Menu

Vil du støtte bekæmpelsen af mårhunde på Fur

Vil du støtte bekæmpelsen af mårhunde på Fur

Der er kommet et forslag om at man kan give et tilskud til bekæmpelsen af mårhunde på Fur.

Mårhunden er så uønsket i den danske natur, at jagtloven giver lov til at bekæmpe mårhunden året rundt og døgnet rundt. Det sker fra nogle såkaldte baitpladser, hvor jægerne har lagt lokkemad ud for at tiltrække mårhundene. Baitpladserne er forsynet med vildtkameraer, der sender foto til jægerne, når noget bevæger sig inden for kameraets synsfelt. Og når der har været besøg gennem et par dage, kan jægeren rykke ud i god tid inden mårhunden plejer at komme på besøg. Det lyder nemt, men er det ikke. Mårhunden er nemlig nataktiv, så jægerens skal ud i al slags vejr, når vi andre sidder i sofaen eller ligger under den varme dyne.

Og for at kan gå på jagt om natten, skal man have investeret i natkikkert og lyddæmper, ligesom man skal være registreret hos politiet.

På Fur er der otte af disse baitpladser. En håndfuld mårhundejægere fra Salling og en enkelt fra Fur har anlagt pladserne og bruger rigtig mange timer på at vedligeholde baitpladserne med foder og på jagten, der ikke altid giver gevinst.

Fur Jagtforening har været behjælpelig med at få nogle af vildtkameraerne fra Skive Kommune. Al arbejde med anlæggelse og vedligehold af pladserne foregår som frivilligt arbejde uden honorering. Ja. Mårhundejægerne har ligefrem løbende driftsudgifter til kørsel og til udskiftning af batterier. Hvert kamera skal have et par håndfulde batterier med jævne mellemrum, så det koster i runde tal 200 kr. hver gang kameraerne skal have nye batterier. Og det skal de tit. Mårhundejægerne vil derfor gerne gå over til 12v genopladelige batterier. Med en stump ledning og en omformer koster hvert batteri omkring 550 kr. Og man skal have ni, så der hele tiden er et opladt batteri klar til indsættelse. Det vil altså koste 5.000 kr.

FurNyt har fået denne opfordring til, at man kan give et tilskud til køb af de nye batterier. Du kan indbetale et større eller mindre beløb på Brian Lillelunds MobilPay

4043 9103. Brian er en af de jægere, der bekæmper mårhundene på Fur.

Inden længe er mårhund nr. 40 nedlagt, så indsatsen har reddet mange jordrugende fugle, gnavere, padder og pattedyr fra at ende som mad for mårhundene.

Med venlig hilsen

John Brinch Bertelsen

Til toppen