Menu

Hvad laver de mon i Brugsen ?

  • Skrevet af 
Hvad laver de mon i Brugsen ?

Dagens udsendte laver straks en aftale med uddeleren, der jo er en travl mand.
“ Du kan selv lige sætte kaffe over” lyder det ved ankomsten, uddeleren skal lige finde en til at afløse ved kassen.
Godt bænket i frokoststuen går snakken om løst og fast. Vi vender lige ø- livet, om hvordan det er på denne årstid, solen skinner og vi kan se frem til en årstid, hvor øen summer af glade turister, det bliver så godt, men vi er også helt enige om at vinteren med fred og ro også er en dejlig tid.

I Brugsen, er forskellen på årstiderne mærkbar, på spørgsmålet om hvorfor vi ikke har en Super brugs, forklarer uddeleren at det selvfølgelig har noget med omsætningen at gøre. Kunne han bare omsætte for det samme i hver måned, som han gør i juni, Juli og august, ja, så kunne vi få en Super brugs, men sådan er virkeligheden ikke.
I Brugsen er sortimentet nogenlunde, det samme sommer som vinter, Svend Åge’s filosofi er, at de varer turisterne kan købe om sommeren også er dem øboerne kan købe om vinteren.
Hvis sortimentet skulle udvides, ville svindet blive betydeligt om vinteren og det kan jo kun gå ud over det overskud Brugsen genererer hvert år.
Men det går godt i Brugsen, som beskæftiger, 6 fuldtidsansatte og 9 “ungarbejdere”.
Det er nemli’ sådan i Brugsen, at selv om man fylder 18 år, er det ikke ensbetydende med en opsigelse. Nej, her får man lov at fortsætte, de unge mennesker hænger jo ikke på træerne på Fur.
Svend Åge fortæller at de fleste unge, jo tager på efterskole, så derfor holder han ved, de dygtige unge mennesker der arbejder i Brugsen.Tilbage til hvad de laver i Brugsen lige nu.
De udvider med 390 m2, et byggeri til 8 1/2 million kroner, det er mange penge, men dog billigere forventet.
Pladsen skal bruges til bla. fryserum, der udvides fra 18m2, til 53 m2 og kølerum der går fra 20 m2 til, 60 m2.
Det vil dels give plads til flere varer, men ikke mindst, meget bedre arbejdsforhold for medarbejderne i Brugsen, det vil give betydeligt bedre arbejdsgange, ikke at stuve og stable de mange varer der er på lager i sæsonen.

Der er indkøbt, 10 meter køl, til mælk, pålæg osv. og 3 frysere.
I forbindelse med det nye inventar, skiftes der fra Freon til co 2 , kølemiddel, der er miljøvenligt.
Der vil blive køleplads til Furøl og vin og der vil, personalet kunne fylde op bagfra, som de gør i mælkekøleren idag.
Bare disse indkøb, beløber sig til 2 1/2 million.
Resten af pladsen skal bruges til butik, så der bliver også et noget større salgsareal.
Udvidelse giver ikke de store ændringer i sortimentet, dog fortæller uddeleren at der kommer en kaffemaskine, således der kan købes en frisk kop kaffe i Brugsen.
Lidt andet er der dog også på bedding, men med et lumsk grin, mener Svend Åge nu ikke, det er noget der skal skrives om.

Det bliver så godt i Brugsen og hvor er vi heldige, at den går så godt.
Brugsen er udover, at være der hvor man møder hinanden og får en snak og køber sine dagligvarer også medspiller på øen. Til de arrangementer der afholdes på øen til instutioner , ja,
de er velvillige hvis skole og børnehus, mangler noget, ja rigtig mange steder har uddeleren og bestyrelsen, en finger med i spillet og det betyder meget for øen.
Der afholdes “grisefest” og en flot generalforsamling, så man kan sige at Brugsen er med, hvor ø- boere mødes.

Vi glæder os til at se det færdige resultat.

Senest ændretSøndag, 03 marts 2019 10:24
Til toppen