Menu

Generalforsamling i Sammenslutningen af Danske Småøer på Fur 2022

Generalforsamling i Sammenslutningen af Danske Småøer på Fur 2022

Jeg deltog i lørdags på generalforsamlingen i Sammenslutningen af Danske Småøer 2022 på Fur I Forsamlingshuset og sender lige lidt billeder samt den nye formands Kirsen Sydendals tale til den afgående formand Dorte Winther. Der var deltagere fra næsten alle de 27 småøer.

Efter generalforsamlingen var deltagerne på bustur rundt på øen. Først til Landstedhuller for at nyde frokost fra Bryghuset derefter til Bette Jen's hyw. Efter Landstedhuller og inden skolen besøgte vi Kenneth og Marie på Turisten og så deres fine butik og hørte deres historie og planer for fremtiden. På Fur Friskole og Børnehus havde 6 Ø-familier slået lejr for weekenden. Her nød vi en kop kaffe inden turen gik til museet. Om aftenen  var der middag på kroen for gæsterne og deres værter. Om søndagen var flere af deltagerne til gudstjeneste i kirken hvor der på dagen var barnedåb. Vores nye Præst Sofie Skamris Pedersen var desuden  dirigent på generalforsamlingen.

Den nye bestyrelse består af
Fmd. Kirsten Sydendal - Fejø
Næstfmd. Bjarne Jepsen -Aarø
Mogens Wideleff - Lyø
Flemming Christensen- Avernakø
Søren Svennesen - Barsø
Nyvalgt :
Birte Harritsø - Femø
Dorte Christensen  - Fur
Jørn Højer Pedersen  - Omø

Den nye formand Kirsten har skrevet den fine tale til Dorthe Winther.

TAK TIL DORTHE WINTHER ?
 
Ved generalforsamlingen i den forgangne weekend var min første opgave som formand naturligvis at takke Dorthe Winther fra Omø for hendes enorme arbejde i Øsammenslutningens ledelse i de seneste 21 år. Min tale kan I læse her:
 
Kære Dorthe

Jeg vil gerne rette en stor tak til dig på vegne af repræsentantskabet, bestyrelsen og ikke mindst mig selv.

Du har været næstformand for Sammenslutningen af danske Småøer i 9 år (2001-2010) og formand (2010-2022) i nu 12 år. Det er en kæmpestor bedrift, som du virkelig fortjener tak og anerkendelse for.

I de år er der sket virkelig meget. Der har været skiftende regeringer, statsministre og indenrigsministre, men småøernes interesser har de sidste 12 år været varetaget med den samme person i spidsen, nemlig Dorthe Winther. Regeringer forgår, Dorthe Winther består.
Men nu har du altså valgt at stoppe som formand. Det beklager vi, men vi har også forståelse for din beslutning og accepterer den med stor respekt for dig og det arbejde du har udført igennem årene.

Det er svært at udtrykke alt det vi danske øboer skylder dig for alt det du har gjort for os i din tid som næstformand og formand for de danske småøer. For os der skal gå i dine fodspor og sejle i dit kølvand bliver det en stor opgave at løfte. Det har vi alle vidst, og det er også derfor vi sidste år ændrede vedtægterne så vi i dag har fået en ny struktur i bestyrelsen som gør at man kan stille op til en almindelig bestyrelsespost når man vil, og ikke behøver at vente på at det bliver ens øs tur i rotationen eller at der er brug for en ny næstformand eller formand, for at træde ind i bestyrelsen. Det bliver spændende at se om vi kan få bredt nogle af de mange opgaver du har påtaget dig, ud på flere personer i bestyrelsen. For det er en nødvendighed. Du har påtaget dig et enormt arbejde som jeg tror er vokset for hvert år du har siddet. Du sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde, og det har du gjort!

Jeg har sat utrolig meget pris på dig og vores samarbejde især i det år der er gået. Vi har kendt hinanden i mange år, synes jeg. Det har været en smule perifert, men jeg har altid godt kunnet lide dig. I 2014 var vi på Femø sammen på et øseminar, og jeg kan huske tog jeg et billede af dig og mig, hvor jeg skrev: ”Her er min formand”. Jeg var blevet lidt træt alle de lokalpolitikere der var omkring mig som pralede med selfier af deres partiformænd. Jeg havde ingen formand fra Christiansborg som jeg kunne sige jeg bekendte mig til. Men jeg havde Dorthe, hende ville jeg gerne bekende mig til i 2014, og sådan har jeg haft det lige siden. Du er et stort forbillede, og det har været værdifuldt for mig at følge dig og - i det seneste år - kunne betragte dig og lære af dig på tæt hold.
At få lov at efterfølge dig på formandsposten fylder mig med ydmyghed, gåpåmod og en kæmpe glæde.

Sekretariatet har arrangeret en afskedsreception for Dorthe d. 27. august i Odense – det er den dag hvor vi også skal vælge en ny LAG-bestyrelse. Jeg håber at I alle sammen vil dukke op og hylde Dorthe den dag, for det fortjener hun. Jeg glæder mig til at høre taler og historier fra alle de mange forskellige folk og organisationer som har samarbejdet med Dorthe igennem årene.

Dorthe, jeg håber du får en dejlig tid nu med mindre øarbejde og mere fritid og familieliv.

Du har været en fantastisk formand for Sammenslutningen af Danske Småøer. Professionel, vedholdende og med en ordentlighed og troværdighed som er helt i top. For at være en dygtig repræsentant og forhandler skal man have en høj grad af det man inden for retorikken kalder etos, og det kræver: 1) faglig dygtighed, 2) en høj moral og 3) imødekommenhed og velvilje. Du har det hele, Dorthe. ?

Jeg tror at alle dem der stiftede vores forening for snart 50 år siden ville fryde sig hvis de så de kampe du har taget, den udvikling og de resultater du og sammenslutningen har opnået frem til i dag. Der er noget at være stolt af, og jeg håber du tager det ind og mærker en tilfredshed helt ind i hjertet. For det kan du om nogen godt tillade dig.

Tak for din store indsats, Dorthe! ?

Beboerforeningerne fra øerne har en gave til dig. Hele 8230 kr. er der blevet samlet ind. Dem får du hermed på denne check. Til dig fra alle os!


BILLEDSERIER:

 

Senest ændretTirsdag, 21 juni 2022 13:39

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen