Menu

Finn Hessellund fortæller om Dansk Vestindien

Finn Hessellund fortæller om Dansk Vestindien

For tredje gang, havde vi dag d. 2-3, i Venneforeningen i ældrecenterets spisesal besøg af den dygtige rejsebogs forfatter Finn Hessellund fra Viborg, og det fik vi en rigtig god eftermiddag ud af.

Han havde brugt meget at tage ud og opleve en masse spændende oplevelser, som han bagefter tog ud og fortalte om.

Denne gang, fortalte han om de Dansk Vestindiske øer ; Sct. Croic og Sct .Jann og Sct.Thomas, som han gæstede i januar og februar måned-2009.
Han fortalte om, at de havde tilhørt Danmark i 1700 tallet, men var desværre blevet solgt til Amerika i 1917 for 25 mill. dollars, og det var en stor dumhed Danmark begik dengang.

Der var stadig en masse minder, fra dengang de hørte til Danmark.

De havde og har stadig en stor produktion af sukker og rom, som blev sejlet til Danmark, og på tilbageturen havde de mursten og byggematerialer med, som blev brugt til at opføre bygningsværker med, som står endnu.

Vi så en pragtfuld videofilm som viste, hvordan det så ud på alle tre øer, og der var en rigtig masse minder fra danskertiden, og derfor kan man ikke andet end føle, at det var en stor fejl af Danmark, at sælge de dejlige øer. men vi fik da en god eftermiddag ud af det.

Til toppen