Logo
Udskriv denne side

Fur portrætter - RAKLA Galleri

Fur portrætter - RAKLA Galleri

RAKLA Galleri indleder 2022 sæsonen med en anderledes portrætudstilling af 25 mennesker, som du sikkert kender, hvis du er Furbo.

RAKLA Galleri åbner årets første udstilling lørdag d. 14. maj kl. 14 med fernisering på den Hollandske airbrushkunstner Edwin Weimar´s fine portrætter af 25 Furboere.  

Edwin Weimar har tidligere boet på Fur og er således ikke ukendt med mange af de mennesker, som han har skabt sine portrætter af, ligesom mange Furboere også vil kunne huske Edwin, som flyttede fra Fur for ikke mere end 5-6 år siden.

Lasse Højgaard fra RAKLA Galleri er meget spændt på, hvordan udstillingen bliver modtaget: ”Maleri eller akvarel eller foto, det er nogle billedtyper, som folk er bekendt med, men airbrush.? Det lyder nok lidt mere fremmed i de flestes ører og de som kender det, vil nok mest forbinde teknikken med reklameverdenen. Men sådan er det ikke mere kun.” I forbindelse med udstillingen vil der være sat en skærm op, hvor det er muligt at følge Edwin Weimars arbejde med airbrush, så man kan se, hvordan et billede bliver til.

Edwin Weimar har ikke lavet sine portrætter ud fra erindringen, men i tæt samarbejde med Lasse Højgaard, som i sin tid foreslog ham at lave udstillingen. Lasse Højgaard har været rundt på øen for at fotografere de mennesker, som nu bliver udstillet. Fotografierne har Lasse Højgaard så sendt til Edwin Weimar, som så har brugt billederne som forlæg for sine tegninger. Alle 25 portrætterede er naturligvis blevet spurgt og har indvilget i projektet.

”Et foto af et menneske kan give et og fint nuanceret billede af en person, men med airbrush kan man sige, at der tilføjes yderligere et lag, fordi tegningen jo i høj grad vil være kunstnerens fortolkning af fotografiet. Der er tilført en anden dybde, så at sige”, siger Lasse Højgaard om de mange portrætter. Derfor er han selvfølgelig også meget spændt på reaktionen fra det lokale publikum, som jo kender de fleste af de portrætterede. ”Jeg håber selvfølgelig, at de genkender personerne på billederne – og selvfølgelig ikke mindst: At de portrætterede også er tilfredse med resultatet.”

Der er fernisering d. 14. maj om eftermiddagen, hvor Edwin Weimar selv vil være til stede. Udstillingen vises til og med søndag d. 26. juni. Der er fri entre og altid the og kaffe på kanden i galleriet.

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.