Menu

Portræt af Ejvind Møller – filialchef i Fuur Sparekasse

  • Skrevet af 

FurNyt har besøgt Fuur Sparekasse, der i dag er en afdeling af Morsø Sparekasse og fået en snak med filialchef Ejvind Møller

FurNyt har besøgt Fuur Sparekasse, der i dag er en afdeling af Morsø Sparekasse og fået en snak med filialchef Ejvind Møller.

Det er en torsdag formiddag ved ellevetiden, da FurNyts udsendte parkerer bilen på Fuur Sparekasses parkeringsplads. Han har en aftale om et møde med Ejvind Møller, der er filialchef i Fuur Sparekasse, der som bekendt pr. 1. januar 2007 fusionerede med Morsø Sparekasse.

”Ejvind Møller er optaget – men vil være klar om nogle minutter”, lyder beskeden, da den udsendte kommer ind. Ventetiden bliver tilbragt i en stol ved et lille bord, hvor man i dagens avis kan læse om den sidste bankfusion.
Så er der ledigt. Den udsendte træder ind i kontoret, hvorfra filialchefen leder afdelingen på Fur. Den udsendte får den stol, hvor kunderne plejer at sidde i, når der tales økonomi og fremtid.

Overfor ham sidder en mand i sin bedste alder. Herfra har han ledet afdelingen siden den 1. oktober 2007, hvor han tiltrådte sin stilling. I det samme kommer der kaffe ind på en bakke. Den udsendte bliver straks budt på en kop og et stykke chokolade til. Det siger han ikke nej til.

”Vejen til Fur – hvordan har den været?”, spørger den udsendte.

Den startede oprindelig på Sydmors, hvor faderen havde en mindre gård. Men selv om han voksede op på en gård, så blev det ikke landmandslivet, der trak.

”Du må ikke skrive, at det var, fordi der var for meget arbejde ved det”, siger han og småler, men som det gik så mange andre unge, der forlod bondelivet i de år, så blev de tilknyttet virksomheder, der havde lidt med landmandslivet at køre. Ejvind Møller blev således ansat som kontorelev i et stort landbrugsmaskinfirma. Efter uddannelsen var færdig, kom han til et andet stort landbrugsfirma, hvor han havde med salg at gøre.

I 1986 blev han ansat i et pengeinstitut samtidig med, at han tog en bankuddannelse.

Det førte igen til, at han i 1993 blev ansat i Morsø Sparekasse, hvor han siden har været. I de sidste 10 år har han haft ansvar for en del af landfilialerne og har sideløbende i to omgange taget videregående uddannelser. Det er sket dels på Sparekasseskolen og dels i fritiden.

”Hvad er det, som fascinerer ved banklivet?”

”At få sammensat et arrangement for kunderne, så det kører for dem”, lyder svaret. Ejvind Møller lægger ikke skjul på, at han derved kommer tæt på manges liv.

”Hvordan har du det med at møde dem i Brugsen, som du lige har talt økonomi med?”
”Så sker det jo, at jeg må tage et par varer af båndet”, siger han og ler. Sandheden er dog, at det aldrig har været noget problem, siger han efterfølgende.

”Hvad laver du når du ikke er i Sparekassen?”
Arbejdet fylder en stor del af hverdagen, fortæller han,  men der bliver dog tid til andet som for eksempel  en gå/løbetur eller cykeltur i ny og næ.

Ejvind Møller bor med sin familie i Balling, hvor han gennem årene har lagt en del af fritiden i Balling Idrætsforening, med bestyrelsesposter og en periode som formand for foreningen. Han har tillige været fodboldtræner for ungdommen. Han ser sportsgrene som for eksempel fodbold som vigtige i opdragelsen af de unge. Men han ser også, at tiderne har ændret sig. Da han selv var ung og gik til fodbold, skulle han nok vare sig for at melde afbud til en kamp. Gjorde man det, så blev man oftest sat af holdet til næste kamp. I dag er der en tendens til, at de unge mere varetager egne interesser frem for holdets. Skal de noget andet, så melder de blot afbud. Sandheden er jo nok, at man er blevet mere individualistisk end tidligere.

Ejvind Møller giver indtryk af, at han har fundet sig godt tilpas med at arbejde på Fur. Han ser det som en fordel, at han gennem sin opvækst og arbejde kender livet i de små landsbyer. Og så mener han i øvrigt ikke, der er den store forskel på morsingboere og furboere.

24.09.2008
Knud Peder Jensen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Ejvind Møller

Personalet i Fuur Sparekasse.

Til toppen