Menu

Geologiens dage 2017

  • Skrevet af 
Geologiens dage 2017

Lørdag den 16. september 2017

Fur Fossiler, Nederby 28, 7884 Fur

I anledning af det landsdækkende event ”Geologiens Dage” arrangerer geologerne fra museet på Fur både rundvisning i fossil-udstillingen og en guided tur til Knudeklint på Fur.

 
Foto: Geologisk rundvisning med museumsinspektør Bo Schultz.

 Foto: Geologisk vandring til Knudeklint på Fur.

 

Geologisk rundvisning på museet

Siden slutningen af den sidste istid har der boet mennesker på Limfjordsøen Fur. Men længe før den tid – for 55 mio. år siden – blev det sjældne jordlag moler dannet. På denne rundvisning kan man høre mere om landskaberne og de geologiske forhold på øen og høre mere om museets enestående samling af 55 mio. år gamle forsteninger fra moleret (diatomit): fisk, fugle, skildpadder, insekter, træer og planter.

Den geologiske rundvisning starter kl. 10.15 og har en varighed af ca. 45 minutter; det er gratis at deltage, når der er betalt almindelig entré til museet.

 

Geologisk vandring til Knudeklint

En dejlig vandretur ved Limfjorden. Vi hører om molerets oprindelse, de vulkanske askelag, ser på de mange geologiske lag i skrænterne, finder ledeblokke og muligvis også en forstening eller to. Måske skal vi ”på vulkaner”, og vi skal nyde den storslåede natur. Turen er gratis og meget børnevenlig men er ikke egnet for gangbesværede.

Den geologiske vandring starter kl. 13 ved P-pladsen ved stranden for enden af vejen ved campingpladsen og har en varighed af ca. 2 timer.

 

Læs mere om ”Geologiens Dage” på www.geologiensdage.dk

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Museumsinspektør René Lyng Sylvestersen

T: 9915 6935

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretSøndag, 27 august 2017 20:44
Til toppen