Menu

Nyt tag på strandhuset

  • Skrevet af 

Når man kører ad Sundevej mod Nederby, så fanges øjet af et lille strandhus, der ligger helt alene. I mange år har det set noget forsømt og forfaldent ud, men der er der nu rådet bod på

Når man kører ad Sundevej mod Nederby, så fanges øjet af et lille strandhus, der ligger helt alene. I mange år har det set noget forsømt og forfaldent ud, men der er der nu rådet bod på.

I begyndelsen af juli fik det lille Strandhus på Sundevej nemlig besøg af tækkemanden. Forinden havde dets nuværende ejere Svend og Lisa fra Silkeborg, givet det en tiltrængt restaurering. En helt ny tagkonstruktion er kommet på, lavet nøjagtigt som da huset blev bygget i 1934. Da Svend i det daglige er tømrer, har han kunnet ave det hele selv.

Det var øens daværende læge, Skat Mynster Illum, der lod huset opføre. Hans søn Klaus Illum bor i dag på øen, og husker tydeligt huset. Men i 1939 byttede hans far praksis med læge Brohm i Nykøbing, hvor efter de glade stranddage i huset ophørte.  Efterhånden gik huset i forfald. Stråtaget blev udskiftet med et fast tag og pynten gik i det hele taget af huset. Men det er der rådet bod på nu. 

Tækkemand Kurt Andersen, Herning fik æren af at lægge nyt tag på huset. Han og hans to sønner har haft flere tækkeopgaver på Fur, blandt andet for Fur Museum.

Svend og Lisa bor købte for nogle år siden huset på nr. 37 på Sundevej. Da Strandhuset kom til salg, købte de også det, og nu står det som dengang, det blev bygget i 1934.

28.07.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


De to børn er Klaus Illum og hans søster, mens farbroderen Steffen står bagved.

Senest ændretSøndag, 31 januar 2010 11:44
Til toppen