Menu

Kunstpartiet besøgte Fur Friskole - se video

Kunstpartiet besøgte Fur Friskole - se video

Se video: https://youtu.be/2k1tu33qBmo

Fra den 10. august til den 27.  september 2020 besøger Kunstpartiet, der er hjemmehørende i Holstebro syv danske øer.  Her vil Kunstpartiet søsætte ”Kunstreaktoren” et helt nyt projekt om Miljø og Bæredygtighed.

I sidste uge kom holdet til Fur i deres let genkendelig bil ”Kunstbulance”. Her gik de rundt og samlede affald hos folk, som så blev kørt til Fur Friskole, hvor eleverne brugte et par dage på at transformere skraldet til kunstværker.

Resultatet endte i to tidskapsler – en med kunstværker af nedbrydeligt materiale, hvor affaldet forsvinder, når det graves ned i jorden, og en anden tidskapsel, hvor kunstværkerne består af uforgængelige ting.

Begge tidskapsler endte på Fur Museum, hvor den forgængelige tidskapsel blev gravet ned foran Rødstenstrolden og den anden placeret inde i museet, hvor der kom en forsvarlig hængelås på. Om ti år er det planen, at de to tidskapsler skal åbnes, så folk til den tid kan se, hvad der er blevet af affaldet.

Projektet er målrettet nutidens borgere, og er samtidig et budskab til fremtidens borgere. Målet er også at skabe en bølge af aktivisme med god vilje og energi mellem borgerne, især efter de seneste måneder med generel isolation og nedlukning.

Senest ændretSøndag, 06 september 2020 17:33
Til toppen