Menu

På arbejde med FurNyt

  • Skrevet af 

FurNyt nærmer sig hastigt sin to års fødselsdag. Derfor inviteres læserne med på job. Og hvad er mere naturligt, end at løfte sløret for, hvordan et af de mange firmaportrætter bliver til. Altså, for at starte med begyndelsen, en dag ringer telefonen på redaktionen

FurNyt nærmer sig hastigt sin to års fødselsdag. Derfor inviteres læserne med på job. Og hvad er mere naturligt, end at løfte sløret for, hvordan et af de mange firmaportrætter bliver til. Altså, for at starte med begyndelsen,  en dag ringer telefonen på redaktionen …

Goddag: Det er John, jeg vil gerne have lavet et portræt af mit firma til hjemmesiden ….

Det er den slags opringninger, vi på redaktionen, og på FurNyt i det hele taget, holder meget af. Firmaportrætter er nemlig selve det økonomiske fundament under FurNyt. Jo flere af dem, jo bedre fundament. I skrivende stund er der godt 40 af slagsen og med en årlig pris på 1500 kroner, giver det et godt rygstød til driften af hjemmesiden.
Og nu er der kunder i butikken eller rettere i røret. Næste skridt er at finde et tidspunkt for en snak med firmaets ejer og ved samme lejlighed tage et par billeder. Det lyder nemt, men er i praksis det vanskeligste ved hele processen:  Ledige øjeblikke er få hos håndværkerne i disse år, så oftest bliver det til en aftale en fredag eftermiddag, eller lørdag formiddag. John er ingen undtagelse – fredag ved 17-tiden vil være passende. John lover at ringe pågældende fredag, når han er hjemme.

En fredag 14 dage senere ringer telefonen. Klokken er 10 minutter i fem om eftermiddagen. ”Nu holder jeg på færgen”, lyder meldingen.

Denne besked får FyrNyts udsendte til at finde kamera, papir og kuglepen frem og en halv time senere er han på vej mod adressen Sønderhedevej 64, hvor FurByg alias John Jensen har adresse.
Det er en landejendom, der bærer præg af, at den de seneste år er har undergået en forvandling fra at være en landbrugsejendom til at være en moderne bolig til en familie på fem. Den udsendte har været der en gang tidligere. Det ligger ti år tilbage. Dengang var John kasserer i Fur Tennisklub, og undertegnede skulle meldes ind i klubben.
John er i gang med at vaske firmabilen, der trænger til en omgang efter en uges arbejde. Sønnen Nikolai dukker hvert andet øjeblik op med et overdimensioneret vandgevær, der sender en kaskade af vand på ryggen af hans far. John giver igen med vandslangen. Det er fredag og nu er der endelig tid til at slappe lidt af. 
Efter at Nikolai har fået lov til et ”sidste skud” og John har giver igen en allersidste gang, er tiden inde til en snak med den udsendte.

Snakken foregår ved havebordet og i anledning af fredagen og den forestående weekend, kommer der øl på bordet. Johns bedre halvdel, Bente er også kommet til. På plænen ligger hunden Lukas og snorksover. Det varer dog kun lige til den udsendte tager et billeder af den, så er den vågen og klar. Lukas er nemlig ikke nogen almindelig hund. Den er allerede udødelig gjort  af kunstneren Helen Dahl Rasmussen, der har brugt den som model. Lukas er med andre ord vant til rampelyset, og det lille diskrete ”klik” fra apparatet var nok til, at den vågnede med et sæt. Også i det stykke ligner dyr og vi mennesker hinanden.

John og Bente har boet på ejendommen i 17 år. De købte den af Else og Viggo og har de sidste 14 år løbende bygget om, men nu nærmer det sig også fuldendelsen. Ingen af dem kunne tænke sig at bo andre steder end Fur. Begge har gået i Fur Skole. 

Da John i 1972 kom i skole var der 172 elever.  I dag mangler der næsten 100 elever i forhold til dengang. Begge er ikke i tvivl om, at færgen er skyld i, at Fur Skole stadig eksisterer. Hver dag tager Bente den, for at komme på arbejde i Durup hos ”Skippers Møbler”.

Det er godt, at Fur er en ø, men færgepriserne for folk i  for eksempel Selde og på Fur burde være ens, nu vi har fået fælles skole.

”Hvornår blev du selvstændig?” spørger den udsendte. Firmaportrættet skal jo ikke glemmes. John fortæller, at han startede i december sidste år. Han havde arbejdet i 19 år hos HPH-Totalbyg, der som bekendt også er hjemmehørende på Fur. Men drømmen om selvstændighed sejrede.

Navnet kom nærmest dumpende ned fra himlen. Pludselig skulle det gå stærkt, så hvorfor ikke FurByg? Fur er jo i de senere år blevet sat på landkortet. Fur Øl og senest boksning har gjort øen kendt over det ganske land. 
”Hvad kan FurByg tilbyde sine kunder?”
”Tømrerarbejde, støbearbede, fundamentarbejde og kloakarbejde”, fortæller John.
”Du lægger da også fliser”, føjer Bente til. Og det er så sandt, som det er sagt.
John fortæller, at han kun har sig selv som ansat i firmaet, men at han lejer folk, når han får større arbejder ind.
”Hvor arbejder du?”
”John er, hvor der er arbejde”, siger Bente.
Også det står uden for diskussion.

Det er fredag, og øllen må ikke glemmes, så vi smager lidt på det.
”Sikken dejligt sted med sø på den anden side af vejen og fjorden lige bagved”, bemærker den udsendte.
”I min barndom var der masser af ål i søen”, fortæller John. Men nu er der ingen tid til fiskeriet, og da der kom tre børn at holde øje med, veg fortællingen om de mange ål til fordel for en fortælling om et uhyre, der bor i søen, og som hader at blive forstyrret.  

Lukas er igen faldet hen. Det var kun en journalist fra et lokalt medie, så den kan godt tage sige en skraber på den anden side.

”Vi må hellere få taget et billede”, siger den udsendte og finder kameraet frem.
”Så skal flaskerne væk, siger John – folk skal helst få det bedste indtryk af firmaet”.
”Klik, Klik”. Lukas ser op et øjeblik, men falder igen hen.

Et par billeder af firmavognen bliver det også til, inden det er farvel og tak for besøget. Den udsendte har igen lært et par furboer at kende og det er en god ting, når man er tilflytter.
Hjemme igen. Tilbage står at skrive firmaportrættet. Det kom til at se sådan ud:

FurByg
ved John Jensen, 
Søndergårdevej 64, Søndergårde
7884 Fur,

Mobil: 30343129
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

FurByg er et af de mange énmandsfirmaer, hvor kunderne er sikre på at møde mesteren hver gang. John Jensen hedder mesteren i FurByg og han har 19 års erfaring fra et stort byggefirma, inden han i 2007 besluttede at blive selvstændig. 
FurByg tager sig af alt vedrørende tømrer- støbe- fundament-,  flise- og kloakarbejde.
Firmaet har adresse på en landejendom på Søndergårdevej med udsigt over Limfjordens blå vande.
Ved større arbejder, lejer FurByg samarbejdspartnere, som der kan trækkes på.
Mester John er altid at finde der, hvor arbejdet er.

Ring og hør nærmere.

Derefter sendes tekst og billeder til Jesper Schrøder, der tager sig af alt det tekniske med opsætning og efter endnu nogle dage kan det hele ses på www.furnyt.dk. - adressen er: www.furnyt.dk/furbyg

06.08.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen