Menu

Højskoledag på Fur - DER ER KUN FÅ PLADSER TILBAGE

Højskoledag på Fur - DER ER KUN FÅ PLADSER TILBAGE

Lørdag d. 28. september 2019 er der højskoledag på Fur. Hør hvad Marianne Jelved, Eyvind Vesselbo og Rune Lykkeberg har at sige om:

”Hvor er vi på vej hen?”

Tilmeld dig højskoledag i Fur Forsamlingshus

Højskolegruppen under Fur Ø-forening har i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur menighedsråd fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til den 11. højskoledag. Hvert år har vi haft et fællestema, som foredragsholderne har forholdt sig til. 

I år har vi valgt at sætte fokus på emnet: ”Hvor er vi på vej hen”?  Mange føler sig usikre på fremtiden. Bankskandaler, krænkelses kultur, klimatruslen, Trump, politikerlede, vold mod lærerne skolerne præger overskrifterne. Samtidig dukker nye fælleskaber og nye måder at leve livet på.

Vi har i år valgt at stille spørgsmålet til tre personer, som vi tror kan gøre os lidt klogere på alle de ofte modsatrettedes tendenser,  der er at finde i dagens Danmark og i Vesten. 

Marianne Jelved

Medlem af folketingen i mere end 30 år. Økonomiminister under Nyrup og i en periode leder af det Radikale Venstre. Uddannet som lærer og var i 2015 med til at støtte Fur Friskole i at få folketinget til at vedtage en særlov for minimuskravet til antal af elever på Fur Friskole.

Eyvind Vesselbo


I 2001 blev Eyvind Vesselbo medlem af Folketinget  for Venstre og har været miljøpolitisk ordfører; i 2011 blev han socialordfører. I 2014 trak Eyvind Vesselbo, der ikke genopstillede ved det følgende folketingsvalg, sig fra posten som socialordfører i protest mod Venstres socialpolitik.

Rune Lykkeberg

Chefredaktør på dagbladet Information. Har i år udgivet bogen ”Vesten mod Vesten”. Om den frustration og det politiske opbrud, der præger vesten efter valget af Trump, siger han: »De liberale demokratier har skabt fantastiske fremskridt. Vi er blevet sundere, friere, rigere, bedre uddannede og mere fredelige. Vi behandler hinanden bedre end nogensinde før. Hvordan kan det være, at et samfund med så kolossale fremskridt og så markante forbedringer kan generere så megen frustration, så megen vrede?« (Information)

Program:

9.00:    Morgenkaffe og rundstykker
 
9.30:    Velkomst og morgensang

10.00:     Folketingsmedlem Marianne Jelved

11.45    Frokost

13.00:     Tidligere folketingsmedlem Eyvind Vesselbo

14.45:      Kaffe

15.15:    Forfatter og redaktør Rune Lykkeberg

17.00:    Farvel og på gensyn


Praktiske oplysninger:

Fur Forsamlingshus Nr. Madsbadvej 36, 7884 Fur

Deltagelse i højskoledagen koster 400 kr. pr. person.
(Unge under uddannelse 200 kr.)
Prisen indbefatter: morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Øl, vand og vin kan købes på stedet.

Tilmelding:
Send en mail til:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med navn, adresse og telefonnummer og antal personer.  Du vil i løbet af få dage modtage en bekræftende mail med kontonummer på, hvor beløbet for deltagelse kan indbetales.  Er du i tvivl om noget, så kontakt:
Birgit Ladefoged, Søndergårdevej 10, mob.: 30 33 94 35
Knud Peder Jensen, Boagervej 3, mob.: 61 27 38 32.
Sidste frist for tilmelding er søndag den 22. september 2019.    
 
Færgeforbindelse: Færgen sejler døgnet rundt. I dagtimerne er minuttallet fra Stenøre 00, 15, 30 og 45. Afgang fra Branden er 5 minutter senere. Gratis Færge på Højskoledagen.

Vil du vide mere om Fur, så se øens hjemmeside www.furnyt.dk eller Fur Turistinformation på https://www.fursund.dk
Højskoledagen i Fur Forsamlingshus, sker i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur Menighedsråd.
Dagli´Brugsen sponsorerer morgenkaffen.

Men venlig hilsen

Højskolegruppen under Fur Ø-Forening
Birgit Ladefoged
Knud Peder Jensen
Knud Erik Lykke
Per Arne Teilgård


Senest ændretSøndag, 18 august 2019 21:25
Til toppen