Menu

Vil du være med til at sende børn på en tidsrejse?

Vil du være med til at sende børn på en tidsrejse?

Børn har en utrolig evne til at leve sig ind i roller. Hvis du har lyst til at få børn til at lege sig tilbage til bedsteforældrenes eller oldeforældrenes tid, så har vi et godt tilbud. Du kan blive tidsrejsevært ved Fur Museums bondegård ”Det Lille Land”

Fur Museums Støtteforening har fået fondsmidler til at uddanne nogle tidsrejseværter, der skal tage børn på en rejse tilbage til den tid, da en bondegård havde dyr i staldene og masser af arbejdsopgaver for både børn og voksne. 

Mere liv i museumsgården:

Der er midler til at gøre museumsgården endnu mere ”levende” med dyr (godt nok kunstige) og rigtig staldlyd. Der kommer køer, kalve og grise i stalden. Høns i hønsegården og en arbejdshest i hestestalden. Og der bliver lyde af køer, der gumler, gryntende grise og en hest der vrinsker. I hønsegården galer kokken og hønsene klukker.

Dyrene og lydene vil være med til at skabe en kulisse, der stimulerer børns evne til at leve sig ind i roller.

Ved siden af gården anlægges en lille mark. Der bliver en lille plov, en harve og en såmaskine i børnestørrelse.

Hvad er en tidsrejse?

En tidsrejse vil have en varighed på en time til halvanden og have deltagelse af et begrænset antal børn i alderen 4-12 år. Rejsen begynder med at børnene får tildelt nogle roller og rekvisitter, så de kan gå i gang med de daglige gøremål.
Nogle skal i marken, nogle skal malke køerne, andre muge ud. Hønsene skal fodres og der skal samles æg. Der skal pumpes vand op af brønden og der er masser af andre opgaver. Skal man lave lidt ”gammeldags” mad, der kan stimulere både lugte- og smagssanserne?

Måske skal man forberede en højtid som Påsken eller en høstfest? Målet er, at der i løbet af 2022 skal gennemføres en 10-12 tidsrejser.  
Vil du være tidsrejsevært?

Vi håber at kunne samle en 5-10 personer, der har lyst til at blive værter, så det bliver måske et par gange i løbet af året, at du skal være på.
Du vil blive oplært i at være tidsrejsevært. Vi har truffet aftale med Lisbet Lunde Lauridsen om, at hun instruerer tidsrejseværterne og medvirker i tidsrejserne. Lisbet er læreuddannet og har stor erfaring som museumsformidler. Hun er kendt for at formidle med stor energi, der smitter deltagerne. 

Hvis du har lyst til at være med, skal du kontakte Kirsten Blegager på 51 70 20 73 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Kirsten sidder i bestyrelsen for Fur Museums Støtteforening. 

Baggrund:

Projekt Tidsrejse har fået støtte fra Fur Andelsbageris Fond, Kulturelt Samråd og Skive Kommunes Landsbypulje. Museum Salling og Fur Museums Støtteforening bidrager også økonomisk. Det er Fur Museums Støtteforening, der står som projektholder. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med museet. Museumsinspektør John Brinch Bertelsen koordinerer arbejdet, står for markedsføringen og hjælper støtteforeningen med gennemførelse og afrapportering af projektet.

Med venlig hilsen

Kirsten Blegager og John Brinch Bertelsen

Til toppen