Menu

Big Bang og det usynlige univers

Big Bang og det usynlige univers

Tirsdag den 5. oktober 2021 kan du komme til et spændende foredrag i Fur Museums nye velkomstbygning. Og vi tager den nye storskærm i brug.

Det bliver professor i astronomi ved Aarhus Universitet Steen Hannestad, der gør os klogere på det mystiske og usynlige mørke stof, der udgør 95 % af universet. Vi ved ikke, hvad det er, men uden dette mørke stof ville vi og livet ikke eksistere.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet, der har fået støtte fra Carlsberg Fonden til at afholde en serie af offentlige foredrag. Museum Salling, Fur Museum og arbejdsgruppen Fur Foredrag indgår i det samarbejde, der gør det muligt at vise foredraget på Fur.

Du får mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan stille spørgsmål til foredragsholderen og efterfølgende læse svarene på nettet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Foredragene bliver IKKE offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende. Det er altså kun tirsdag den 5. oktober 2021, at du kan opleve foredraget om Big Bang og det usynlige univers.  

Der er gratis adgang til Fur Museums nye velkomstbygning, hvor John Brinch Bertelsen åbner dørene kl. 18.40. Kirsten Høgh tager sig af teknikken. Foredraget begynder kl. 19.00 og varer til kl. ca. 21.00 med 20 minutters pause undervejs. Der kan købes drikkevarer til rimelige priser.
Der er gratis færge til Fur den 5. oktober. Sallingboer er også velkomne.

Der kommer flere foredrag på Fur Museum i løbet af efteråret:

Tirsdag 12/10 2021 Yngre med årene.

Tirsdag 26/10 2021 Pandemier i de sidste 200 år.

Tirsdag 09/11 2021 Den indre kerne.

Tirsdag 23/11 2021 Vores cellers saltbalance.
 

Mere information:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen, Fur Museum.
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 99 15 69 33

Til toppen