Logo
Udskriv denne side

Tag en test på Fur og i Spøttrup

Tag en test på Fur og i Spøttrup

Nu bliver det endnu nemmere at blive testet for både lokalbefolkning og turister på Fur og i Vestsalling. Der oprettes nemlig to nye test-steder fra og med uge 18 i henholdsvis Fur Forsamlingshus og Spøttrup Kulturhal. Dermed findes der kviktest-steder på 5 lokationer i Skive Kommune.

Med de to seneste muligheder vil der være bedre mulighed for at opfylde kravet om negativ test til gavn for både borgere, kultur- og erhvervsliv.

Selvom en stigende del af befolkningen bliver vaccineret og derved kan fremvise et coronapas og at kravene i takt med genåbningen forventes at blive færre, vil der i en tid endnu være behov for at blive testet.

Her tænkes også på den forestående turismehøjsæson, hvor turister ligeledes får mulighed for at blive testet. Eksempelvis betyder de mere end 200.000 besøgende om året på Fur, at det giver god mening at oprette et teststed på øen.

- Det vil gøre det meget lettere for turister og gæster, når de vil ud at spise, have en øl eller opleve områdets attraktioner, at der er adgang til et testcenter på Fur. Det kan jo være, at det ikke er alle, der har en test. Andre har måske et coronapas, der er udløbet. Det vil være besværligt at skulle tage tilbage til fastlandet for at få en test. Derfor er vi meget glade for, at vi nu har denne mulighed, siger Trine Brøcker, der er sundhedschef i Skive Kommune.

Det samme kommer til at gøre sig gældende i Vestsalling. Helt konkret etableres der et teststed i Spøttrup Kulturhal. Dermed vil afstanden til test i Vestsalling også blive kortere for lokalbefolkningen.

- Det er vigtigt for kultur- og erhvervslivet i denne del af kommunen, at kunderne kan blive testet lokalt. På denne måde vil muligheden for at benytte frisører og andre, hvor der kræves en negativ test, blive nemmere, siger hun.

Testkapaciteten bliver løbende vurderet og udbygget, hvorfor det er vigtigt at holde sig opdateret på regionens hjemmeside.

Der er tale om kviktest – det vil sige næsepodning – uden tidsbestilling. Det gælder både i Spøttrup og på Fur.

Det er stadig vigtigt, at personer med symptomer på COVID-19 kontakter egen læge for at blive henvist til test. De typiske symptomer minder om almindelige symptomer på influenza og anden øvre luftvejsinfektion med feber, tør hoste og træthed. Andre tidlige men mindre hyppige symptomer kan være hovedpine, muskelsmerter, ondt i halsen, kvalme og/eller tab af smags- og lugtesans m.v.Test-steder

Fur Forsamlingshus, Nr. Madsbadsvej 36, 7884 Fur. Åbningstider: onsdag og fredag kl. 9-19 fra og med uge 18.

Spøttrup Kulturhal, Nørremarken 1, 7860 Spøttrup. Åbningstider: onsdag og lørdag kl. 9-19 fra og med uge 18.

Der sker løbende ændringer i åbningstider og placering af teststeder. Tjek altid opdateret oversigt på Region Midts hjemmeside.

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.