Menu

Velkommen til Fur Rundt 2019 – march og havnefest

Velkommen til Fur Rundt 2019 – march og havnefest

Lørdag den 13. juli er Fur igen klar til at modtage deltagerne til Fur Rundt, der i år finder sted for 51. gang. Arrangørerne regner med mere end 1.000 deltagere til marchen og lige så mange til havnebal om aftenen.

John Brinch Bertelsen, der er formand for Furs Forenede Foreninger fortæller: ”Sidste år brød vi den magiske grænse med mere end 1.000 betalende deltagere. Hele 1.165 betalte hver et beskedent startgebyr på 20 kr. Det er ikke meget for den enkelte, men det udgør en meget stor del af det overskud, der kommer ud af anstrengelserne. Det er seks foreninger på Fur, der står bag arrangementet og mere end 100 frivillige yder en stor indsats både før, under og efter marchen. Uden de frivillige kunne marchen og havnefesten ikke gennemføres”

Fur Rundt begyndte for et halvt århundred siden som en strandvandring. Senere blev det en march. Og senere igen begyndte man også at cykle og at sejle rundt. I år sker der igen noget nyt, idet fire mand springer i vandet for at svømme Fur Rundt.

Birgit Ladefoged, der er koordinator for marchen fortæller: Som sædvanligt kan deltagerne købe morgenkaffe og rundstykker på havnen fra kl. 7.30. Der er 4 rastepladser undervejs på den knapt 20 km lange tur øen rundt. Når deltagerne kommer tilbage til havnen igen omkring middagstid, så er grillen tændt, baren er åben og der er boder, musik og hygge hele eftermiddagen indtil man kl. 17 kan købe en Fur Rundt menu. Dagen slutter med en havnefest, hvor Michael Erbs Band spiller op til dans fra kl. ca. 19.”

Fur er klar den 13. juli til at tage imod alle – uanset om man vil rundt om øen med lave strandenge og høje molerskrænter eller om man vil ”nøjes” med en havnefest. Alle er velkomne og masser af frivillige i røde skjorter er klar til at servicere gæsterne.

Senest ændretMandag, 01 juli 2019 19:45
Til toppen