Menu

Bliv medlem af Skolekredsen for Fur Friskole og få indflydelse

Bliv medlem af Skolekredsen for Fur Friskole og få indflydelse

Som medlem af Skolekredsen får du stemmeret på årets Generalforsamling og bliver en del af skolens bagland

Baggrund for skolekredsen:

Fur Friskole åbnede første gang sine døre i august 2014 og har siden været et omdrejningspunkt på øen. Som ordet ”friskole” antyder, er skoleformen anderledes end den kommunale folkeskole. En friskole er direkte underlagt staten og får et årligt tilskud der dækker ca. ¾ af udgifterne ved at drive skolen. Den resterende ¼ skal forældre og private tilskud dække.

Til gengæld har friskolen udstrakt selvstyre inden for friskolelovens rammer, hvor et af de vigtigste krav er, at undervisning på en friskole mindst skal stå mål med undervisningen i folkeskolen.  

Øverste myndighed på en friskole er generalforsamlingen. Stemmeret på generalforsamlingen har forældre med børn på friskolen (forældrekredsen) og medlemmer af skolekredsen. De tre pladser i bestyrelsen vælges af forældrekredsen blandt forældre med børn på friskolen. To pladser vælges af forældrekredsen og skolekredsen og her kan alle vælges uanset om de har børn på friskole eller ej. Mens forældrekredsen langsom udskiftes, så kan alle få et livslangt medlemskab i skolekredsen.   

Skolekredsen er friskolens bagland og hukommelse, hvor tradition og historie kan overleve, mens forældrekredsen sørger for, at der løbende sker en fornyelse i takt med tidens krav.  

Medlemskab af Skolekredsen koster 50 kr. årligt pr. person.

Kan indbetales på MobilePay: 867773  

eller på konto: 8510  4582560175  

mærket:”Skolekreds”  

Send en SMS til 61273832 med din mailadresse  

Yderligere oplysninger: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 61273832

Til toppen