Menu

Glødehovederne glødede på Fur Havn

  • Skrevet af 

Igen i år samledes ”glødehovederne” på den sidste lørdag i juni på Fur Havn

Igen i år samledes ”glødehovederne” på den sidste lørdag i juni på Fur Havn.
 
For 6 år siden fik havnefoged Daniel Christensen sammen med sin bror Johannes den idé at indkalde til træf for ejere af både med glødehovedmotorer.

Det er den type motorer, som typisk brugtes i fiskerbåde fra år 1900 og frem til sidst i 1960-erne.
I år mødte 10 både op, samt en motor, der lod sig fragte til havnen på ladet af en varebil. Det blev den sidste, der tiltrak sig størst opmærksomhed, da den skulle startes op.

Mindst ti par hænder var i gang med at varme, skrue og trække i svinghjulet, inden den med sine karakteristiske tøf, tøf tilkendegav, at nu var den i gang. Den lyd, hvor man kan stå og tælle omdrejningerne, fyldte engang Danmarks fiskerihavne, men glødehovedmotoren er for længst afløst af nye, mere økonomiske modeller.

Derfor blev  FurNyts udsendte også rettet, da han spurgte  ”om det var glødehovederne”,  der sad bænket omkring et bord i den tidlige morgen på Fur Havn. Nej, det var det ikke, det var ”glødehoved entusiasterne”, og det er noget ganske andet.
Klokken 17.00 var der grillmad og et tre mands orkester spillede op til dans på havnen.

Da den udsendte tog midnatsfærgen over for at hente en flok festende studenter i Skive, var orkestrets medlemmer med over. Et par stykker spillede luftguitar hele vejen til Branden, så noget tyder på, at hovederne har glødet hele aftenen.

02.07.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Til toppen