Menu

Sommerlethed hos Galleri RAKLA

Sommerlethed hos Galleri RAKLA

Sommerudstillingen på galleri RAKLA har meget passende fået titlen ”Sommerlethed”. Titlen passer både på årstiden og på den omstændighed, at de udstillede værker har en lethed over sig, som fint kan associere til sommeren.

Galleri RAKLA har ligesom med forårets udstilling valg at udstille to kunstnere sammen, nemlig maleren Gitte Lea Andersen fra Middelfart og glaspusteren Rikke Stenholt fra Aarhus. De to kunstneres værker både supplerer og spiller smukt op til hinanden med deres lethed, transparens og farvevalg. Ligesom de to kunstnere også rent kvalitetsmæssigt matcher hinanden, idet de begge er kompromisløse i forhold til materialevalg, udførelse og færdigt udtryk.

Rikke Stenholt er højt anerkendt glaskunstner både nationalt og internationalt. Hun inspireres i sit arbejde bl.a. af det nordiske himmelhvælv, og hendes værker er kendte for at gengive det nordiske lys på smukkeste vis. Rikke Stenholt har udstillet såvel indenfor landets grænser som udenfor på blandt det højt estimerede ”Glasmuseet” i Ebeltoft og det internationalt berømte ”Städlich Museum” i Amsterdam. Hun har skabt udsmykninger mange steder, blandt andet et hospital, skoler, gymnasier og private virksomheder, ligesom hun har udført værker for adskillige kirker. Rikke Stenholt er i øvrigt ”fast kunstner” hos RAKLA, idet hendes smukke brugskunst i flere år har været at finde på hylderne i butik RAKLA, som ligger i forbindelse med galleriet.

Gitte Lea Andersen, er med mere end 30 års erfaring som kunstmaler, en højt anerkendt kunstner. Hun siger, at ”Kunst er næring til sjælen”. Hun stræber derfor efter at opfylde beskuerens behov for en kunstnerisk oplevelse og stræber imod, at hvert eneste arbejde er så unikt, at man kan mærke dets sjæl og kræfterne, der er blevet lagt i det.

Det er overvejende det meget koloristiske og de figurative motiver, der er kendetegnende for hendes malerier. Fascinationen for farvernes samspil i kombination med det levende, de organiske former og figurer er en konstant kilde til inspiration og udfordring og er drivkraften bag Gitte Lea Andersens arbejder på lærredet.

Motiverne opstår fra ”lagrede” oplevelser og indtryk og udmønter sig et sted mellem virkelighed og fantasi. Man vil ved nærmere eftersyn finde en flertydighed i billederne og begynde at digte videre på det umiddelbare indtryk. Det er første gang, at man kan se Gitte Lea Andersens værker hos RAKLA.

Hos Galleri RAKLA glæder man sig til at vise de to kunstnere og samtidig har begge kunstnere udtrykt stor glæde ved at skulle udstille sammen, fordi de også selv syntes, at de er et godt og spændende match, selv om de aldrig før har udstillet sammen.

Der er fernisering på Sommerlethed lørdag d. 8. juli kl. 14-17 og udstillingen løber frem til og med d. 13. august. Galleriet byder ved åbningen traditionen tro på en forfriskning. Rikke Stenholt kan desværre ikke deltage, men Gitte Lea Andersen vil være til stede ved ferniseringen og der er således også mulighed for at få en snak med den ene af de to udstillende kunstnere. Der er fri entre og alle er naturligvis velkomne.


 

Til toppen