Menu

Glamping på Fur skaber nye campister

  • Skrevet af 
Glamping på Fur skaber nye campister

17-årige Amalie valgte i år at fejre sin fødselsdag med sine veninder som glampist på Fur Camping. Og det har hun bestemt ikke fortrudt!

”Det gør jeg gerne igen”. Sådan fortæller Amalie Mortensen fra Fur, om sit livs første telttur. Ikke som campist – men som glampist.

Amalie har i flere år haft sommerferiejob på øens campingplads, og har i denne sæson fulgt værtsparret Betina og Brian Bugges glamping-koncept med stor interesse. ”Jeg har ofte hørt de rosende og tilfredse gæsters kommentarer ved udcheckning – og hver gang jeg selv har været i teltene for at klargøre dem til nye gæster, kunne jeg godt forestille mig selv bo i ét”, fortæller Amalie.

Der var derfor ikke langt fra tanke til handling, da Amalie i år på sin 17-års fødselsdag gerne ville invitere sine veninder på en lidt anderledes fødselsdagsfest. Det skulle nemlig være i glamping-regi. 7 jævnaldrende piger med hver sin lille sportstaske ankom mere eller mindre fordomsfulde til FUR Camping for at fejre Amalie. Uden helt at vide, hvad hendes påfund om telttur gik ud på. ”De undrede sig godt nok over hverken at skulle have sovepose eller liggeunderlag med – men i glampingteltene er der jo rigtige senge at sove i – og dyner og puder”, griner Amalie.

Veninderne var ikke i tvivl! ”Dét der med at have tålmodighed til at stille telt op, er nok ikke lige os”, fortæller Amalie, og derfor var hendes gæster også noget overraskede over, at de ankom til fuldt opslåede villatelte på træbund og med overdækket terrasse, udstyret med gulvtæppe boxmadrasser – køleskab – møbler – LED-lys, ja kort fortalt at have hjemmets komfort med sig ude midt i naturen. ”Og så har vi trådløst internet”, jubler veninderne.

Pludselig banker det forsigtigt på teltdugen. Det er campingpladsens personale, som leverer aftensmaden til fødselaren og hendes gæster. ”De kalder det take-away. Jeg vil nærmere sige det er room-service”, udbyder én af pigerne, da bordet pludselig er fyldt med steaks, stjerneskud og pizza. Med udsigt mod Limfjorden fra teltåbningen bliver der skålet, snakket, fnist og hygget, indtil trætheden melder sig!

”Det kunne vi godt finde på igen”, lød de afsluttende kommentarer fra Amalies gæster næste morgen. ”Vi troede ikke camping kunne være så luksuriøst. En campingplads har jo rigtig lækre badeværelser med gulvvarme og yderst moderne faciliteter – altså åbenbart ikke så gammeldags og primitivt som mine forældre fortæller”, griner én af pigerne, som slet ikke er i tvivl oven på sin oplevelse med veninderne. Der er nogle forældre der trænger til en opdatering. ”Glamping er fedt. Faciliteterne er som derhjemme. Og ingen bøvl med at skulle stille op og pakke ned. Det er helt klart en ferieform jeg godt kunne tænke mig at prøve igen – måske sammen med pigerne eller med mine forældre engang”, slutter glampisten Amalie – inden hun i hjemmet skal fejres lidt mere traditionelt i selskab med sin familie.

Til toppen