Logo
Udskriv denne side

Museums opstart

Museums opstart

I anledning af, at museet igen i dag, d. 21. april, har slået dørene dørene op for gæster, efter en lang træls vinter, tog jeg så lige op for at se, hvad der er sket.

Der var så kun adgang for besøgende i den vestre afdeling samt stuehuset, stalden og laden - men allerede her, er der sket en utrolig forandring, som er foregået i den tid. museet har været lukket ned.

De er nu ved at opføre et nyt meget smukt indgangsparti, men der måtte vi ikke komme ind. før den store indvielse hen på sommeren. Så har vi noget at glæde os til.

Grunden til at jeg er så interesseret i. hvad der sker omkring museet, og altid har været det, siden den første opførsel i sommeren 1954, som jeg var med til.

Jeg gik dengang i Hvirp skole. Da gik vi alle eleverne i samlet flok. med lærerne Poulsen og Larsen i spidsen. op for at se museet.

De havde begge to  gjort et godt stykke arbejde i deres fritid, for at få museet op at stå. Det startede med, at Magnes far, Christian Jensenm igennem årene havde oparbejdet en stor samling af gamle oldtidsfund, som han gerne ville have en museumsbygning bygget til, og det gjorde han sammen med sin søn Magne Brejner Jensen. De brugte en stor del af deres tid på museet og de blev meget berømte, da Magne havde fundet den store havskildpadde, som de fik udstillet. Der gik kun nogle år, inden den første bygning var for lille, og der måtte bygges noget større. Også det var jeg med til. Senere kom endnu en udvidelse, og når den udvidelse, de er i gang med nu bliver færdig, får vi et - noget så flot et museum.

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.