Menu

Nu er det allerede sommer, og Karolines Hus er klar med sin sommerudstilling. Fernisering lørdag d. 3. juli kl. 14 – 17

Nu er det allerede sommer, og Karolines Hus er klar med sin sommerudstilling. Fernisering lørdag d. 3. juli kl. 14 – 17

Fernisering lørdag d. 3. juli kl. 14 – 17.
Udstillingen kan ses til og med søndag d. 29. august.

Vi præsenterer fire kunstnere:
Ellen Bye Jensen, maleri
Jette Reinert, maleri
Steen Thomsen, stenskulpturer
Torben Klostergaard, bronceskulpturer.

Vi glæder os til at se jer se denne dejlige og spændende udstilling!

Ellen Bye Jensen


Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om. Men alligevel synes jeg knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk. Hun er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden og farverne også blot har fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde. Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin man kommer til at tænke på. Hvis man så kigger på Ellen Bye Jensens portrætter, bliver det endnu mere nærliggende.

Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så god ti sig selv og i virkeligheden blot fortæller hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr…. Det gør de til gengæld overbevisende…  

Jette Reinert


Jette Reinerts ønske er at fortælle historier. Eller rettere: At vi fortæller vore egne historier ud fra hendes billeder. Hun skildrer det skæve, det uperfekte, det morsomme, det deforme med livsbekræftende humor og glimt i øjet, hvilket understreges af hendes titler, som efterhånden er blevet en del af værkerne.

Hun går til kamp mod det perfektionistiske i vores tid – og opfordrer os til at give plads til det anderledes. I Jette Reinerts værker lykkes det: Det anderledes springer os i møde i et æstetisk formsprog, vi drages mod billedets fortælling og detaljerigdom og digter videre, idet vi hele tiden finder nye figurer i billedet.

Man kan med god ret sige, at Jette Reinert skaber moderne ikoner. Ikke som religiøse symboler, men som en hyldest til det menneskelige i al sin forskellighed og skønhed.

Steen Thomsen


Kunst skabt i glæde og sorg, er den sande kunst.
Intuitiv stenkunst er stenhugning hvor øjeblikkets stemning hos kunstneren bestemmer. Der bliver ikke brugt skabeloner eller fotos til optegning for at opnå en ensartet eller fotografisk skulptur.

Nej, det er øjeblikkets fantasi og humør der sammen med stenens sjæl, bestemmer hvorledes skulpturen skal se ud.
Således sikres en unik skulptur, der ikke findes i kopier af kopier, der ofte udstråler kedsommelig ensartethed.

Alle sten er, ulig mennesker, utrolig smukke når overfladen skrælles af.
-og det er præcis det som er så fascinerende ved stenhugning.
At se en skønhed vokse frem, og måske møde nye udfordringer der kan ændre det øjeblikkelige.

Jeg vil gerne at iagttageren fornemmer det umiddelbare, det overraskende, det impulsive, og ubevidst sætte fantasien i gang.

Torben Klostergaard



Tom Jørgensen skriver i "101 kunstnere, 2018": ...Det er denne evne til at fange essensen i en situation og det karakteristiske ved en krop, der er Torben Klostergaards force som skulptør. Og han gør det med både vid, bid og kunstnerisk poesi..."
Motiver: Dyr og mennesker er de foretrukne motiver. TK inspireres af menneskers og dyrs adfærd og forsøger at skildre med kærlighed, humor og respekt.
Han ønsker at trænge ind til kernen i motivet og bevare den skitseagtige karakter.

Metode: Motiverne skæres hovedsageligt i polystyren og støbes i sand. Der bruges fotos, udklip og skitser som udgangspunkt. Polystyren er et let, men ret skrøbeligt materiale. Det appellerer til at arbejde med grove strukturer uden for mange detaljer, hvilket passer godt til hans temperament.
Desuden benytter TK den klassiske ”cire perdue” eller ”tabt voks-teknik”. Arbejderne er derfor alle unika.

Sandstøbning: Den færdige figur forsynes med indløb og udluftninger. Den pakkes i formsand i en formkasse. Sandet komprimeres. Bronzen smeltes og hældes i formen, hvor den brænder polystyrenen væk og udfylder hulrummet. Efter afkøling skal overflødige dele fjernes og figuren bearbejdes til det endelige resultat.


Til toppen