Menu

Mølleindvielse ​ på Fur Museum​

Mølleindvielse ​ på Fur Museum​

Torsdag eftermiddag d ​en​ 12 ​. ​ juli va ​​ r der indvielse af Tarris mølle for 3.gang. Museumsinspektør John Berthelsen foretog indvielsen og fortalte om møllens historie. Den havde oprindelig stået på Christian Tarris ejendom, og var nu den sidste såkaldte kludesejler, der var tilbage i Danmark.

Den var blevet givet til museet af Ole Tarri i 1982, men blev da sat op uden vinger, som senere blev sat på, og så igen nogle år efter taget ned igen, da de var i så dårlig stand, at de trængte til fornyelse, og det gik der så nogle år med, og det blev så Gunnar Splint og Otto Vester, der tog sig af det, og de fik så den ære og ros, som de vitterlig havde fortjent af John Berthelsen i hans indvielsestale.

John fortalte, at der havde været 100 af den slags møller på Fur, og at det nu var den sidste, der er tilbage i Danmark, og at det derfor er et stort aktiv for Museum at have den stående.

Gunnar og Otto fik hver til sidst overrakt en konvolut med en tak for deres indsats, og der blev serveret et glas vin til forsamlingen.


Til toppen