Menu

Amerikaner Weekend på Fur Bryghus

  • Skrevet af 

Der var masse af ”chrom og læder” da Fur Bryghus den 9. – 10. august arrangerede "Amerikaner weekend", hvor trækplasteret var de store Amerikanske motorcykler "Boss Hoss", der er verdens største serieproducerede motorcykler med en Chevrolet motor på 500 hk

Der var masse af ”chrom og læder” da Fur Bryghus den  9. – 10. august arrangerede   "Amerikaner weekend", hvor trækplasteret var de store Amerikanske motorcykler "Boss Hoss", der er verdens største serieproducerede motorcykler med en Chevrolet motor på 500 hk.

 ”Det var et imponerende syn at se alle de store flotte køretøjer, hvoraf den mest imponerende havde en campingvogn efterspændt. Foruden de store "Boss Hosser" var der også "Harley Davidsoner" samt en del andre af forskellige mærker, og derforuden også nogle flotte amerikanerbiler, så der var rigtig meget at kigge på”,  fortæller Erik Th. Nielsen der var en af de mange gæster, der lørdag fandt vej til Bryghuset.

På de danske Boss Hoss motorcyklers hjemmeside: www.bosshosscycles.dk kan man læse om historien bag de store maskiner:
 
Denne motorcykel opstod i USA 1990, da en amerikaner ved navn Monte Warne ville bygge en motorcykel der havde 3 til 4 gange så mange HK som der ellers fandtes på market for motorcykler.

Så kom han på den ide, at tage en V8 Chevolet motor fra en stokcar, og montere den i et hjemme bygget stel, finde en forgaffel fra en HD, og et par hjul.
Meningen var, at Boss Hoss skulle have en cruiser stil og skulle være behageligt at køre på.

Med denne hjemmebygget Boss Hoss kørte Monte Warne til Daytona bike week, hvor alle ville vide, hvor der kunne købes en sådan motorcykel.
Da stod det klart for ham, at han blev nød til at bygge flere af disse, og dette udviklede sig over de sidste 15 år fra at være garage byg til i dag at have en fabrik i Dyersburg (stat Tennessee) på 770 m2, hvor disse Boss Hoss bliver serie fremstillet.

Her bliver stellet lavet, svejst og pulverlakeret, alle andre dele bliver fremstillet på drejebænk og fræsermaskine som ligeledes findes på fabrikken.
Motorerne bliver leveret fra Chevolet, og bliver så tilpasset, og kan leveres helt op til 10.000 ccm.

De fleste er dog fremstillet med henholdsvis 5700 ccm (355 hk) og 8200 ccm. (502 hk).
 
Man er i stand til at få den Boss Hoss med det udstyr, motorkraft, og farve (eller ulakeret) som man ønsker. Ikke kun i USA findes disse maskiner, men der er et voksende marked her i Europa, Frankrig, Østrig, Belgien, Holland, Polen, Norge, Sverige, Tyskland, men også her i Danmark, hvor der i dag er 32 Boss Hoss, fordelt over hele landet.”
 
Hvad sådan en herlig koster? – ja det er en helt anden historie.
Men synes man ikke at have råd lige nu, kan man i stedet se vidunderne på nedenstående billeder:

12.08.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Til toppen