Menu

Ny butik på Fur

Ny butik på Fur

"Fur Antik" er navnet på den butik der slår dørene op, søndag den 14 juni kl 10, i lokalerne på debel 5, hvor Brugsen havde til huse i gamle dage.

Vi hedder Kirsten og Jørgen Ruby og købte ejendommen for nogle år siden og åbner nu butik. Tidligere drev vi Kolding Kræmmermarked, men lysten til at flytte til Fur gjorde udslaget, og i oktober 2019 flyttede vi ca. 800 flyttekasser samt malerier, møbler, lamper, og andet der ikke sådan lige kan være i en flyttekasse, med fra Kolding.

Kirsten havde stiftet bekendtskab med øen da hun boede hos øens daværende slagter Olesen, mens hun udførte en projektopgave under sin uddannelse på Kolding kunsthåndværkerskoles tegning og grafiklinie. Det var Kirstens far, kunstmaleren Christian Jeppesen fra Sebbersund, der blandt andet er hædret med Nibe kommunes kulturpris, der formidlede kontakten til øens slagter. Christian Jeppesen boede altid på campingpladsen under sine mange besøg på Fur, hvor han kom for at nyde og male naturen. Under sine ophold lærte han slagter Olesen at kende, og skaffede på den måde datteren et logi.

Kirsten har allerede fået malet en del akvareller og oliemalerier, og er i gang med at samle sammen til en udstilling. Billederne er alle med Fur motiver, og stilen er en forfriskende lys og koloristisk stil med tydelige impressionistiske træk.

Jørgen følger med som det tynde øl,..... og så alligevel, for efter købet af den gamle brugs, viste det sig at den første brugsuddeler havde sine aner i Fjaltring, hvor Ruby familien jo stammer fra. Efter lidt slægtsforskning viste det sig at husets første beboer er en slægtning til Jørgen, så Brugsen er tilbage i den oprindelige familie igen.

Fur blev altså valgt til for naturens skyld, men efter en fantastisk modtagelse, må vi jo indrømme at det hurtigt stod klart at vi havde valgt det helt rigtige sted, for folkene her på øen er altså i en klasse for sig. Hjælpsomme, venlige og lette at komme i kontakt med, så det er absolut et godt argument for at flytte til Fur.

Butikken er en fysisk butik, men bliver udvidet til også at fungere som netbutik om vinteren. Varesortimentet er stort...... meget stort, og nogen vil måske spørge om hvorfor man slæber 800 flyttekasser med varer til en ø med ca. 800 indbyggere.
Svaret er enkelt. Fordi vi kan, fordi vi har lyst, og fordi det bliver sjovt.
Antik butikken er lige så vel en retro butik med fantastisk keramik af både Arne Bang, Nils Kähler, Niels Thorsson, Gunnar Nylund, Svend Hammershøj, og mange andre.
Der er Holmegaardsglas i massevis og godt porcelæn, samt teak møbler til den unge generation. Der er sølv bestik og smykker i både sølv og guld, samt ure lige fra det fornuftige køb til under 100 kr op til de lidt bedre Omega ure.

Vi har indskrænket vort udvalg af møbler, og har lidt Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, mm. men også en del egentlige antikke møbler, og på lampefronten er der både PH og Panton på repertoiret samt antikke petroleumslamper.

Vi har masser af højkvalitets ægte tæpper. og en hel del Georg Jensen damask duge

I afdelingen for samlere er vi stærkt repræsenteret i CD, samt vinyl LP og singler, samt en kæmpe samling af DVD. flere tusinde faktisk. Det skal lige siges at vi har smidt alle partyplader og den slags ud for længe siden, så det er spændende at kigge i LP kasserne. Mangler du Elton Johns " Goodbye yellow brick road " men vel og mærke på GUL vinyl, så har vi den.

Af andre samlerting kan nævnes en flot postkortsamling samt en enestående samling af ældre julepynt med masser af glasfugle. Til fyldepenne samlerne er der også lidt guf i skabene, og så er der masser af gode malerier -- så mange at vi kun har plads til en brøkdel på væggene.

Den faglige standart er vigtig for os, og derfor følger der jo også ofte en historie med tingene. Har man lyst til at vide hvorfor Dahl Jensen porcelæn bliver regnet for finere end Kongeligt porcelæn, så fortæller jeg gerne, og har man spørgsmål til hvorfor noget gammelt glas har en lidt underlig lilla farvning, så svarer jeg gerne på hvorfor. ( brunsten er en del af svaret, der i øvrigt er ret overraskende ) Hvordan kender du et tysk produceret Beatrice glas fra et dansk produceret ? spørg og vi svarer gerne.

Som en sidste ting, har vi ofte den dippedut som du mangler, og den er tit gratis, fordi vi ikke skal leve af den slags. Det er bare en service. Folk kom til os med deres gamle skuffer og spurgte om vi havde en nøgle, og jeg fandt næsten altid en nøgle til dem.

Vi åbner søndag uden de store armbevægelser, da Coronakrisen ligger i baghovedet på os alle, men vi regner med at vi på et senere tidspunkt vil arrangere en eller anden festlighed hvor både gamle kunder og øens beboere kan komme til et mindre traktement, men lige nu har vi travlt nok med at nå at blive færdige til søndag.

Kig blot ind og få set butikken. Alle er velkomne til at komme os se hvordan det hele tager sig ud.

Venlig hilsen Kirsten og Jørgen

I bogreolerne er der formentlig landets største Storm P samling, samt en masse spændende fagbøger sorteret så de er lette at finde.

Til toppen