Menu

Fur Museum - Gravhøj og Gelænder - 28. september til 20. oktober 2019

  • Skrevet af 
Fur Museum - Gravhøj og Gelænder - 28. september til 20. oktober 2019

Udstillingsåbning lørdag den 28. september kl. 10.30

Udstillingen ”Gravhøj og Gelænder” giver den faktuelle viden, der er om højen og gengiver et udsnit af myndighedernes og mediernes omtale af sagen. I udstillingen er der både gelænder, nye gelænderprodukter og en video, der viser den udsigt, der gør Bette Jenses Hyw til en af Danmarks mest omtalte gravhøje.

Ingen anden dansk gravhøj har fået så megen spalteplads eller sendetid som Bette Jenses Hyw på Fur. Medierne har skildret en tvist mellem centrale myndigheder og borgere, der udøver civil ulydighed. Der har været markante holdninger. Nogle indlæg har ligefrem sået tvivl om højens ægthed.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen fortæller: ”Museet vil gerne mane nogle rygter til jorden og slå fast, at Bette Jenses Hyw er en rigtig gravhøj fra oldtiden. Det er bare ikke Bette Jenses Hyw men en af Stendalhøjene. Og Lille Jenses Høj var en helt tredje høj. Hvis det lyder forvirrende, så kom og se udstillingen om højen.

Udstillingen vises i perioden 28. september til 20. oktober 2019 og kan ses indenfor museets normale åbningstid. Der er gratis færge til Fur i hele visningsperioden.

For yderligere oplysninger kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 99156933

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Bette Jenses Hyw – Danmarks mest omtalte gravhøj! - foto: Museum Salling

Senest ændretMandag, 16 september 2019 13:11
Til toppen