt åben, følsom dialog med lærredet .
For mig gælder det om at forfølge alt det jeg finder interessant også indenfor kunstens verden - jeg har kun dette ene liv og vil
gerne udforske alle de aspekter min hjerne har- jeg vil være tro mod mig selv og gøre hvad mit hjerte og min hjerne byder mig.
Eva Brokholm med billedkunst i form af blandede teknikker

Af Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen

Hovedkernen i Eva Brokholms malerier er et kompositorisk spil mellem modsætninger. Mellem de slyngende og dansende lineære figurer på overfladen og den mælkekvide farvemasse i baggrunden. Mellem stoflighed og linjeføring. Mellem hurtigt udførte skitseringer og tålmodigt penselarbejde i mange lag. Mellem en tilbageholdende hovedfarve og eksplosive glimt af lysende kulører.

Det er disse kontraster, der giver liv og spændinger i kompositionerne. Og så må vi ikke glemme de associationer, som vi hver især får, når vi betragter ”dansemyggene”. Jeg ser myg, andre ser måske vandplanter, rødder, blade, engle eller feer. Der er heldigvis ingen facitliste, for det er jo kunst, vi har med at gøre. Det er kunst, det her, og man må godt tage sig sine friheder. Skal tage sig sine friheder.

Rikke Stenholt med spændende glasværker.
Glaskunstneren Rikke Stenholt udstiller sine unikaværker og mindre serier af brugsting i Karolines Hus. Hun kombinerer lejlighedsvis med bronze, kobber, sølv, skind og gummi. RS inspireres bl.a. af den nordiske himmelhvælving, og hendes værker er kendt for at gengive det nordiske lys.
Rikke Stenholt har udstillet såvel nationalt som internationalt.


Ginette Wien med fabulerende og humoristisk keramik

Tina Lofstad med brugsting i glas

Gunnar “Splint” med drejede brugsting i mange træsorter

Senest ændretSøndag, 18 september 2022 08:36

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen