Menu

7,5 millioner på vej til grønne løsninger i landdistrikterne - og på øerne

7,5 millioner på vej til grønne løsninger i landdistrikterne - og på øerne
For første gang har Erhvervsministeriets Landdistriktspulje fået et grønt og bæredygtigt tema for uddeling af puljemidlerne. Landdistrikternes Fællesråd roser de grønne ambitioner.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har åbent op for ansøgninger om støtte til projekter i landdistrikterne og på øerne. I år uddeler puljen ca. 4,8 millioner kroner til forsøgsprojekter under den grønne overskrift ”Udvikling af bæredygtige og grønne løsninger i landdistrikterne”.

Hensigten med det nye tema er at bidrage positivt til den grønne omstilling og til at styrke beskæftigelsen, erhvervsudviklingen, servicen, levevilkårene, bosætningen eller lokale kultur- og fritidsaktiviteter i landdistrikterne.

Nogle steder er der brug for et ekstra skub for at sætte udviklingen i gang, udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup:

– Vi ser positive udviklingstendenser i landdistrikterne, men vi ser i den grad også områder, hvor vi med fordel kan hjælpe udviklingen på vej. Og hvor der fx er et behov for, at vi som stat går ind og er med til at kickstarte den grønne omstilling. Det gør vi nu blandt andet ved at give Landdistriktspuljen et tema, som understøtter bæredygtighed ude i lokalsamfundene, siger han og tilføjer:

– Når vi på den her måde giver Landdistriktspuljen en grøn overskrift, er det blandt andet fordi, vi gerne vil støtte bæredygtighedsprojekter, der er startet og styret af lokale ildsjæle. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der ofte får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab, udtaler erhvervsministeren.

Hos Landdistrikternes Fællesråd finder formand Steffen Damsgaard det meget spændende med Landdistriktspuljens grønne ambitioner.

– Rundt om i de danske landdistrikter er der et klart ønske om at tage ansvar for at sikre den grønne omstilling, der vedrører os alle sammen. Derfor er det positivt, at puljen nu målrettes de mange ildsjæle, som udtænker løsninger på, hvordan vi kan omstille os, ikke blot i landdistrikterne, men i hele landet, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

– Vi har brug for gode løsninger, der tager afsæt i landdistrikternes vilkår, hvis den grønne omstilling skal være en succes. Landdistrikternes ildsjæle er hverdagens eksperter og er dermed afgørende i arbejdet med at skabe holdbare løsninger, siger han.

Gennem Landdistriktspuljen bliver der desuden uddelt ca. 2,7 millioner kroner til initiativer, der kan forbedre levevilkårene i de små øsamfund.

Ansøgninger til Landdistriktspuljen skal sendes til Erhvervsstyrelsen inden 1. oktober kl. 12:00. 

Tekst fra siden: https://www.landdistrikterne.dk/pressemeddelelser/75-millioner-paa-vej-til-groenne-loesninger-i-landdistrikterne/

Senest ændretTirsdag, 03 september 2019 15:13
Til toppen